Gå til innhold

Pensjonssparer

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pensjonssparer

  1. 6 minutes ago, Gavekort said:

    Du spør etter hva som er fornuftig, så da er det naturlig å ikke regne med aktivt forvaltet fond. Det finnes fond som kan slå indeksen, men statistisk sett så er det flere fond som gjør det dårligere enn indeksen.

    Veldig godt poeng, men så var det dette med å putte alt i ett fond som jeg ikke synes er fornuftig :) 

    Kanskje ta halvparten i et globalt indeksfond også noen andre...

  2. 33 minutes ago, nirolo said:

    For meg henger ikke det du skriver sammen. Hvorfor er ett fond mer risikabelt enn 5?

    Med ett fond så følger alle svingninger det fondet, velger en 5 forskjellige, eller 10 for den saks skyld, av forskjellige typer (og nei, jeg ville ikke valgt 5 bransjefond fra Norge), så er det vel en viss sjanse for at de ikke svinger i takt alle sammen, og dermed vil ikke svingninger i enkelte fond utgjøre så store forskjeller på totalen, og er med det mindre risikabelt.

    Men så var det hvor mange fond er fornuftig, og når blir det for mange? Dvs for lite investert i hvert fond til at det har noe for seg?

    • Liker 1
  3. Takk for svar, og index fond ser nå ut til å svinge mye de også, og det å plassere alt i ett fond virker risikabelt for min del...

    Jeg har dessverre vært ganske dum og ignorert pensjon frem til for kort tid siden, og har i underkant av 20 år igjen til jeg regner med å gå av med pensjon, så skal jeg få noe som kan bli i nærheten av en ok pensjon så må jeg gamble litt og håper jeg kan finne fond som over tid gjør det bedre enn index, men klart alt med måte, vil helst ikke ta alt for stor risiko.

    4 hours ago, The Avatar said:

    Ved å ha mange fond så fordeler du også risikoen om eit av fonda skulle gå dårleg men du vil også i snitt få litt dårlegare avkasting totalt sett.

    Det er jo noe sånt jeg også har tenkt, men så var det å prøve å balansere det litt for å unngå at avkastningen totalt sett ikke blir alt for dårlig...

  4. Hei,

    Med muligheten for å flytte pensjonskonto dit en vil, og velge de fond en selv vil, hvor mange forskjellige fond er det fornuftig å velge?

    Avhenger sikkert av hvor stort beløp en skal fordele, men foreløpig relativt lavt 6-siffret, og på Nordnet kan en velge inntil 10 fond i spareavtalen, men det virker å være litt vel mange fond å fordele på?

    Jeg tenker at for mange fond, og om noen av de periodevis gjør det veldig bra så blir det likevel ikke nevneverdig endring på totalen, og med få fond et fall i ett eller flere fond gi store utslag på totalen, men kanskje begge deler har mindre å si på lang sikt?

     

×
×
  • Opprett ny...