Gå til innhold

snilicious

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av snilicious

  1. aomt skrev (14 timer siden):

    Fakta er fint. Men eg ser ingen fakta i din forrige post. Ingen lenker til forskning. Skal du be om fakta, så må du komme med den først.

    Igjen, skal du komme med påstander, så må du kunne henvise til det. Helst pubmed eller liknandes. Og med god oversikt hvem som betalte for studiet.

     

    Flott. Då kan du linke til vitenskapelig forskning. Den må være objektiv, med god data, utført på veldig brei gruppe over lenger tid og ikkje være sponset av cannabis lobby. 

     

    At du kommer med "fakta", uten å henvise til noe, er mye verre enn å si at det er noe du trur/mener.

    Her kommer litt vitenskapelig fakta, fra politiske nøytrale nettsider og organisasjoner, som forhåpentligvis kan hjelpe deg med å få et litt mer objektivt ståsted på dette temaet! 🙂 

    Virkningstiden: https://www.rustelefonen.no/fakta-om-cannabis/virkninger-bivirkninger-cannabisbruk/. "3-4 timer"

    Trafikkfare (cannabis vs. alkohol): https://forskning.no/alkohol-og-narkotika-bil-og-trafikk-kronikk/kronikk-cannabisrus-er-en-reell-men-moderat-trafikkfare/1166872. "Førere med blodverdier over den norske «promillegrensen» for cannabis har i snitt rundt 20-40% høyere kollisjonsrisiko, akutt påvirkede kan ha en dobling av risiko, mens promillekjørere (alkohol) i snitt har en risikoøkning på 700% eller mer."

    Hva som er mest avhengighetsskapende: Hentet fra: https://americanaddictioncenters.org/learn/perceptions-of-alcohol-vs-marijuana/

    Americans' Perceptions of Alcohol vs. Marijuana

    Farlighetsgrad: Hentet fra: https://narkotikapolitikk.no/hvilke-rusmidler-er-farligst/

    4dn-ranking.jpg

    • Innsiktsfullt 2
  2. aomt skrev (9 minutter siden):

    Du er flink til å grave frem 3 år gammal tråd. Well done!

    De fleste eg kjenner kan ikkje la være å røyke. De er ikkje avhengige sånt sett, men de "må" røyke i alle fall ein gong i uka/månad.
    Eg liker alkohol. Kan gjerne drikke !!litt (vin/øl) 2-3 dager på rad. Men kan like godt gå 2-3 månad uten noe lyst på det. 

    Kan også nevne at de mest fjerne folk eg noen gong snakket med var cannabis røykere. Selv når de var clean i noen dager, kunne ein se kor trege og fjerne de var.

    1.Var bare på nettet og tittet. :)

    2. "De fleste eg kjenner", dette er subjektivt. Det er ikke nok at du synes noe, du må vise til fakta!

    3.Hvis du "må" noe, er du avhengig. 🙂 

    4. Det er vitenskapelig dokumentert at cannabis er mindre avhengighetsskapende enn alkohol. Derfor har det faktumet at du kjenner noen som er avhengig av cannabis, uten at du er avhengig av alkohol, null betydning.

    5. Du får bivirkninger og virkninger av alt du misbruker, og mtp. det, er jeg enig i at kronisk bruk av cannabis er en veldig dårlig ting, og de burde få hjelp...

    Alt i alt har uttalelsen din ingen vitenskapelig grunnlag og er basert på stereotypi. Fortell noe faktabasert, så er det mye lettere å ha en objektiv diskusjon rundt dette! 😉 

     Alt jeg skrev, kan spores opp og bli bekreftet av den vitenskapelige 

    • Liker 2
  3. SKAÐI skrev (På 23.8.2018 den 18.26):

    Jeg kan dra en enkel paralell så dere pro-hasjfolk kanskje klarer se hvorfor det er slik at man kan miste førerertt dersom man ikke opptrer edruelig.

     

    Kai på 32 som er gift med Inga eier 2 hagler, siden han jakter innimellom. Etter Inga gjorde det slutt fordi Kai til stadighet banka henne opp i fylla fordi hun «flørtet» med andre menn i bygda, tok lensmannen fra han retten til å bære våpen, og inndrog samtidig haglene. Både mtp egensikkerhet og mtp sikkerhet for de rundt, da han ikke oppter etter våpenloven.

     

    «Tillatelse kan bare gis edruelige og pålitelige personer som har behov eller annen rimelig grunn for å ha skytevåpen»

     

     

    Edit, som jeg har nevnt til det kjedsommelige her inne.

     

    Like regler gjedler også folk som misbruker alkohol, så jeg skjønner virkelig ikke hvordan dere mener folk som bruker ulovelige rusmidler skal få kjøre som de vil.

    Du misforstår jo hele poenget i diskusjonen her. Det virker som om du ikke tar helt innover deg, at selv om det er sporstoffer igjen i kroppen, så er man ikke nødvendigvis påvirket. Det faller kanskje innenfor definisjonen av "misbruk", dersom jeg tok meg en J for noen uker siden,  men det snakker ikke til nivået jeg er påvirket. 

    «Jo mer man røyker, jo større er risikoen for å få en psykose. Cannabis rammer dessuten evnen til å planlegge, lære og huske.» OSV. 

    Dette er sant, til en viss grad. Dette gjelder innen virkerammen, som primært er mellom 2-4 timer. 

    Du drar paralleller mellom alkohol- og cannabispåvirkning, men det virker som du sliter med å forstå at "fylla" , ikke resonnerer med påvirkningen av cannabis, så lenge det er i kroppen?

    Dette er misinformasjon, og rett og slett feil. Når det kommer til cannabis og alkohol, under påvirkning, er cannabis i underkant av ti ganger så lite trafikkfarlig.

    Også greit å bemerke seg at artikkelen spesifiserer at individet aldri har kjørt påvirket, så da skjønner jeg ikke hvorfor bruket hans angår bilkjøringen.

    Ruskulturen i Norge, har INGENTING å gjøre med hva som burde bli akseptert i trafikken. Alkohol er et av de farligste rusmidlene, og er for så vidt også mer avhengighetsskapende, enn cannabis. Annet enn det, er det bare historiske årsaker til at det defineres som rus og ikke narkotika, og hvis du vil bruke forskning fra før vi hadde sokker, be my guest:-)

    Er ikke en tilhenger av onlinediskusjoner, men uinformerte individer, som baserer alt de skriver på sosial aksept, stereotypi og synsing, gjør meg forbanna! 

    Splittet ut ifra gammel tråd:

     

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...