Gå til innhold

alfabravo

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av alfabravo

  1. heiphs2021 skrev (På 1.2.2021 den 22.49):

    Da har du jo i utgangspunktet gode karakterer. Jeg selv har to 3ere jeg skal prøve å bli kvitt, men har også maks av alderspoeng og tilleggspoeng fra høyere utdannelse som hjelper veldig. Prøv å regn ut hva snittet ditt hadde blitt med karakterkalkulatoren og se om du kan klare å kvitte deg med en eller to av de firerne du har. Men som sagt over er, husk fristen for oppmelding til privatisteksamen er i dag så da må du ta valget i kveld. Jeg tenker at mitt snitt på 56 konkurransepoeng skal holde, men jeg tar ikke sjansen å sitte å vente og håpe, så tar opp fag bare for å tenke at jeg har gjort alt som faktisk er fysisk mulig å gjøre for å klare å komme inn. Da angrer jeg ikke på noe om jeg ikke skal komme inn for da vet jeg at jeg har gjort alt jeg kunne med å ta opp fag fra vgs. 

    52.4 er regnet ut med karakterkalkulator så det er det jeg har inkludert alderspoeng og tilleggspoeng. Jeg valgte å ta sjansen på at snittet mitt skal holde for Bodø, har heller ikke noe lyst til å sitte og vente og hvertfall ikke ta sjansen på å måtte vente et år til, men mtp at snittet for Bodø i fjor var 49.8 så tenker jeg at jeg er i utgangspunktet godt innafor med mindre noe drastisk skjer. Hvis ikke, så får jeg bruke frustrasjonen til å ta opp fag det neste året og satse større til neste år 😄 

  2. Hunte skrev (23 timer siden):

    Jeg har 50,5 i snitt nå, men skal ha 6 privatisteksamener denne våren for å prøve å lande på rundt 56, da jeg helst vil bli i Oslo. Vil tro snittet ditt holder for Bodø 😊

    Wow, ønsker deg lykke til med alle eksamenene og håper du oppnår ønsket ditt :) Jeg håper på at det holder, krysser fingrene!

    • Liker 1
  3. ANB'1 skrev (På 1.2.2021 den 20.55):

    Fristen for å melde seg opp til privatisteksamen er idag så vær rask! Jeg tror at 52.4 skal holde for Bodø. Det har aldri økt så mye noen gang og det kommer det ikke til å gjøre i år heller. Hvis snittet øker så drastisk er det som en konsekvens av noe annet drastisk (kutt i studieplasser o.l.) I og med at det ikke er fysiske tester vil kanskje konkurransepoengene bli noe høyere, men det er ikke på de fysiske testene de luker ut flest folk. Det er gjennom intervju og pc tester. Derfor vil nok ikke det at de fysiske testene er avlyst påvirke så mye som man kanskje er redd for. Og husk at dersom du stiller likt som en annen søker i konkurransepoeng, er det den som er eldst som får plassen. Så klart er dette hva jeg personlig tenker, men kanskje det kan hjelpe med å roe nervene litt. Jeg har selv 53. 

    Jeg håper og ber om at snittet mitt holder for Bodø. Vil tro at det stemmer det du sier, at snittet ikke kommer til å øke så drastisk. Jeg bestemte meg for å satse på at snittet holder og kommer ikke til å ta opp fag i år rett og slett fordi det er så dyrt og snittet mitt bør i utgangspunktet holde for Bodø. Krysser fingrene for at jeg kommer inn i år, men hvis jeg mot formodning ikke skulle komme inn pga snittet, får jeg bite i det sure eplet og ta opp fag det neste året. 

    Er det Bodø du håper på da? :) Både 52,4 og 53 er jo kjempegode snitt, så vi får bare være positive og håpe på det beste!

  4. heiphs2021 skrev (1 time siden):

    Jeg skal ta nettstudier på Akademiet. De har også karaktergaranti som vil si at om du følger alt av innleveringer, tar prøveeksamen osv. vil du kunne ta kurset på nytt helt gratis om du får samme karakter på eksamen som du i utgangspunktet hadde. Har du noen fag du har fått en dårligere karakter som du vet trekker ned snittet ditt på vitnemålet? Anbefaler også å benytte en karakterkalkulator så du finner enkelt ut hvilke fag du burde ta opp. 

    Jeg har bare firere, femmere og seksere på vitnemålet, så tenker det må bli et eller to av fagene jeg har 4 i. Men synes det er så sinnsykt dyrt å ta opp fag, så vet ikke helt om jeg vil gjøre det uten at jeg må. Jeg vil jo egentlig tro at 52.4 skal være nok for å komme inn i Bodø, men det er vanskelig å si for sikkert i år.

  5. heiphs2021 skrev (41 minutter siden):

    Du må ikke gi deg! Bare stå på! 

    Har du noen fag du kunne ha tatt opp som privatist denne våren? Bare å øke snittet med 0.5 poeng har mye å si når mange konkurrerer med karakterene sine. Jeg tenker selv å ta opp nynorsk og medie-og informasjonskunnskap 2 da begge er skriftlige for å øke snittet mitt med en hel karakter som jeg tror kan ha veldig mye å si. 

    Ja, kanskje jeg skulle satset på å ta opp litt fag for å få større sjans. Hvor tenker du å ta opp? Er veldig lite inne på det der, er det Sonans  de fleste bruker?

×
×
  • Opprett ny...