Gå til innhold

Leifjerboa

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Leifjerboa

  1. Er redd for at dere har rett i at dette er den nye normalen for "notebooks". Så får vel bare si meg meget fornøyd med Power denne runden. 

    Skal for sikkerhets skyld se litt mer om jeg finner kriteriene som nevnes i linus tech sin video, bare for intel-Prosessor og kontrollere om det er noen avvik. Men antar løpet er kjørt her, dessverre. 

    Takk for tips angående programvare som undervolter  prosessoren, men ser ikke for meg å begynne med dette. Er avhengig av en stabil maskin som bare funker uten at jeg må "tukle" i ny og ne. 

  2. Takk igjen for svar og innspill. Må kanskje investere i en "bærbar plattform" for å kunne bruke den i fanget fremover. Forventer selvsagt noe varme, men ikke vært borti lignende før. Forskjell på ubehag og grenseland til vondt. Dessuten kjenner jeg meg veldig igjen i at "jetmotoren" starter, som kanskje er det mest sjenerende. 

    Som dere sier og som jeg har lest etter litt googling er den nye generasjonen MacBook Pro generelt ganske varme maskiner. Synd at jeg må begrense meg mer på den nye maskinen enn den gamle traveren jeg hadde i 7 år før. 

    Er egentlig en fast bruker av Chrome, men har eksperimentert en del med Safari da jeg leste det kunne hjelpe. Merket/observerte dessverre ikke noe særlig forskjell på temperaturen, så byttet tilbake. Kan godt hende mye av MS sin programvare er dårlige optimalisert, men har merket problemene på alt fra messenger-video, google-meet og zoom også uten at noen av dem nødvendigvis har optimal programvare selv. 

    Har følgt nøye med på aktivitetsmonitor i både rolige perioder og varme perioder for å prøve å kartlegge problemet. Gjengangeren var at CPU ofte bare hadde 15-20% belastning, men temperaturen var på 70-80 grader med viftestøy. Tror nesten ikke jeg bikket 30% belastning noen av gangene jeg sjekket. Det var heller ingen programmer som brukte rare/unødvendige mengder datakraft. 

    Snakket litt videre med Power som tar på seg kostnaden for turen til verkstedet og maskinen kommer i retur til meg, må si meg fornøyd med det. Fikk i tillegg et noe lengre svar fra dem, via verkstedet: 

    "Viftestyringen fungerer parallelt med systemtemperatur for å kontrollere sistnevnte. Er systemtemperaturen lav slås den av eller spinner ved lavt turtall, ved moderat til høy belastning beroende på temperatur skrus viften opp mot fullt. Vi finner ingen verdier utenom spesifikasjon vedrørende systemtemperatur da vi har belastningstestet maskinen vha. produsentens verktøy. 

    Innsendt maskin holder seg innenfor gitte temperaturkrav ved belastning ihht. testprosedyre for innsendt feilmelding angående temperaturproblemer."

  3. Har vært en flittig Mac bruker siste tiåret, og har alltid brukt dem mye på fanget i sofaen uten problemer. Det har ikke gått med denne modellen. Enten blir den brukt på skrivebord eller med trefjøl/bok mellom fang og mac.

    Så det var en mail jeg kunne kontakte hos Power med saken. Sendte en mail med hva de tenkte videre og hva de anså som rimelige temperaturer under normal drift. Antar det bare blir korte svar og jeg får maskinen i retur, så får jeg eventuelt se om problemet er løst i første omgang. 

     

     

  4. Takk for svar begge to. 

    Problemet er ikke helt nytt, men kan ikke med sikkerhet si når det oppsto eller om det "alltid" har vært der. Forhåpentligvis kan en rens for støv ha gjort susen. 

    Hva er den ryddigste veien å gå frem da. Betale og hente den uten å klage noe som helst? For så å eventuelt ta opp tråden med dem om det ikke er bra nå heller?

     

  5. Kjøpte en MacBook Pro 2019 modell fra Power. Denne mener jeg blir unaturlig varm, men verkstedet til Power er uenig. 

    Et par faner oppe (Chrome/safari) samtidig som man lytter til musikk på Spotify er nok til å få CPU-en til å nå 60-70 grader med tilhørende viftestøy. Et digitalt møte eller å koble maskinen til en ekstern skjerm er en garanti for viftestøy og temperaturer mellom 70-95 grader. Litt krevende oppgaver sender CPU-en rett opp til 95-98 grader. 

    Dette gjør maskinen bråkete, varm (ubehagelig å bruke) og batteritiden blir lite imponerende. 

    Har så langt prøvd å sette maskinen tilbake til fabrikkinnstillinger og kjøre en «clean install» av all programvare. Har også prøvd å resatt blant annet PRAM og SMC.

    Leverte maskinen til Power der jeg kjøpte den og fikk en lånemaskin; en MacBook Pro 2014 modell. Til sammenligning har denne fungert feilfritt med samme belastning som jeg kjører på 2019-modellen uten å starte opp viften en eneste gang. Dessuten har den bedre batteritid. 

    Fikk svar fra verkstedet til power i dag: "Undersøkt maskinvaren internt og resatt PRAM og SMC(strømstyring mm.) En servicerens av maskinens kjølesystem er utført. Utført utvidet diagnosetest fra produsent uten at vi finner noen avvik med maskinvaren. Maskinen er testet under belastning uten å kunne finne noen avvik vedrørende temperatur. Ingen feil fremkommet under sluttest. Pris gjelder for undersøkelse, frakt og behandling av enheten."

    Dette er et avslag og en regning på 500kr. Prisen er ikke så nøye, men at det ikke blir gjort noe er problematisk. Må ta stilling til om de skal vrake den eller om jeg godkjenner prisen. 

    Har jeg noen rettigheter eller videre ledd jeg kan kontakte? Jeg vet ikke hva forventet temperatur er på disse maskinene. Men at viften til stadighet må starte opp under lav belastning og en driftstemperatur på 60 grader kan da umulig være forventet? At CPU-en flere ganger i løpet av dagen når nesten 100 grader ved lav belastning kan umulig være bra for maskinen. Videre har vi faktumet at batteritiden blir relativt dårlig av dette. 

    Noen råd om videre kontakt med power og hva som er forventet av maskinen, eller hvilke rettigheter man har? 
     

  6. God hjelp i denne tråden; er oppe å kjører for fult på nicehash med et RTX 3070 nå. 

    Har nå BTC for ca. 30 usd liggende, hva er enkleste og billigste prosessen for å få dette i fiat? 

    Har forstått det er mulig å sende gebyrfritt(?) fra wallet-en i NiceHash til Binance. Deretter kan man sende videre til Coinbase, for å få det overført til konto. 

    Taper jo en del i hvert ledd her, finnes det billigere eller enklere metoder? Ser NiceHash har en egen mulighet for å konvertere BTC til fiat, har noen prøvd den?

    Generelt bonusspørsmål til Bitcoin; hvor mye koster en typisk transaksjon og er økningen lineær i forhold til "mengden" man sender?

  7. Har et GIGABYTE GeForce RTX 3070 GAMING OC på vei i posten. Har ingen komponenter  liggende for øyeblikket å må nok belage meg på 3-4000 for minstekravet av komponenter  tenker jeg (Kabinett, ssd, hovedkort, cpu, ram, kjøling, psu). Ser Elkjøp kjører et tilbud på HP omen 25 for 13995, med (så langt jeg kan se) et Nvidia GeForce RTX 3070 Founders Edition kort. 

    Hva er lurest å gjøre her? Gå for ferdigbygget og selge kortet fra proshop? Er det stor forskjell på de to versjonene av RTX 3070? 

  8. Vurderer å starte med en liten mining-rig i gangen i leiligheten. Har ikke de store ambisjonene utover 1-2 skjermkort i drift. Siden den skal stå i gangen er kanskje ikke en åpen løsning helt optimalt i forhold til støv/trekk(?), så tenker et vanlig kabinett burde gjøre nytten her? 

    Da datamaskinen utelukkende skal bli brukt til mining lurer jeg litt på hva minstekravet til deler er om jeg skal handle nytt, hvor billig kan komme unna dette? Har eventuelt tenkt tanken på å kjøpe noe på finn og bruke det eksisterende skjermkortet sammen med et RTX 30XX når det blir tilgjengelig igjen. Har sett på: Alt1, alt2, alt3. Vil disse dekke behovet mitt, eller vil jeg kunne komme like billig/tryggere unna med nye deler?

×
×
  • Opprett ny...