Gå til innhold

Olga :)

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Olga :)

  1. On 4/6/2010 at 9:18 PM, KKake said:

    Jepp, sitter her i en liten "klemme" nå. Går VG2 Maritime fag og har søkt meg som lærling i Forsvaret og via Maritimt Kompetansesenter (sivilt). Var på intervju med en kar fra Forsvaret i dag, og fikk frist til tirsdagen på å bestemme meg for om jeg ville ha læreplass i sjøforsvaret eller ikke. Problemet er bare at jeg er voldsomt usikker på hva jeg vil, og ikke klarer å bestemme meg. Kunne godt trengt litt rådføring på dette punktet. :)

     

    Foreløpig så har det å være lærling i silvilfart flere pluss i mine øyne enn det å være lærling i forsvaret har. I sivilfarten er jeg blitt lovet en full sommerferie, lønna er høyre og fritidsordningene bedre, spesiellt det første året. Derimot frister Forsvaret med å "spare" et helt år av livet, da jeg slipper verneplikten etter endt læretid, noe som gjør at jeg komme fortere inn på en fagskole og kan bli styrmann et år før de fleste klassekameratene mine. Og i mine øyne veier denne muligheten pluss diverse andre fordeler i Forsvaret opp mot minusene. Men bare såvidt. For jeg har jo venner, familie og spesielt en kjæreste jeg helst vil slippe at det går seks uker (hvis jeg får plass i KV) før jeg ser, eller må pendle mellom vest- og østlandet for å se. Får jeg en læreplass via opplæringskontoret (kompetansesenteret) så er jeg så og si sikret en læreplass med 2 uker på og 2 uker av, eller i verste fall 4 uker på og 4 av. Mens det første året i sjøforsvaret må jeg enten være på Håkonsvern fem dager i uka eller 6 uker på og 3 av.

     

    I tilegg til dette så kommer jo den dårlige lønna inn. 4200,-/mnd kontra 12000 - 15000,-/mnd det første året og 12000,-/mnd kontra 15000 - 20000,-/mnd det andre året. Vel, jeg får jo 30000,- når det første året i Forsvaret er over, men likevel. Jeg så frem til en læretid med "masse" penger. Men igjen, der kommer det "sparte" året inn igjen, for på dette året kan jeg enten; Starte utdanningen tidligere og bli styrmann fortere, eller jeg kan jobbe et år som matros og tjene mye mer enn 20000,-/mnd.

     

    Meh, dette er så vanskelig, og det jeg egentlig ønsker fra dere som leser denne tråden er rådføring, tips og egne meninger for å hjelpe meg med å bestemme meg. :)

    Det er bra, det! :) Hva valgte du? Hvordan gikk. Hilsen tante Olga fra Ofoten :) Hils di der hjemme, og selvsagt hunden Buster :) Jeg og Frank ønsker dere en godt jul, og god nytt år :)

×
×
  • Opprett ny...