Gå til innhold

Kirneh

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kirneh

  1. :thumbup: Kjempe bra Trailer ! Her har dere noe å jobbe med ja, men det var litt mørkt til tider. Kanskje derfor dere vil ha et kamera med gode dårliglys-egenskaper.

     

    Både Sony DCR-VX2100 og Canon XM1 er veldig gode kamera.

    Jeg har vært igjennom samme klemma som dere og har endt opp med følgende resultat: Panasonic NV-GS400.

    3 ccd kamera med etter mitt syn gode kvaliteter. Har også gode still bilde kvaliteter noe som jeg verdsetter til familebruk. Det beste er imidlertid prisen. Oslo kamreaservice hadde forleden kampanjetilbud på 14K, så det burde snart krype nedover fra de 17-18`K som den står listeført med hos flere forhandlere.

    Så snart El-kjøp får den i sitt sortement faller nok prisen ytterligere.

    Men det beste med det hele: :w00t: For de resterenede 4-5K som dere får tilgode fra de tiltenkte 20K kan dere kjøpe, ekstra lys, mikrofon, stativ, linser osv. osv. Det vil gjøre kvaliteten på ferdig produkt MYE bedre.

     

    Kanskje bruke de sparte kroner til å skaffe nyeste Pinncle Liquid Edition 6.0PRO redigeringsprogram. Det er bra det :dribble:

     

    Lykke til!

  2. Eller er det faktisk best å lagre den redigerte filmen på Tape, og deretter over på DVD ? Mister jeg noe av kvaliteten med å gjøre noe av dette?

     

    Hvis du tenker å ta vare på de ferdigredigerte videoene for senere bruk anbefaler jeg absolutt at du spiller tilbake til tape og lagrer den på et sikkert sted (brann, tyveri o.l) så brenner du du av hjertens lyst dvd'er til det bruk du måtte ha.

    Ved å gjøre det slik er du sikret at originalen kan plukkes frem igjen den dagen dvd'en plutselig er borte eller ikke lenger er lesbar, eller du finner ut at du vil bruke noe i den "gamle" videoen til en ny produksjon. Det fine med å ha originalen på tape er at du da kan hente tilbake i film uten noe tap av kvalitet. På en dvd er den komprimert med en, om enn liten, kvalitetsforringelse som resultat.

     

    Lykke til :)

  3. Jeg har noen tekniske spørsmål i forbindelse med denne diskusjonen :hmm:

     

    Lager de enkelte produsentene all elektronikken selv eller er det som i så mange andre tilfeller at andre produserer delene og merkeleverandøren som putter disse i sitt skall?

     

    Er en CCD brikke en CCD brikke eller er de helt unike for de enkelte merkene Sony/Pana.. osv (som over) hvem lager CCD brikkene ?

     

    Takk for svar om Canon. Dette gjør jo bare valgets kval enda verre. Kunne du eller noen andre forbarme seg over de andre sprøsrmålene jeg stilte?

     

    Jeg er "familiefotograf" :w00t: og kan ikke fordra og drasse rundt på kamera nær sagt i hue og ræ...va. Trenger ETT kamera som kan oppfylle både video behovet og stillbilde behovet. I det ene øyebliket skjer det det noe jeg tenker filme, for like raskt å ende opp med flotte fotomotiv, eller omvendt. Det er så utrolig mye enklere og ha alt i ett. Likeså MÅ det ikke være for stort fordi vi padler, klatrer, seiler, reiser, går i fjellet osv...osv.

     

    Har filmet mange timer de siste 5 årene og i de siste snart 3 har mitt PC110 fungert utmerket. Har tatt ca 500 stillbilder, men synes etterhvert at kvaliteten ikke holder mål. Derfor leter jeg med lys og lykte etter det ultimate kombikamera.

    Har ikke lyst til å gi opp tanken på det :no: ......ennå.

  4. :w00t: Dette blir bare bedre eller verre :no: etter som en ser det.

     

    Tekniske spisfindigheter hvor det ene slår det andre ihjel er ikke lett å bli klok på.

    Jeg har noen tekniske spørsmål i forbindelse med denne diskusjonen :hmm:

     

    Lager de enkelte produsentene all elektronikken selv eller er det som i så mange andre tilfeller at andre produserer delene og merkeleverandøren som putter disse i sitt skall?

     

    Er en CCD brikke en CCD brikke eller er de helt unike for de enkelte merkene Sony/Pana.. osv (som over) hvem lager CCD brikkene ?

     

    Hvordan kommer Canon ut sammenliknet med Sony og Pana..? Hvis jeg feks kaster frem et Canon X2, som nesten tilsvarer GS400 i pris, ville noen bråsnu etter det....eller? :dribble:

     

    Denne diskusjonen kan bli lang, :devil: men jeg har ikke funnet noen plass i noe forum hvor jeg får såpass mange og insiktsfulle opplysninger som her.

    Håper på utfyllende svar :thumbs:

  5. Hvilket faktisk er akkuratt samme CCD størrelse, oppløsningen og effektiv video oppløsning som Sony TRV950 også har.

    YESSS... Nå snakker vi fisk :yes: Det sistnevnte taler sier er altså at TRV950 og GS400 skal ha samme ytelse/resultat på videobildet ?! Eneste forskjell er da linsene og evnen til å stille skarpt.

    :hmm: Hvorfor skal jeg da velge Sony? Pana.. vil jo gi meg langt bedre still bilder en Sony'n og siden videobildet de to imellom er (i teorien) så godt som like....da sier jeg som Ole Brum; ja takk begge deler. GS400 på meg.......tror jeg :ermm:

  6. Helt enig... "3 megapixler" ser jævlig bra ut på ett kamera... men det de færreste vet er at det kun er til stillbilder (som har råtten kvalitet uansett), og at det er negativt for kvalitet på video. Derfor sier jeg alltid fra om dette når jeg skal selge ett kamera, hvis jeg merker at kunden er imponert over at det er så og så mange megapixlers oppløsning.
    :hmm:

     

    Dere diskuterer på feil premisser.

    GS400 og PC330 er IKKE dedikerte videokamera. Dette er kombikamera som er laget for at vi amatører skal slippe å dra med oss TO kamera. Det kan ALDRI bli best i test sammenlignet med feks Sony's TRV 950 for det er er et VIDEOkamera...som riktig nok kan ta stillbilder, men det er først og fremst et videokamera.

     

    Jeg synes imidlertid at det var oppsiktsvekkende nyheter :thumbup: som Afseth ga oss her. Slike gutter, eller jente for alt jeg vet :blush: vil vi ha flere av. De av dere der ute som faktisk vet, og ikke bare synes noe fordi dere har...hørt, kom på banen og opplys oss uvitende.

×
×
  • Opprett ny...