Gå til innhold

PHSSWB

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PHSSWB

  1. Det beste folkens er nok en privat leiesituasjon (i Bodø spesielt) der dere er flere phss som går sammen om leie. Det er hvertfall veldig koselig. Bor selv sammen med en medstudent og kollega. Av erfaring så har det å ha bestått opptak til phs vært en plussak hos utleiere som ellers ønsker referanser fra tidligere leieforhold. Er man funnet egnet for å kunne begynne så sier det en del om at du har prestert godt i en krevende intervjusituasjon. Lykke til i boligjakt og i kampen om studieplass :)

    • Liker 2
  2. PHS2021 skrev (2 timer siden):

    Bare som et lite tips så vil jeg forresten anbefale privat bolig/hybel/leilighet osv. for de som skal flytte til Bodø nå til høsten. Selv bodde jeg i studentboligene på Flatvold og vil på det sterkeste ikke anbefale det. Har hørt at blokkene på Mørkvedlia har de beste hyblene, men mange sier at det er ganske ‘jævlig’ å bo der siden det alltid er fest i alle blokkene og at det fort blir mye bråk. Er bare et lite tips fra en som har studert her oppe i 1 år, jeg har selv flyttet privat nå og er nok den beste avgjørelsen jeg har tatt siden jeg flyttet til vakre Bodø :) 

    Også er det å bo på Mørkvedlia som å bo i en barnehage. Man skulle tro voksne folk kan å rydde etter seg, men ikke f...Matrestene i vasken fjerner ikke seg selv!... Glad for å ha flyttet ut😎

  3. Max123 skrev (52 minutter siden):

    I politiforum for en stund tilbake skrev de at de skulle ha fysiske tester på B2-studentene for kull 2020 og 2021 pga manglende opptaksprøver før skolen. Tviler dog på at man blir kastet ut hvis man ikke «står» på disse.

    Mente på at det var politiets fellesforbund og studentorganisasjonen som kravde dette, men at phs gav i tilsvar at dette ikke var aktuelt. Men kan hende det har blitt sagt ellers utenom dette. Har du en link til uttalelsen?

  4. PHS har vel som svar til Politiets fellesforbund og PF Politistudentene, når nyhetene om egenerklæring først kom ut i januar, svart at det ikke er aktuelt å kjøre opptakstester ved oppstart på studiet, noe nevnte aktører krevde. PHS er som alle andre høgskoler avhengig av studenter for å opprettholde driften. Å ta inn studenter, for så å stryke de på fysisk form når de så vidt har begynt er å skyte seg i foten økonomisk og akademisk. Det er å kaste penger ut vinduet da staten gir støtte for antall studenter høgskolene har. Det har blitt sagt at utenom arbeidskravene i utdanningen (livredning, godkjenningsprøver og leiropphold) så blir det eksamen i B3 (tredje studieår) som vanlig. Disse kravene er noe høyere enn opptakskravene når det gjelder karaktersetting. Så når man skriver under på egenerklæringen tolker jeg det som at man stadfester at man i en normalsituasjon ville klart testene, og at utifra egen vurdering vil greie å gjennomføre utdanningen, kjent med de kravene som stilles underveis. (Opptakskravene står i sammenheng med eksamenskravene). Velger derfor å tro at man gjennomfører studiet som normalt med de godkjenningsprøvene som hører med. Tviler sterkt på at PHS kommer til å gå tilbake på tidligere utsagn om akkurat dette med "forskyvde opptaksprøver". Og det ville, som noen her nevner, ikke vært fair om man måtte bli testet ved det første når man begynner på skolen, da mye er stengt ned og sjangsene for å kunne holde formen ajour er minimale, og svært urettferdig fordelt utover landet mtp lokale smittesituasjoner. Derfor skrev også PHS i den pressemeldinga i januar at "vi velger å gå ut med dette nå for å skape forutsigbarhet for våre søkere". Meg bekjent måtte ikke de som begynte i høst avlegge opptaksprøver når de begynte, og da blir det feil at koronakull nr.2 må det. Med det sagt, det påligger hver enkelt søker et egenansvar for å sørge for å være i god nok form, da man må greie (som i alle andre utdanninger) div arbeidskrav og eksamener innen en viss tid for å opprettholde progresjonen i studiet, slik man ikke mister retten til å studere. Men igjen, det er resultatet på eksamen i B3 som har mest å si om du er egnet til å bli politi eller ikke når det gjelder fysikk. Men det er en nødvendighet å ha god fysikk innen B2 (praksisåret) starter, da du kan ende opp i konfrontasjoner der du må bruke fysisk makt. Så man bør ikke ligge på latsiden når det gjelder trening, og man bør ikke være opportunistisk som søker med å tenke at "yes nå har jeg sneket meg inn på phs". Man må fortsatt prestere i studiet, og det forventes ved oppmøte at man kan delta i undervisning, herunder ferdighetstrening der dårlig fysisk form er ugunstig. Håper dette oppklarer litt, med forbehold om at dette ikke er fasiten, og at bare phs vet hva phs tenker :) . Lykke til i opptaket!

×
×
  • Opprett ny...