Gå til innhold

Bernhard02

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bernhard02

  1. Thomaso81 skrev (På 30.10.2021 den 22.13):

    Hei

    jeg har en Audi a6 avant 2006 som av og til ikke vil starte igjen om jeg har skrudd av tenninga og skrur  den på igjen etter noen minutter så skjer det ingen verdens ting og må da vente 20 min tid før jeg får start igjen. Ikke noe lys i dashbordet eller noe. Noen som har peiling på hva dette kan komme av?

    Her kan du lese om mulige årsaker til at bilen ikke vil starte: https://www.bildelerekspert.co.no/blogg/bilen-vil-ikke-starte-219

     

  2. Registereimen på min golf ble sist byttet i 2016. Bilen har bare gått ca 51 800 km siden forrige byttet.

    Spørsmålet er om den må byttes pga at det er gått over 5 år siden den ble byttet sist?

    Ser at på nettet står det følgende: intervallet er på fire år/80.000 km, så registerreimen skal byttes etter fire år, selv om bilen ikke har kjørt i nærheten av 80.000 km.

    Bør jeg bytte snarest, eller kan jeg vente til at jeg har kjørt 80.000 km siden forrige bytte?

    Motorkode er CBAB

  3. Dette ble en reklamasjonssak. Det viste seg at det var en liten sprek i den nye bunnpanna de monterte.

    Siden jeg oppdaget det samme dag som jeg hentet bilen. Bestilte de opp en ny bunnpanne og monterte den kostnadsfritt. Har ikke oppdaget noe lekkasje enda. Håper dette ble i orden.

     

  4. kremt skrev (10 timer siden):

    Du må vel snart ha brukt like mye penger på verksted som bilen er verdt, 20-30 tusen? Eldre VAG turbodiesel kan meget fort bli kostbart å ha i drift hvis man ikke skrur noe selv.

    Nå fikk du meg til å gå gjennom hvor mye jeg har brukt på bilen å det er jo helt skinnsykt. følgende utgifter har jeg hatt lambadasonde 8000 kr. Byttet bremseskiver m mer og håndbrekkwire til 12000 kr. Byttet glødeplugger til 4000 kr.  Byttet clutch og svinghjul til 40000 kr. og byttet bunnpanne til 5000 kr uten at det hjalp. Ble ikke opplyst om at bilen har vært brukt til kjøreskole bil når jeg kjøpte den heller. Kan vel ikke selge bilen når jeg har påkostet den så mye.

  5. Min golf tdi 2009 modell lekker olje fra bunnplugg. 

    Jeg sliter med at bilen min lekker olje fra bunnpluggen. Da jeg byttet kløtsj på bilen i juni oppdaget verkstedet oljelekkasjen. Det viste seg at forrige eier selv har byttet bunnpanna på bilen rett før jeg kjøpte den i august 2020. Verkstedet oppdaget under kløtsjbyttet at to skruer til bunnpanna er skrudd skjevt inn i bakre veivakseltetting slik at dette dekslet er sprukket. Boltene hadde tydelig entret skjevt da bunnplaten ble byttet av forrige eier. Derfor byttet verkstedet tetningskomponent med ny bunnplugg med pakning. Etter verkstedet har byttet dette fortsatte oljelekkasjen fra bunnpluggen. Da mente verkstedet at årsaken var kvaliteten på bunnpanna på motoren som forrige eier byttet selv. Selv om han ikke var mekaniker. Da anbefalte verkstedet at de tapper oljen på nytt og bruker gjengetetter på bunnplugg. Det de gjorde da var at de renset gjengene å laget og laget en pakning i fiberskiven. 

    Siden kløtsj bytte ble svært dyrt mente verkstedet at det var en unødig kostnad å bytte bunnpanna på bilen. De gjorde meg oppmerksom på at bunndeksel av plast manglet på bilen. Men de gjorde ingenting med det eller så at det trengtes. Etter dette stoppet oljelekkasjen men etter ca 4 måneder og 4000 km begynte oljelekkasjen fra bunnpluggen igjen. Da bestemte jeg meg for at bunnpanna måtte skiftes siden verkstedet sa at kvaliteten på bunnpanna var årsaken. Da leverte jeg bilen på naf verksted et annet verksted enn der jeg hadde bilen forrige gang siden de ga meg billigst pristilbud. De mente at årsaken til lekkasjen var defekt hull for tappeplugg.  Da ble det utskifting av  bunnpanne, tappeplugg og oljefilter. Etter dette tenkte jeg at jeg kunne slippe å bekymre meg for at bilen lekker olje. Men dagen etter besøket hos NAF oppdaget jeg at det fortsatt lekker olje. Da leverte jeg bilen inn til de å da demonterte de bunnpanna å satte på den på nytt. Dette forsøket hjalp heller ikke de sa at dette var noe "rart" de hadde ikke noe svar på hvorfor bilen fortsatt lekker olje. Nå vet ikke jeg hva jeg skal gjøre. Noen som har noen tips. Eller skal jeg be om reklamasjon å levere den på et annet verksted. Ikke artig at det blir olje flekker på asfalten til leieboeren. 

    Fra automester der jeg hadde bilen i juni:

    image.png.ae96d84bdea752b828c5b2c5e65c98c6.png

     

    Fra NAF

    ÅRSAK

    Defekt hull for tappeplugg.

    ARBEID

    • Utskifting av bunnpanne
    • Utskifting av tappeplugg
    • Utskifting av oljefilter

    DELER

    • Bunnpanne
      826,62 (inkl. mva.)
    • Oljefilter
      193,38 (inkl. mva.)
    • Oljepluggsett
      42,82 (inkl. mva.)
    • Bunnpannepakning
      225,25 (inkl. mva.)
    • Tetning til oljenivåsensor
      96,69 (inkl. mva.)
    • Quartz Ineo Long Life 5W-30
      957,95 (inkl. mva.)

    DETALJER

    (inkl. mva.)
    Arbeid 2488,20
    Deler 2342,71
    Totalpris
    kr. 4830,91
    Inkludert medlemsrabatt 689,89

     

     

     

     

  6. Nå har jeg hatt bilen min hos cylmo (scanparts) de fikk i oppdrag med å skifte de to siste glødepluggene, som møller mente var svært fastsittende. Resultatet ble at de klarte å skifte de uten å knekke de. Mekanikeren mente det var fordi at de kjørte den varm og brukte tålmodighet. Dette kostet meg 4700 kr noe som var nesten dobbelt så dyrt, som møller. Nå er jeg lettet over å slippe å tenkte på dette mer. Takk for gode svar i diskusjonen. Men i dag oppdaget jeg noe spesielt på bilen når jeg kjørte så sank bare clutchen bakover og jeg fikk den ikke ut. Dette skjedde på motorveien så dette var ubehagelig. Jeg klarte heldigvis å trekke den ut med handen mens jeg kjørte. Noen som har vært borti noe slik?

  7. image.png.f8e85820b87c220c707fa24a18866a76.png

    Jeg hadde bilen hos møller, de fikk til bare å bytte 2 av 4 fire gløde plugger, siden 3-4 var svært fastsittende. De regnet ut prisen på hva det ville koste vis de knakk, og det ble nærmere 30000 kr. De anbefalte meg heller ikke gjøre dette. De henviste meg til sylinder verkstedet cylmo som ligger i Trondheim. De har spesialverktøy, for å ta ut knekte glødeplugger. Jeg skal la de prøve seg med å skifte de to siste glødepluggene.

     

  8. Dragonlove skrev (1 minutt siden):

    Ville Nok hørt med Møller ja og at de kunne ha gitt en garanti på at de kan skifte de uten at det blir noen merkostnader for deg, altså be om en fastpris på jobben.

    Du må huske på at merkeforhandler har nok byttet mange glødeplugger.

    Burde selv ha byttet på min BMW 550D da jeg har feilmelding på glødeplugg, men jeg har gruet meg sånn for å bytte da det er aluminiumstopp og regner egentlig med at jeg kommer til å få problemer, så jeg tror jeg leverer denne jobben til verkstedet selv om jeg gjør stort sett alt selv med mine biler.

    Takk for svar😀

    Har fått time hos automester den 9 april, har fortsatt ikke bestemt om jeg skal ta timen hos de eller til Møller. Jeg tenker at møller har bedre erfaring og mer spesial tilpasset verktøy til golf enn automester, så vurderer å ringe de. Risikoen ved å ha den på møller er at hvis glødepluggen knekker, og de må demontere hele topplokket så blir det nok en del dyrere enn hos automester. Har hatt den tidligere på møller, så skal kontakte de å høre om de har noen erfaring. 

  9. Opelduude skrev (40 minutter siden):

    Beste rådet jeg kan gi er å spraye på penetrerende olje på glødepluggene 2-3 ganger i uka i en periode på 2 mnd for og se om de kan hjelpe. 

    Det er heller ikke mulig å fastslå hvor mye kraft personen som har prøvd å skifte pluggene tørr å bruke. 

    https://lakkspesialisten.no/produkter/OME 636 En av de beste penetrerende oljen er denne og prisen for 1 sprayboks er deretter. 

    Takk for svar😄

    Dette hørtes interessant ut. Olja kosta litt, men det er verdt hver eneste krone hvis det hjelper. Har fått time hos automester den 9 april. Da skal de gjøre et forsøk til på å skifte glødepluggene, og eventuelt demontere hele topplokket hvis glødeplugger knekker. Det er vel ikke noe annet som tar skade av denne olja hvis jeg sprayer den på glødepluggene? Eller det er ikke noe risiko ved å gjøre det. Har fortsatt ikke bestemt meg om jeg skal ta timen den 9 april, men er det for tidligt når du skriver at olja må sprayes på i  2 måneder?

  10. freddy85 skrev (1 minutt siden):

    Så lenge du får start på den så er det vel kanskje en unødvendig risiko å bytte de.

    Regner med at de har målt motstand før de slo fast at de var slitt for hvis ikke så kan det være andre årsaker til at den har blitt tungstartet.

    Kan også være feil med ledningsnettet til pluggene.

    Samt en gjenganger er defekte temperatur sensor til kjølevann, dette kan gjøre de veldig tungstartet. Spesielt når varm.

    Takk for svar😀Etter diagnose med feilkodeleser fikk de feilmelding på glødepluggene. Derfor er det mest sannsynlig at problemet ligger hos slitte glødeplugger. Har opplevd at bilen har vært tungstartet med defa motorvarmer, men skulle kanskje ha hatt den i lenger. Har hatt motorvarmer stått i 1 og halv time når jeg har opplevd dette.

  11. Jeg har nylig fått min golf (VI 4WD Diesel 2009 modell) gjennom eu kontrollen. Verkstedet fant da ut at glødepluggene bør skiftes. Jeg synes selv at bilen har begynt å bli litt tungstartet. Derfor fikk jeg verkstedet til å skifte glødepluggene. Når verkstedet skulle skifte glødepluggene fant de ut at glødepluggene satt så godt fast at de var redd for at de ville knekke. Da ringte verkstedet meg , og sa at de avbrøt reparasjonen slik at jeg fikk tenke meg om, hva jeg ville gjøre. De sa at verste senario var at hele topplokket må demonteres, og dette er en omfattende jobb som fort kan koste opp mot 30.000 kroner. De fortalte meg også at hvis glødepluggen knakk så var det en liten sannsynlighet for at de kunne få den ut med det verktøyet de hadde, men at dette var lite sannsynlig. Jeg er glad for at verkstedet ikke tok sjansen siden dette kan bli veldig dyrt. Jeg kjøpte bilen, for et halvt år siden og er veldig fornøyd med bilen, og den har nylig bikket 200000 km. Jeg hadde bilen hos automester tror du det er større sannsynlighet, for at merkeverkstedet møller kan få ut glødepluggene selv om de er fastgrodde? Er det verdt å kanskje koste på bilen som er verdt rundt 60000 kr så mye? Hva blir konsekvensen med å kjøre med slitte/defekte glødeplugger over tid? Er det ofte at glødeplugger knekker, og at de må opp med hele motoren? Dette er dyrt for meg på 18 år, som kanskje må bruke så mye penger bare på å skifte glødeplugger. Hva anbefaler du meg å gjøre med denne kjedelige saken?

×
×
  • Opprett ny...