Gå til innhold

bai

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bai

  1. Har hatt min 20D rundt 2 måneder nå å er kjempe fornøyd. Jeg har med kit linsa 18-55 og den funkerer i og for seg greit, men jeg har begynt og savne litt mer zoom. Skulle jeg kjøpt i dag hadde jeg tatt med 17-85 IS USM objektivet istedet som et fint allround objektiv.

     

    Etter det står ett 70-200 L f/2.8 IS USM på ønskelista :D

     

    20D vil garantert dekke dine behov.

     

    Lykke til

  2. Du får ennå fler justeringsmuligheter på hjulene hvis du har satt på knappen på "strek". Er ikke helt sikkert på alt, men du får ihvertfall mulighet for å kompensere exposure direkte. Dette kan du gjøre ved å bruke hjulet bak etter du har fokusert. kompenseringe ser du da både i "viewfinder" og på displayet på toppen av kamera.

     

    Sikkert også andre ting, men det er det eneste jeg har lagt meker til og brukt.

  3. Synes bildet var orginalt :)

    Ville nok jobbet litt med beskjæringen, synes de blå fiskene er altfor uklare og forstyrrer bildet en del. Skulle også ønske at den fremre "nemo" fisken var litt mer i fokus.

     

    Legger ved ett forslag til beskjæring fort og gæli.

    Er ikke proff på noen måte, så bare mine subjektive meninger :)

    post-209-1097183043_thumb.jpg

  4. Synes bildet var fint. Er ikke kompetent til å gi noe tekniske råd anng. lys etc. Men jeg synes kanskje fokus burde vært midt i blomsten. I tillegg synes jeg skille mellom blomsten og bakgrunnen nederst i bildet blir litt "skarp" og kunstig. Stilken nederst i bildet synes jeg nesten ser litt "fake" ut.

     

    Ville kanskje prøvd å klone ut den biten neders i bildet som ser som sannsynligivs er ett av bladene på stilken, synes det forstyrrer litt.

  5. Er ikke noen guru på området, men har forstått det slik at x1.6 crop factor ikke er gunstig for vidvinkel objektiver. Har forstått det slik at EF-S koblingen er laget for å kunne tilby rimligere bra vidvinkel objektiver for de digitale kameraene som bruker APS-C sensor.

     

    Fant denne forklaringen på dpreview:

    <<Optimized for Digital SLRs with APS-C size sensors, the EF-S mount enables economic wide-angle solutions often required by advanced photographers.>>

     

    Tror i bunn og grunn at EF-S systemet skal være en mer økonomisk måte å produsere objektiver på.

  6. Har hatt mitt 20D siden 17 september og er kjempe fornøyd så lang. Har ikke hatt noen problemer heller. Kameraet er en fryd og bruke og det er nok lenge før mine fotografi kunnskaper tar igjen de mulighetene jeg har med dette kameraet.

     

    Er en del år siden jeg var aktiv fotograf og har nå lagt den gamle EOS500N på hylla. Gamle objektivene passet fortsatt som en drøm på en nye 20D'en også.

    Ellers synes jeg kamerhuset passer veldig gått i hendene mine. Jeg har ganske små hender så de som har svære labber kan nok synes det motsatte. Kontrollene er enkle og komme til og jeg er veldig godt fornøyd med justeringmulighetene så lang.

     

    Jeg har kit objektivet og har mange flotte og skarpe bilder. Ønskelista for nye objektiver og utstyr er ikke liten, men det er jo halve morroa :)

  7. Mulig jeg var litt useriøs med min Nille-påstand . Når jeg nå likevel vil bytte ut min EOS600 fra 1989 etter lang å tro tjeneste, kunne det vært morsomt bytte til et kamera som ga en god følelse (opplevd kvalitet som det kalles i bilverdenen) og som er klar for lang og tro tjeneste. Forlanger ikke noe mer enn det Nokon D70 (til omtrent samme pris) gir. Må nok holde med til Canon pga. linsene.

    :p Har ikke noe problem med å skjønne hvor du kommer fra. Er selv slik at ting skal "kjennes" riktig i mine hender.

     

    Canon har ikke noe som gir den "følelsen" i samme prisklasse som D70.

    Enten går du for 300D som er ett par tusen billigere eller 20D som er ett par tusen dyrere. 20D har absolutt den følelsen du er ute etter.

     

    Siden du har Canon utstyr fra før tror jeg nok at 20D er riktig kamera for deg hvis denne følelsen betyr en del.

     

    Nå skal det også sies at D70 også er plasthus selv om den kanskje føles litt bedre å ha i hendene enn 300D.

     

    Jeg har lovet meg selv og ikke putte mine hender på en 1Ds, for da er jeg nok solgt :p

  8. Dessverre bærer dette kameraet preg av å være et Nille-produkt. Det tar sikkert glimrende bilder, men plastikkfølelsen er overhengende. Dersom Canon lanserer nesten samme produkt i en bedre innpakning vil jeg nok oppgradere fra min gamle EOS600.

    Nille produkt ?? Har du sett hvor bra bilder det blir med dette kameraet ?

    Selv om huset er laget av plastikk så har det da ingenting å si på kvaliteten av bildene.

     

    Selvfølgelig er det mange som ikke liker "følelsen" av ett slik kamerahus men dette er da i aller høyeste grad subjektive og personlige meninger og følelser.

  9. Heisann Demoni

     

    Synes refleksjonen i lyset er veldig forstyrrende. Klarer ikke å finne noen holdepunkter i bildet. Litt hestehoder, delere av en gutt, enden av et bein i en stigbøyle etc skaper for meg ett rotete bilde.

     

    Hvis du hadde fått vekk refleksjonen i lyset og beskåret bilde til bare å inneholde den første hesten kunne det kanskje det kanskje blitt bra ?

     

    Stå på, fotografering er gøy :)

     

    Dette tror jeg må være det dårligste hestebildet jeg har sett. Er dette en spøk?

     

    Forøverig synes jeg det utrolig dumt at Administratorer av forumet legger inn slike kommentarer i ett bildekritkk forum. Denne burde du absolutt ha holdt for deg selv. Ønsker dere å ha en slik tråd må kritikken være konstruktiv.

  10. Etter å ha lest dette forumet sitter jeg igjen med inntrykket av at 18-55 linsen til Canon er svært dårlig

     

    Å trekke en konklusjon at dette objektivet er svært dårlig er å gå altfor langt. Det er langtfra det beste objektivet og utnytter ikke de mulighetene du har i 20D.

    Men jeg skal love deg at du får fine og skarpe bilder med dette objektivet også, og du skal nok vokse litt som SLR fotograf før du virkelig MÅ ha bedre objektiver. Og når du kommer dit kan du skifte.

     

    Vil du få bedre bilder med bedre objektiv, selvfølgelig. Er kit objektivet til 20D "godt nok" ?mer enn nok for meg foreløpig, selv om jeg ønsker meg mange fler objektiver.

     

    Surf litt rundt på nettet og finn personer som har lagt ut bilder tatt med 20D og kit linsa, så tenker jeg du finner ut at det er godt nok i masse vis

  11. Som anderfo sa ville jeg også prøvd å kutte ut kit objektivet så lenge du alikvel bestiller deg F 17-40 f: 4.0 L USM.

    Bare hus kan være vanskelig å spore opp foreløpig, så hvis du "må ha nå" er vel det nest-rimligste å ta med kit objektivet.

     

    Ellers ville jeg vurdert å bytte ut SanDisk kortleseren. Ble selv frarådet å kjøpe denne for et par uker siden av Lassevk her på forumet som selv har denne, og ikke bruker den pga problemer.

     

    Batterier følger helt sikkert ikke med batterigrepet. 300D virker med bare ett batteri i grepet så regner med (men er ikke sikker) på at 20D gjør det også.

  12. Når det gjelder 17-85 objektivet begynner det å komme noen kommentarer fra folk som har testet det, feks her http://www.fredmiranda.com/forum/topic2/131062/0

     

    foreløpig er vel konklusjonen at det ikke er noen stjerneobjektiv men en god all round linse. Han som har testet den her er veldig fornøyd med at den har IS

    What a joy to have this zoom range with IS on a 1.6 crop DSLR. There have been third party offerings that offer similar or longer ranges, but none of those have IS. I took a picture at sunset at ISO 100 1/20th sec handheld that didn't have any camera shake blur. Without IS, I'd have needed to increase the ISO to perhaps 400, which would have given me less ability to lift the shadow detail in the RAW later. To me, IS is very useful as a partial tripod replacement, even on wider lenses.

     

    Vel, se selv hva folket mener i linken over

  13. Her var det masse spørsmål gitt :)

    Her kommer mine synspunkter.

     

    Hvis du først invisterer i ett speilrefleks kamera går jeg utifra at du er interesert i fotografering og vil sette deg inn hvordan kameraet fungerer og hvilke instillinger som gir gode resultater. Speilrefleks kamera krever i utgangspunktet mer av brukeren enn ett kompakt kamera.

     

    Kan man her gi et eksempel på hvilke omgivelser dette skulle være? Er bråket såpass at man ikke kan benytte det i et bryllup, mens noen taler eller for eksempel i en tempelseremoni?

     

    EOS 10D er ett kamera som er veldig populært til bryllups fotografering. Hvis du søker litt på nettet finner du mange av disse som har skiftet til 20D og er utrolig godt fornølyd med kamaeraet til nettop denne bruken.

     

    Når det gjelder lydnivået, anbefaler jeg deg å gå ned til butikken og høre selv for å gjøre deg opp en mening. Personlig tror jeg ikke andre speilrefleks kamera vil være mindre irriterende enn 20D i veldig stille situasjoner.

     

    Hva vil dette si for en som aldei har teste ut hvor sjenerende det er? Hva gjør det eventuelt med bildene og omgivelsene?

    For å være litt praktisk, hvis dette skulle være sjenerende ville jeg tro at du tar masse bilder i større forsamlinger. Hvis så er tilfelle, ville jeg uansett ikke brukt den innebygde blitsen men en ekstern.

     

    Vil det si at et såpass dyrt kamera ikke klarer å få skarpe bilder dersom noe er i bevegelse? Da tenker jeg på meg som nybegynner og som nok vil bruke programmodus en del i begynnelsen. Litt av poenget mitt med å bytte til et speilrefleks kamera er at jeg gjerne ønsker skarpere bilder enn hva jeg får til på et compact kamera.

     

    Nei det vil ikke si at du ikke klarer å få skarpe bilder. Lær deg å bruke kameraet. 20D er ypperlig til å fotografere ting i bevegelse på grunn av sin hurtighet. Hvis du har problemer med bruk av P(Programmodus) sett det over på grønn (helautomatisk) eller sport programmet. Eller lær deg å bruke de andre funksjonen som lukkerprioritet. Finn ut hva som virker for deg.

     

    Vil dette si at /alle/ bilder /må/ beskjæres etterpå for at de skal bli bra nok. Eller er det noe de som er proffesjonelel til fingerspissene må gjøre? Slik det er skrevet så høres det for meg ut til at jeg vil sitte med en enorm beskjærelsesjobb i etterkant, og det gidder jeg vel ikke med et så dyrt kamera

     

    Nei, alle bilder må ikke beskjæres. Igjen lær deg hvordan kameraet ditt virker og oppførerer seg. Derimot så vil jeg vel si det stikk motsatt av deg, det er akkurat brukere av slike kamera som gidder å beskjære dem. Det er jo noe av det morsommeste og bearbeide bilde slik at du får det akkurat slik du hadde tenkt deg det og som høykvalitets SLR kamera gir deg mulighet til.

     

     

    Vil også råde deg til å ikke lese deg totalt blind på alle mulige tester. Skulle man fulgt alle disse testene til punkt og prikke hadde du til slutt ikke kjøpt ett eneste kamera. Uansett hvilket speilrefleks kamera du velger vil det gi deg knallgode bilder når du har lært deg å bruke dem.

     

    I bunn og grunn, hvis du vil ha teknisk bedre fotografier må du bli en teknisk bedre fotograf og lære deg hvordan, ikke lengre bare klemme avtrekkeren

×
×
  • Opprett ny...