Gå til innhold

galosten

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av galosten

  1. Fant en løsning på dette.

     

    Googlet litt rundt og så at andre hadde samme problem. Flere har gjort masse research og ikke funnet noen fornuftig forklaring på problemet. MEN, blant forslag til løsninger var å kjøre windows update (win 7 64 bit). Dette gjøres normalt sett automatisk, men ikke alle oppdateringer installeres. Kommer litt an på om de er sikkerhetskritiske o.l. Uansett, dette prøvde jeg og og fant to tilgjengelige oppdateringer til min pc, en for windows generelt(husker ikke detaljene i denne) og en for nettverkskortet mitt. Installerte og kom inn på facebook med en gang !

     

    Hadde jeg vært lur ville jeg installert en av oppdateringene om gangen for å finne ut hvilken som "did the trick"

    • Liker 1
  2. Det lønner seg å ta av kjøleren/vifta mens maskina er varm; da er kjølepastaen som regel mykere. Bruk briller og se over pinnene i gjen, det er sikkert en som ble bøyd oppunder når du remonterte sist gang.

     

     

    Bernt K

    5860229[/snapback]

     

    Takk for tips. Skal prøve dette i kveld. Tviler i grunn litt på at noen av pinnene er bøyd nå. Er mer redd for at cpuen skal ha fått noen skader, eller at hovedkortet har.

  3. HJELP. Pc virker ikke lenger.

     

    Satte i ny pcu-kjøler(Zalman 7700-cu). Under prosessen trøbla jeg fælt, måtte ta ut hovedkortet og ta av standard kjølern til min amd 3700. Desverre satt den så hardt fast til cpuen at cpuen blei med kjølern opp. Jeg har et gigabyte nforce4sli hk og det er en slags vippebryter man skal vippe opp før man setter i eller tar ut cpu. Nå ble altså cpu revet rett opp. I tillegg ble noen av pinsa på cpuen litt bøyd og jeg måtte bøye de tilbake før jeg monterte på plass. Montering gikk vel passe greit, men:

    Etter montering får jeg ikke bilde på skjermen. Vifter går og det ser ut som om alle deler får strøm, bortsett fra cpu. Har prøvd å starte med og uten 12V til cpu koblet til. Samme resultat. Er alt håp ute??? Må jeg ha ny cpu og evt nytt hk?

     

    Har et Artic cooling A1 kabinett. 1GB minne 2x512 OC 3200. 6800GS skjermkort.

     

    Noen som vet hvor man evt kan sende pc til reparasjon?

  4. Et lite apropo til et par av innleggene.

     

    Det finnes noe som heter superledere. Dette er et fenomen som fører til at strøm går i gjennom sine ledere helt uten motstand. Dette vil muligens føre til null varmeutvikling, men i hvertfall null effekttap. Jeg tror allikevel det vil være en grense for hvor mye strøm og spenning det kan være i prosessoren, selv med superledere. Superledere er ikke helt lett å få til, det krever pr dags dato svært lav temperatur. Forskere prøver seg fram med forskjellige legeringer som vil kunne gi superledere ved høyere temperatur.

     

    Dette er hvordan jeg tror det henger sammen(tar jeg feil?)

    Farten til elektronene ikke avhengige av temperaturen. Dersom temperaturen blir svært lav, vil ikke elektronene begynne å hoppe over i andre ledere(Dersom man skulle nå det absolutte nullpunkt kan situasjonen bli en annen(jeg vet faktisk ikke), men hittill har ingen greid å skape så lav temperatur). Farten til elektronene er ikke avhengige av temperaturen til stoffet. Er det ikke slik?

  5. Hm

     

    Jeg lurer fælt på om jeg kan oppgradere min hp omnibook xe3 med litt mer minne. Dvs, jeg vet at jeg kan, men ikke hvordan. Selvfølgelig må jeg kjøpe nye minnebrikker, men hvordan vet jeg om disse passer til bærbar? Jeg har 256mb sdram 133mhz. Hvor finner jeg minne som jeg VET at passer? Det er veldig mange parametere som spiller inn, hvilke bør jeg se etter?

     

    Dessuten tenker jeg å kjøpe ny harddisk. Det jeg frykter i den sammenheng, er at mitt operativsystem ikke vil la seg installere dersom det ser at harddisken ikke er fra det orginale hp-opsettet. Mine operativsystem cd'er er selvfølgelig låst til hp... (Har prøvd å installere på en annen pc en gang, og det gikk ikke). Det er fristende å bare kjøpe og teste, men det kan bli littt dyrt.

  6. Hei

    Ny på forumet...

    Har blant annet en bærbar hp Omnibook Xe3 som bråker no j-vlig.

    Harddisken,Hitachi(for bærbar) 20Gb litt usikker på hastighet, lager en høyfrekvent summing som snart tar knekken på meg. Det er ikke lett å støydempe en slik maskin med fysiske dempningsmetoder(selv om jeg har laget meg en "matte" som jeg legger over når jeg ikke bruker tastaturet).

     

    Det jeg lurer på er; finnes det en metode for å sette ned hastigheten på

    harddisken, trenger jo ikke så høy fart når jeg surfer på internett eller

    skriver brev. Lurer på å kjøpe en ny disk til å putte i, men vet ikke om

    det kommer til å hjelpe no særlig. Dessuten er jo ikke bærbare maskiner

    de man skrur å mekker mest på.

     

    :whistle:

×
×
  • Opprett ny...