Gå til innhold

Teeps

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Teeps

  1. Kort bakgrunnshistorie: 

    Jeg kontaktet en oppdretter for kjøp av valp. Det var ingen tilgjengelig i det aktuelle, så jeg ble satt på venteliste dersom en ble ledig. Etter et par uker ble jeg kontaktet og forespurt om kjøp, da en valpekjøper hadde trukket seg. Meldte interesse, men denne gikk til annen kjøper. Jeg ble enig med oppdretter om å stå som interessent videre, men det var ikke sannsynlig at flere ville bli tilgjengelige.

     For en uke siden ble jeg igjen kontaktet av oppdretter. Valpen hen skulle beholde selv ble nå tilbudt meg, da hen hadde endringer i planene. Overtakelse allerede etter 2 uker, da valpen er 8 uker. Jeg takket umiddelbart ja og innbetalte 2000,- i depositum, bestilte flybilletter og gjorde avtaler rundt overtakelse ned oppdretter. To dager etter ringer oppdretter meg, hen ønsker å gjøre en avtale om å samarbeide for ett kull når tispa er 2 år, dersom alle helseforutsetninger er avklart. 

    Så skjer det, jeg våkner til en melding fredag morgen fra oppdretter. Her står det at det på vet.sjekk onsdag er oppdaget en lyd på hjertet til valpen, og at hen derfor ikke kan selge meg denne, det kan være ingenting eller alvorlig  og må videre utredes. Hen ønsker å dekke utgifter til flybillett og tilbakebetale depositum. Jeg formidler at dette er leit for alle parter, aller mest valpen som kan være syk. Jeg ber så om fremlagt dokumentasjon fra veterinær, og vil være imøtekommende i prosessen videre for å stanse kjøpet. 

    Jeg slettes på sosiale media, kastes ut av valpegruppen til kullets kjøpere, og oppdretter svarer ikke på min forespørsel. Så vippses totalsummen på mine utlegg, da fra oppdretters kjæreste, som opprinnelig skulle beholde valpen før jeg fikk tilbudet. 

    Ut fra dette er jeg ikke dummere enn at jeg ser oppdretter drar en planke, da de har ombestemt seg og vil beholde valpen selv allikevell. 

    Spørsmålet mitt er da; hvilke rettigheter har jeg som kjøper med tanke på valpen og avtalen om kjøp som er gjort? Bør jeg la saken ligge og gå videre, vitende om at oppdretter i alle fall er useriøs som det holder, eller gå videre for å opprettholde kjøpet? 

×
×
  • Opprett ny...