Gå til innhold

bongblaze

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bongblaze

  1. Det skal egentlig Bare mangle at Viggo Kristiansen blir erklært uskyldig.

    I et land som lenge har hatt betjenter som stripper mindreårige for besittelse av litt rus, så er vel ikke et tredje justismord en fjern tanke.

    Vi lærte Ingenting av Fritz-Moen, dumme som vi er. Finner de bevis, så ja, da får vi ta det der etter. Men det begynner å se mørkt ut og den mannen har tilbrakt halve sitt ene liv i fengsel. Greit han var aldri noen engel, langt ifra. Men om de skulle finkjemme alle de siste DNA sporene og ikke finne et eneste ett fra Viggo, pluss det med at telefonen hans var utenfor rekkevidde.

    Ja, da kan Norge og Nordmenn (mye av allmennhetens meninger kom til spille for å få han dømt på tidlig 2000 tallet), klappe seg selv på ryggen for igjen vise verden at vi er mestere på justismord.

    Om ikke annet, etter Fritz-Moen saken burde Viggo Kristiansen ha fått opp saken sin på nytt for Mange år siden. Han ble vel satt i fengsel på forklaring fra en annen voldtektsmann, OG det at det fine, flotte Norske folk hadde tatt frem høygafflene sine i rettning Kristiansen.

    Er han uskyldig bør jammen meg staten bla opp lommeboken på vid gap og internasjonale medier bør oppmuntres til å latterliggjøre oss enda mer.

    • Hjerte 2
  2.  

     

    11 hours ago, PingEnt said:

    Forresten tror jeg "narkotika" er feil bruk i en debatt om legalisering og avkriminalisering. I Norge har man feiltolket narkotika til å bety "ulovlig rusmiddel", og det gir ikke mye mening i en debatt om legalisering. Opprinnelig var narkotika betegenelsen på stoffer som hadde en narkoseffekt -- da primært opiater.

    Det er helt greit. Jeg svinger litt mellom ordene rus og narkotika. Jeg prøver å vise litt skjønn i mine innlegg, jeg vil de som er motstandere skal forstå at jeg er ikke her for å si at alt er bra, la oss ha fri slipp. Og jeg innrømmer selv at det er problemer med det. Personlig, så bryr ikke ordet "narkotika" meg veldig mye. Jeg blir mer støtt av å bli kaldt narkoman av noen bare fordi jeg har røyket cannabis. 

  3. En kompis sendte meg denne tråden og tenkte å registrere meg for å dele mine synspunkter. Nå kan jeg anses som partisk, og hvis du leser mitt navn kan du muligens forstå hvorfor. Men jeg vil gjerne dele mitt personlige Liv her så får dere gjøre opp deres egne meninger og jeg skal prøve å være så upartisk som jeg kan.

    Bør ALL narkotika avkriminaliseres? Vanskelig spørsmål å svare på da ingen Vet hvordan situasjonen i Norge vil bli. Men vi mennesker er ganske like som en art, mange av oss har de samme nytelser i livet selv om vi har forskjellig tro, ønsker og drømmer. Det har blitt bevist fra andre land at bruken kan gå litt opp i en periode, men Kriminaliteten, Dødsfallene og all driten det bringer med seg, går Ned.

    Men ruspolitikken har herjet i Norge i et halvt århundre, og ja en del av det som sies om rus er sant. Men mye av det er også skremselspropaganda folk ble foret med igjennom 70,80 og 90 tallet. Jeg har da sett gamle reklamer om Cannabis som påstår at folk blir mordere av det. Jeg tror til og med de største motstanderne av avkriminalisering her kan innrømme at det har ikke vært mange artikler om folk som har myrdet andre i cannabis-rus. Da er det vel kanskje en mulighet at noe av det annet vi har lært opp igjennom årene er tull også?

    Ja heroin er ekstremt dødelig, noen folk går til ekstreme mengder for å stoppe det suget - Inkludert å stjele. Derfor er heroin-rom en viktig ting, det er ikke perfekt. Men det er bedre enn at en mann eller dame skal spørre seg selv følgende: "Skal jeg føle intens smerte de neste dagene, vri meg i svette og skrike, eller selge meg selv/stjele noe for å unngå det". Jeg har ikke selv prøvd heroin men jeg har sett videoer av hvordan en sånn kjapp avrusning er og det er ikke pent. 

    Kokain kan gi deg hjertestans. Men det kan også Ritalin medisin som vi får lovlig utskrevet på resept. Til og med for mye caffeine kan få hjertet ditt til å ta natta, og det blir solgt til alle over 14 år. Forskjellen er at hvis du får hjerteflimmrer av for mye caffeine blir du ikke anmeldt og/eller risikerer stor bot eller fengsel for å ringe etter hjelp. Folk har faktisk Dødd av frykt for å ringe politiet, de som skal være her for oss. Og ta meg ikke feil, jeg har masse respekt for landets politi. Men jeg vil heller de skal bruke mer tid på ran, folk som rekrutterer nye selgere og drap enn det de gjør på narkotikasaker. Jeg har selv venner som har fått sakene sine for "lommetyveri" eller stjålne mobiler henlagt fordi det ikke var nok ressurser. Dette i Oslo. Hvor også det meste av små narkokriminalitet havner hos politiet, som de igjen må bruke dyrebare ressurser på. (Og før du spør, nei, heroin avhengige er ikke de som løper å stjeler flest mobiler her). Jeg har møtt noen av dem på Oslo, jeg har faktisk slått av en prat med dem for å se hvordan de egentlig er, og de fleste av dem er utrolig snille, men slitne mennesker som ikke har noe mye håp å gå til. Si meg, har du prøvd å snakke med noen av dem du går forbi på Oslos gater?

     

    Jeg har også en bror som er 10 år eldre enn meg, han har hatt problemer med narkotika i hele sitt liv. Han havnet i feil miljø, og endte opp med å ikke kjenne noen andre enn de i det miljøet. Folk fant ut at han ruset seg, og han ble dermed dyttet ut av samfunnet, mange ville ikke ha noe med han å gjøre. Dette var vel på tidlig av 2000 tallet. Han er i dag delvis seg selv, men fortsatt den personen som har vært der Mest for meg i mitt liv. Den personen som står på for vår aldrende far i midten av 60 årene når noe trengs å gjøres.

    Er min bror perfekt? Langt ifra. Har han gjort mye dumt for narkotika? Ja. Meste av det var for å redusere den trangen (se ovenfor). Hadde han fått den hjelpen han hadde behov for og ikke blitt kastet på glattcelle om igjen og om igjen så kanskje vår familie ikke hadde vært på det steget hvor det er en stor sannsynlighet at min mor må begrave sin egen sønn i fremtiden, og jeg det menneske som har betydd mest for meg i mitt liv.

    Min bror har aldri vært voldelig PÅ narokotia, men i jakten på å stoppe den avhengigheten staten ikke har satt seg villig til å hjelpe ham med. - Det betyr ikke at all narkotika er ufarlig, men det å dra alle under en kam blir feil. Det er narkotiske stoffer du Kan bli utagerende/ustabil av, men det blir du virkelig av alkohol også. Jeg kjenner mange som både røyker tjall, tar LSD og drikker alkohol. 

    Skal jeg sammenligne, så har jeg sett mange, mange flere som går ute og roper, prøver å lage bråk når de er fulle enn fjerne. Folk som tar LSD/MDMA går gjerne ikke ut en gang. Jeg gjorde ikke det, jeg koste meg foran PC'n i ro og mak, dette for noen år tilbake.

    Igjen, noen gjør det. Og effektene av for eksempel LSD Kan bli for mye for noen. Men da er vi igjen der at et stort flertall kvier seg fra å ringe etter hjelp, før det er for sent. Enten for sin egen skyld eller andres. Og uansett hvor mye man liker det eller hater det, Narkotika får vi aldri bort. Det er en drøm som ikke finnes på denne jord. Da må vi gjøre det beste ut av det. 

    Jeg er ikke noe for gjenger jeg heller, og føler det beste ville vært legalisering og streng kontroll fra staten, og penger de tjente kunne blitt sendt tilbake til samfunnet for å hjelpe og forebygge, også å bruke pengene på andre ting, som gamlehjem, skoler, osv. Se til USA, bare cannabis der er en milliardbedrift, og det er ikke lovlig på føderalt nivå enda en gang. Det er bedre at Staten har noe-mye kontroll enn Ingen kontroll.

     

    Når det er sagt. Mye av den problematikken vi har i dag, med overdosedødsfall, folk som prøver stoffer for første gang, osv. Mye av det kan bli unngått hvis temaet ikke vær så tabu. Ikke bare er det forbudt og kan medføre store personlige utfordringer for livet ditt å si ifra, men folk tørr en gang ikke fortelle andre utenfor sin egen sirkel hva de driver med, selv om det flertallet er oppegående mennesker. 10% av Norge røyker cannabis i dag. Aldri sett en grovt negativ artikkel om cannabis som ikke var syntetisk. Ja du kan bli sløv av det, men så spørs det også hvilken strain du har.. Men nå går jeg litt av temaet her.

     

    Poenget mitt er at sterkt forbud har vi prøvd, og det funker ikke. Norge overlevde andre verdenskrig, svartedauen, og covid 19. Da burde vi jammen som en nasjon klare å prøve noe nytt her også. Ingenting er permanent, ting som ikke fungerer kan vi forandre på. Men det er en Start. Avkriminalisering vil gjøre temaet mindre tabu, flere fornuftige rettningslinjer og informasjon vil være tilgjengelig, samtlig HJELP. Det vil uungåelig redusere dødsfall, vold og andre forbrytelser. Og politiet kan fokusere på bakmenn og annen kriminalitet. Legalisering er langt i fremtiden enda tror jeg, men vi må begynne ett sted.

    Og å fortsette å straffe folk for noe de gjør med sin egen kropp hører ikke hjemme i 2021 så sant det ikke er til sjikane eller skade for andre. Rekreasjonsbrukere har for det meste livet sitt i orden, RUSAVHENGIGE har LYST PÅ HJELP. De har ikke lyst til å være avhengige av heroin. Jeg er åpen for argumentasjoner men det er en ting jeg står dønn fast på. Ingen kontroller min kropp. Og til gjengjeld har jeg Aldri sjikanert noen andre heller. Jeg har en jobb og jeg betaler skatt, og selv om jeg en gang i mitt liv har strippet for politiet har jeg ingen mindre respekt for den for jobben de gjør av den grunn, generelt. Selv om folk kaller oss narkomane, hater ikke jeg deg for det. Men det er folk i vårt land som er ekstremt sårbare og marginaliserte, og DET fører til dødsfall, mer kriminalitet og mindre hjelp. 

     

    Og jeg kan garantere deg en ting, ungdommene vi prøver å beskytte er noen av de som er minst villige til å søke hjelp i dette systemet, I frykt for hva familie vil si, hva fremtiden vil bringe, og sine rykter på skolen. De trenger bedre informasjon enn hva våre eldre generasjoner fikk. Det gjør vi alle.

    Ta fra en person barna demmes og stemple dem ut av samfunnet, og se da hvor villige de er til å lytte på deg etterpå. Hvis noen hadde det Vondt før det, hvordan tror du de har det etterpå? Kan ikke begynne å prøve å forstå en gang hva de folkene går igjennom. Men jeg vet selv min respekt for systemet ville blitt gruslagt hvis samme feilslåtte system resulterte i at jeg måtte gravlegge min egen familie.

    Jeg bare tenkte jeg skulle dele. Ville ha gått inn i flere detaljer, men har allerede skrevet en hel artikkel her så lar det være sånn.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
×
×
  • Opprett ny...