Gå til innhold

Fusheeker

Medlemmer
  • Innlegg

    66
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fusheeker

  1. For å gjøre spørsmålet litt enklere: Hva er grunnen til at jeg IKKE burde velge iMac? Den eneste store ulempen jeg ser ved det, er at det ikke er noen mulighet til å oppgradere den etterhvert. Hva synes folk ellers her om denne specen til 11000 kr: Apple Store iMac.

     

    20' skjerm

    2,66 GHz Intel Core 2 Duo

    2 GB hukommelse

    320 GB harddisk1

    8x to-lags SuperDrive-stasjon

    ATI Radeon HD 2600 PRO med 256 MB

  2. Hei folkens!

    Jeg trenger ny PC, og vurderer å investere i nye iMac når den kommer til landet. Men før jeg går til det skrittet, så tenkte jeg å sjekke hva selvbyggmarkedet kan by på til omtrent samme pris, altså rundt 12000 kr. Jeg har tre kriterier når det gjelder ny maskin, og de er i prioritert rekkefølge:

     

    1. Stillhet. Jeg er fullstendig allergisk mot viftestøy etc, så en ny PC må være dørgende stille.

    2. Design. Utstyret må se godt ut. Det bør være slankt og stilig, og ta seg godt ut i en liten, moderne leilighet. :)

    3. Ytelse. Når punkt 1 og 2 er oppfylt, må den yte så godt som mulig. Det bør være mulig å spille de nyeste spillene på en anstendig måte.

     

    Gitt disse rammene, så har jeg begynt å jobbe på en liste med hva jeg behøver. Jeg håper det er noen kunnskapsrike sjeler her som kan komme med innspill og forslag til de ulike punktene. Fyr løs!

     

     

    1. Skjerm:

    Samsung 20" LCD Syncmaster 206BW

     

    2. Kabinett:

    Thermaltake Kandalf Sort

     

    3. Strømforsyning:

     

    4. Hovedkort:

     

    5. Prosessor:

    Intel Core 2 Quad Q6700

     

    6. Minne:

    Min 2GB men hvilken type?

     

    7. Grafikkort:

     

    8. Harddisk:

    Trenger ikke være så fryktelig stor, bare den er stille.

     

    9. DVD-brenner:

    Lavt støynivå.

     

    10. Kjøling/vifter:

    Stillhet er gull. :)

     

    11. Nettverkskort:

     

    12. Operativsystem:

    En eller annen OEM Windows Vista-versjon

     

    13. Tastatur

     

    14. Kabler

     

    15. Andre ting?

  3. Hadde lenge planer om å bytte ut min 21-tommers CRT med en 32-tommers LCD av et eller annet anerkjent merke. Samsung var vel mest aktuelt. Endte opp med å beholde 21-tommeren, og kjøpte meg LCD-projektor fra Panasonic. Kunne ikke vært mere fornøyd med det. Har nå en enkel liten TV til vanlig, "casual" TV-titting, men om jeg skal se på film, se sport, spille dataspill etc, så får jeg et fabelaktig bilde på 80-90 tommer på veggen. I tillegg kan TV-en brukes som monitor for å gjøre lydinstillinger etc. samtidig som jeg bruker projektoren.

     

    Svaret på spørsmålet ditt blir derfor "ja takk, begge deler". (Selv om det neppe vare projektorer du tenke på når det gjaldt LCD.)

  4. Hei!

    Du bør tenke på:

    - Plassering. Ulike projektorer har ulike muligheter for vertikal og horisontal korrigering, samt ulik zoom. Du må finne en som passer de avstandene og plasseringsmulighetene du har. Der kan www.projectorcentral.com hjelpe deg.

    - Hvilken teknologi du ønsker (DLP eller LCD). DLP er kjent for noe som kalles regnbueeffekt, så dersom du er følsom for det, bør du velge LCD. LCD kan imidlertid ha andre små problemer som Vertical Banding, screendooreffect ++. For min egen del synes jeg regnbueeffekten er mest plagsom, og har derfor LCD-projektor. På den jeg har ser jeg lite eller ingenting til de nevnte LCD-problemene.

    - Hvilken oppløsning du vil ha (bl.a. HD eller ikke).

    - Støynivå. Noen projektorer bråker mer enn andre.

    - Andre parametre som kontrastnivå, lysstyrke etc, som relateres til hvor mørkt du kan ha rommet. Jo lysere omgivelser, jo viktigere er høyere nivåer her.

    - Tilkoblingsmuligheter. Avhenger av hvilket annet utstyr du ønsker å bruker den med. Vet ikke om alle projektorer har HDMI, f.eks.

    - Levetid på pæra. Projektorlyspærer er dyre, så lang levetid kan være en fordel.

     

    Ja, det var vel noen av de viktigste punktene. Har selv bare hatt projektor i fire dager, så jeg har ikke allverdens erfaring :) Den du linker til tror jeg er helt grei, men vet ikke hvordan den passer inn i din setting, med tanke på de punktene jeg listet opp.

     

    Om du får lite respons her, vil jeg anbefale deg www.avforum.no.

  5. hmm.. jeg har faktisk ikke vært borti en reciever med en tv tuner innebygget. Men det du kan gjøre er å gå til anskaffelse av en reciever og en dvdopptaker/VHS spiller.

    Begge disse inneholder en tvtuner. Eventuelt ellers kan du kjøpe deg en kombinert dvd/vhs spiller.

    Hva er budsjettet ditt?

    5459342[/snapback]

    Takk for svar! Ja, er klar over at jeg kan kjøpe meg opptaker og receiver. Eller evt en AVerTV og receiver. Men hadde håpet å slippe unna med bare en ny boks (enten receiver med tuner, eller opptaker med surrounddekoder og 5.1 ut). Budsjettet mitt er på... tja rundt 4K? Kommer helt an på hva jeg får for pengene, men helst billigst mulig, selvsagt.

  6. Hei galskapen! Jeg var i nøyaktig samme situasjon som deg for et par måneder siden. Jeg kjøpte meg en 32-tommers 16:9 CRT, men angret så snart jeg fikk den inn døra. Det føltes helt feil å investere mange tusen kroner i så gammel teknologi. Jeg returnerte den, og kjøpte meg heller projektor i går :) Den kan jeg bruke til film og spesielle TV-sendinger (sport, etc), der det passer med et bilde på 90-100 tommer. Til vanlig, casual, TV-titting bruker jeg en gammel 21-tommers CRT. Kommer til å funke utmerket!

  7. Når en DVD-spiller downmixer Dolby 5.1 til stereo, så utelates sub-kanalen. Det er bare frontene, center og bakkanalene som da tas med. Dermed mister man den virkelig dype bassen som bare ligger i sub-sporet. Men med en DVD-spiller som har Dolby-dekoder og mulighet for å justere høyttaleroppsettet, så kan man dirigere alle seks kanalene til de to front- (stereo)-høyttalerene, uten at det skjer noen downmixing først. Da får man med seg også de frekvensene som i utgangspunktet er forbeholdt suben. (Det er selvsagt da et poeng at de to fronthøyttalerene går dypt nok til å kunne formidle denne bassen.)

     

    Dette er i allefall tanken. Men nå er jeg ikke helt sikker på hvilke DVD-spillere som har denne muligheten, og om DVD31 er en av dem. Derfor vurderer jeg å heller bytte forsterker til en surroundreceiver som jeg regner med kan gjøre dette. Spørsmålet da er: vil jeg høre noen forskjell i lydkvalitet mellom de to forsterkerene? Jeg tror egentlig ikke det, men på den andre siden bør vel en ren stereoforsterker ha komponenter av høyere kvalitet enn en surroundreceiver i samme prisklasse. Men om det gir hørbare forskjeller er vel tvilsomt...?

  8. Hei!

    Har nå et rent stereooppsett, bestående av to høyttalere, DVD22 og HK970. Dette bruker jeg både til musikk og film. Det fungerer utmerket til musikk, men har noen mangler i forbindelse med film. Blant annet fordi downmiksing av Dolby 5.1 til stereo utelater LFE-sporet, slik at jeg går glipp av de dypeste frekvensene. For å bøte på dette, må jeg inn med en surrounddekoder, enten i DVD-spilleren eller forsterkeren, som kan fordele også LFE-sporet til de to fronthøyttalerene. Da har jeg kokt det hele ned til to alternativer:

     

    1. Selge DVD22 og kjøpe DVD31.

     

    2. Selge HK970 og kjøpe AVR 235.

     

    Hva vil gi meg mest bang for the bucks? Hva vil gi meg mest, totalt sett, når jeg ønsker å bruke dette både til film og musikk, men da i første omgang bare med to høyttalere? Hva er cons & pros med de to alternativene? Er takknemlig for alle innspill!!

  9. Hei!

    Lurer på om noen her kan si litt om hvordan lyden på en DVD (f.eks. Dolby 5.1) dekodes dersom man bare har et stereooppsett. Bruker nå DVD22 og HK970 fra Harman/Kardon. De færreste DVD-er har eget 2.0-valg for audio. Når jeg velger 5.1, betyr det at DVD-spilleren har Dolby-prosessor som konverterer dette til analog stereo? "Mister" jeg noen elementer da, eller er lyden like fullverdig som dersom den hadde gått gjennom en surroundreceiver og ut til seks høyttalere? Litt info om hvordan dette foregår hadde vært kjekt!

  10. Hei!

    Er på jakt etter ny TV, og har blitt veldig nyskjerrig på denne: Samsung SlimFit. Er det noen her som vet når (og hvor) den kommer til Norge? Vet at blant annet svenske Fyndbörsen har den.

     

    Dersom noen av dere har "hands on" erfaring med den, er jeg også interessert i å vite om eventuelle problemer med den. Har blant annet hørt at høyttalerkabinettene skurrer plagsomt mye, samt at bildet er noe buet på midten. Noen som har informasjon å komme med?

  11. Hehe, jeg har faktisk begge disse. Begge er gode, men til ulike formål. Sennheiserene er lukkede, så de funker bra på toget, flyet eller andre steder hvor du ikke ønsker å slippe lyd ut eller inn. Lydkvaliteten er god, men litt i overkant tung i bassen. Det kan riktignok være morsomt dersom du ser på film og slikt, men kan være forstyrrende for noe typer musikk.

     

    DT 231 har silkemyk lyd som må være helt i toppsjiktet av hva som er å oppdrive i denne prisklassen. De har også mer praktisk kabelløsning en HD212s doble, tre meter lange ledning. En annen forskjell er at DT231 ikke er helt lukket, slik at noe lyd kan slippe gjennom. Men i praksis skal det være bra stille før de rundt deg hører noe.

     

    Dersom jeg måtte velge en av disse, ville valget falt på Beyerdynamic. De ser ikke like kule ut som Sennheiserene, men er veldig behagelige å ha på. Lyden er også frydefullt god!

  12. Hei!

    Da er jeg så vidt i gang med prosessen med å skaffe meg ny TV. Hadde dette vært for 10 år siden, haddde valget vært mye enklere. Da hadde jeg bare behøvd å vurdere størrelsen på den nye TV-en opp mot hvor mye penger jeg var interessert i å bruke. I dag er bildet mye mer komplisert.

     

    Jeg har nå en "vanlig" 21-tommers billedrørs-TV. Jeg er egentlig fornøyd med den på alle måter, med unntak av at den er litt liten. Så motivasjonen min for å kjøpe ny er først og fremst at jeg vil ha en større skjerm. Men i dagens jungel av ulike merker, plasma, LCD, standarder som HD, DVI og ulike implementasjoner av dette, er det lett å gå seg vil. Så jeg lurer på om noen her kan hjelpe meg å lage en oversikt over de ulike teknologiene, med fokus på fordeler og ulemper med de forskjellige.

     

    Jeg innbiller meg nemlig at god, gammel billedrørs-TV på 36 tommer vil gjøre susen. Eller mister jeg noe vesentlig hvis jeg ikke går for flatskjermteknologi? Hvilke fordeler gir en flatskjerm, med unntak av at den ser kul ut, er lettere å transporteren, og kan være klar for HD-sendinger når det kommer? Og er det evt. verdt prisforskjellen? Jeg hadde i utgangspunktet håpet å ikke bruke mere enn 5000,-, så en flatskjerm til det tre-firedobbelte skal gi meg ganske mye mere enn en billedrørsskjerm gir, for at jeg skal investere i det.

     

    Innspill mottas med takk!

×
×
  • Opprett ny...