Gå til innhold

Ostepop44

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ostepop44

  1. Hei!

    Jeg har for øyeblikket et Sony A7R (mark 1) som jeg har hatt et par år nå, ønsker meg sony a7iii. For det første lurer jeg på hvor mye som er mulig å få for kameraet mitt, ser at det ikke ligger noen andre ute på finn. I tillegg har jeg et problem med kameraet kanskje noen vet svaret på. Problemet er at det er helt umulig å stille på lukkertid, vet ikke om det er "hjulet/knappen" som er problemet eller noe mer dyptliggende, kan altså bare ta bilder i auto som fungerer, da stiller lukkertid seg noe. Er det noen vits i å få prøvd å fikse dette, kan jeg fikse slikt selv, er det verdt å levere inn på et verksted eller noe sånt? I tillegg lurer jeg på om Sony a7iii kunne vært noe for meg. Jeg vurderer å forsøke å komme i gang med å ta oppdrag portrettbilder/bryllupsbilder ol. I tillegg liker jeg å ta litt landskapsbilder. Siden jeg allerede har 3 linser til Sony-E tenker jeg at det beste er Sony a7iii siden jeg kan bruke disse, i tillegg forstår jeg systemene greit. Håper noen kan ha noen gode tips og svar på disse spørsmålene :)

  2. Hanhijnn skrev (5 minutter siden):

    Kjør Spotify (el.lign.) via aux / blurtooth. Ferdig snakka. 

    Ettermonterte DAB-adapter blir bare en evig kilde til frustrasjon.

    Er det jeg og har tenkt på... Også mulig å høre radio via telefonen, så kanskje det er unødvendig hele greia. Men å høre via AUX blir noe irriterende med kabler og har ikke bluetooth lyd i bilen, så da blir det med en bluetooth adapter enten AUX eller USB. Så må finne noe som funker der og har bra lyd i så fall

    • Liker 1
  3. IT-Henrik skrev (21 minutter siden):

    Ikke at det betyr så mye nå, men det finnes Golf stasjonvogner som er veldig romslige, betraktelig større bagasjerom enn i V50(140 liter ca.). 

    Men lykke til med bilen, får håpe den blir god følgesvenn i årene fremover! 

    Det har du helt rett i, jeg har sett på volkswagen golf med god plass, og også passat, men endte likevel opp på volvo, opplevde at jeg fikk mye for pengene så får vi bare se hvilke utgifter jeg får, for jeg vet jo at det uansett blir noen :P. Foretrekker også utseende og interiøret på volvo (uten at det har så veldig mye å si), fikk meg bil med skinnseter, elektroniske seter med memory, hengerfeste og dieselvarmer på, men en stor golf kunne absolutt vært noe, men jeg satser på at jeg blir fornøyd med denne og kan ha den i flere år fremover ja, det er planen. Uansett tusen takk for gode innspill, det er svært hyggelig :)

    • Liker 1
  4. Complexity skrev (30 minutter siden):

    Ahh.. ikke vært borti at noen bil har intervall på partikkelfilteret men kansje det er en ting.

    Men husk å ta hyppige oljeskift. Vet ikke om 2011 modellen kansje er bedre enn de modellene før men silen til turboen tetter seg veldig lett, og man må ut med motoren for å bytte den. 

    Så kan spare seg mye arbeid med å være flink å skifte olje.

    Kjenner flere som har eid disse bilene og alle har vært mye plaget. Står litt her:

    http://www.wheelsforwomen.ie/index.php/engine-ticking-time-bomb/

    Men som sakt kan det godt være at 2011 modellen er bedre. Var vel ca 2007 modeller de kjenner eide.

    Det stemmer veldig godt det du sier om at årsmodellen er bedre. Har funnet ut at motorene fra 2010 og nyere har fjernet flere av problemene til eldre modeller og noen av motorene har ikke samme problemet med partikkelfilteret der det må byttes. Takk for tipset, skal være flink med oljeskift.

  5. Ønsker mulighet for DAB-radio og bluetooth lyd i bilen, hva slags løsning er den beste da? Bilen min er en Volvo V50 2011. Det er bluetooth med handsfree i denne men ikke for musikk, så trenger ikke adapter med handsfree, men gjør jo ikke noe om det finnes såklart. Vil ha god lydkvalitet.

    Det skal være mulig å ettermontere dab i selve bilradioen på noen modeller, og jeg tror kanskje at min er ny nok til dette. Da får jeg vel ikke bluetooth i samme slengen? Men vet ikke om det er mulig på min bil. Dette koster sannsynligvis rundt 3000+ https://www.frydenbo-bil.no/aktuelt/servicemarkedet/dab-i-din-bil

    Ellers så finnes det jo dabadaptere fra f.eks tinyaudio, men ønsker en med god lyd - altså en som ikke kobles til bilen via FM-nettet. Ønsker også at den ikke tar for stor plass i bilen. C10 ser bra ut, men kun via FM, og C5 ser bra ut, men er stor. Og kan man skifte kanaler på selve bilradioen uten å trykke på adapteren?

    Har også sett at det finnes en løsning ved USB, da blir enheten gjemt, men vet ikke om man her styrer kanaler via den vanlige bilradioen som er i bilen, regner med det. https://www.lydbilde.no/dab-produkter-bil/dab-adapter-plugg-and-play/volvo/dab-u-k33-volvo-v50-2008-2012.html

    Hvis det er mulig å ettermontere DAB i selve den eksisterende bilradioen ønsker jeg det, også kan jeg evt skaffe en bluetooth adapter til 12v eller USB inngang i tillegg. Hvis ikke vil jeg ha tips til den beste løsningen for dab adapter med god lyd og som ikke står altfor mye i veien.

  6. Tusen takk til alle for gode innspill! Jeg endte opp med en Volvo V50 2011 1,6D men denne motoren har ikke intervaller på partikkelfilteret, vi har vært i kontakt med Volvo, det skal ifølge dem være på grunn av at det er 8ventiler og ikke 16 i motoren. Kjøremønsteret mitt er forsåvidt ikke kun småkjøring og kommer til å bruke bilen til mye langkjøring også. Når det gjelder størrelse så vil jeg ha stasjonsvogn og ikke en småbil som golf, grunnet mulighet for god bagasjeplass til langtur, hundebur osv. Bilen har god servicehistorikk og regreim er nettopp byttet og føler jeg fikk en god deal. Ikke noe rust på bilen. Har vurdert elbil også ja, men ønsker å bruke bilen til langkjøring og da funker ikke en leaf.

  7. Jeg er på jakt etter min første bil. Jeg vil ikke bruke mer enn 60000kr. Jeg er ikke særlig flink med slikt og kan ikke skru og fikse ting selv. Relativt lavt forbruk og utgifter er viktig for meg, og hestekrefter og slikt er ikke svært viktig men en bonus. Vet at det uansett blir utgifter ved denne prisen men jeg mener sammenlignet med andre. Jeg ønsker også ganske god plass, men heller ikke en svær bil, tenker helst en stasjonsvogn. Jeg har kommet frem til at Volvo V50 2010-2012 virker bra for mine behov og de finnes innenfor min pris om de er kjørt rundt 150000km. Men jeg er også åpen for andre forslag. Er det noen som har noen tips?

×
×
  • Opprett ny...