Gå til innhold

PettersenX

Medlemmer
  • Innlegg

    94
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PettersenX

  1. Jeg er ikke sikker på hva som skjedde. Det virket som om programmet godtok endringene når jeg trykket på 'apply' nederst til venstre. Det kom i hvert fall ingen beskjed, og programmet la seg ned på menylinja.

     

    Jeg har prøvd et par ganger til, og da fikk jeg en beskjed om at jeg bare hadde et demoprogram... Det var problemet, men hvorfor fikk jeg ikke vite det første gangen? :hmm:

  2. Jeg skal fikse partisjoner på disken min, men det er ikke så lett når man ikke skjønner programmet. Er det noen som skjønner partition magic som kan svare meg på følgende?:

     

    - Hva er cluster size og hva slags cluster size bør jeg velge?

    - Hva er forskjellen mellom 'beginning of unallocated space' og 'end of unallocated space?

  3. Endelig ny PC :w00t:

     

    Jeg skal spille en god del musikk fra PCen min, og den musikken skal jeg spille ut gjennom høyttalerne på stereoanlegget mitt. Jeg bruker det vanlige integrerte lydkortet, fordi jeg synes det er grei nok lyd i det. (ikke diskuter det!) Til dette trenger jeg en '3.5 mm stereoplugg <- 10 meter (jeg trenger så mye) -> 2 stk. RCA hannkontakter'. En slik ledning har jeg kjøpt, men på pakka står det "3.5mm stereo- 2 phono". Det er jo fortsatt RCA hannkontakter, men er det de riktige, eller spiller det ingen rolle om man har phono eller ikke? Anlegget mitt har 2 'line out-kontakter' og 2 'line in-kontakter (AUX)'. Jeg går ut ifra at jeg skal koble lyden inn i AUXene men funker dette med en 'phono-kontakt'?

  4. Jeg har et Chieftec CX-03 midi tower-kabinett, og jeg lurer på hva slags kjøling jeg burde ha. Jeg skal ha overtrykk, så jeg må ha sterkere vifter inn enn ut. Jeg har en 120mm vifte på strømforsyninga som blåser ut, men noe mer har jeg ikke foreløpig.

     

    Kabinettet har "ferdigplass" til fem vifter, og jeg gidder ikke å skjære og mekke på kabinettet. Det er to "fan slots" nederst foran på høyre side ved harddiskene, en midt på (venstre) døra, og to bak ved siden av utgangene til hovedkortet.

     

    Jeg har ikke en VELDIG kraftig PC, så jeg tenkte at jeg kunne ha en vifte som trekker inn ved harddiskene (80mm-90mm), en som trekker inn midt på (venstre) døra (90mm), og la den 120millimeteren ved strømforsyninga blåse ut. Synspunkter på dette?

  5. Syns her var en del USB tastatur

     

    Er riktignok desktop pakker m/mus.

    Njaaa... :nei::thumbdown:

    Det du linket til var kanskje USB, men det jeg spurte om var et vanlig USB-tastatur uten mus. For det første så har jeg allerede mus, og for det andre så skal jeg ha en helt vanlig LEDNING / KABEL på tastaturet mitt, og ikke noe trådløst dritt. Trådløst henger etter, er dyrere og er ikke noe vits i å skaffe seg med mindre du sitter 10 meter unna skjermen, hvilket jeg ikke gjør. Hvis det ikke lenger finnes kabel med USB-kontakt, så får jeg vel heller gå for PS2.

  6. Uæeh! :mad:

    Jeg hater at produsentene ikke klarer å bli enige med seg selv. Jeg hadde opprinnelig tenkt til å kjøpe et Logitech Deluxe SE-tastatur, men nå føres ikke det lenger. Det var et USB-tastatur med all mulige kjekke hurtigtaster. Nå finnes det bare PS2-tastaturer fra logitech. Hva er best? Det må vel være ganske dumt med USB-tastaturer siden de fjernes fra markedene?

     

    Og siden vi er inne på tastaturer: Er det noen som har Logitech Media-tastatur? Det ser ut til å ha deilige taster, samt kjekke funksjonstaster. Hvilke funksjonstaster har det?

  7. Ja, pcutstyr ser ikke ut til å være så veldig greie å ha med å gjøre. Jeg leste på pcutstyr sine sider, og set står at hvis man skal kunne returnere varen, må man ikke rive i stykker, skrive på eller på annen måte ødelegge varens emballasje. Det eneste jeg ikke skjønner er hvordan man skal kunne få opp, f. eks, et headset innpakket i plast uten å rive eller klippe i plastikken. Dessuten krever de at man pakker inn alt i antstatisk plast når man leverer det tilbake, og dette må man kjøpe hvis man ikke har det.

     

    Et annet sted leste jeg at pcutstyr hadde sagt at det ikke kunne være synlig tegn til bruk på varen, med (pcutstyrs) andre ord, varen får ikke være åpnet. Dette er visstnok fordi man ikke skal kunne få en 2-ukers prøveperiode på varen, for så å levere den tilbake igjen.

     

    Og når vi først er inne på nettbutikker: sjekk ut www.itbutikken.no . Det er den verste internettsida jeg noen gang har sett. Man må søke på et produkt for å se om de har det. De produktene man ikke vet om kan man tilsynelatende ikke finne, men når man søker på et produkt, finner søkemotoren alle mulige tenkelige andre produkter. Når jeg søkte på harddisker på et harddisksøk, fikk jeg opp cd-brennere, skrivere, kameraer, etc. Billig butikk, men det tar en hel dag å bestille derfra. Dessuten står halvparten av alt det "norske" på dansk...

  8. Jeg har bestillt fra PCUstyr.no flere ganger. Den siste gangen var i sommer og behandlingen jeg fikk fra dem var langt under standard. De var vrange, vanskelige og hadde slettes ikke lyst til å gjøre det loven påla dem å gjøre. Først etter at forbrukerrådet gav meg 100% medhold og en del dårlig reklame her på forumet, godtok de returretten min.

     

    Min anbefaling er å holde deg unna PCUstyr. De har riktignok gode priser, men det er ikke lavt nok til å retferdiggjøre alt bråket du brått kan få med dem, hvis noe går galt. Netshop er et til de grader mye bedre alternativ.

    De har lave priser, ja, men jeg fant ut at det ble under 800 kroner dyrere å bestille fra komplett, og det med oppkrav fra komplett og uten oppkrav fra pcutstyr. Hvis jeg bestiller oppkrav fra pcutstyr vil det bli ca. 500 kroner forskjell. Men det er vel verdt 800 kroner, tenker jeg. Dessuten får komplett inn varene sine raskere. :D

  9. Hmmm... :hmm:

    Litt forskjellige meninger her om enkelte ting, men jeg har i hvert fall skjønt skillet mellom garanti og reklamasjonsrett.

     

    Men hva om jeg hadde bestilt den skjermen, fått den knust og verken posten eller selger ville tatt ansvar for den? Da ville jo jeg ha blitt lidende, og jeg ville ha vekslet inn 3500 kroner i en ødelagt skjerm. Hvilke steder kunne jeg ha fått hjelp fra (rent bortsett fra forbrukerombudet og TV-programmene)?

     

    Er det noen som har kjøpt ting fra PCUtstyr, og hentet dem nede i Fredrikstad, btw? Meninger om det?

  10. Jeg skal bygge PC, og jeg skulle opprinnelig ha meg et sapphire radeon 9800 atlantis pro 128mb lite-retail, men dette er det ingen butikker som har lenger. Butikkene antar at de får inn kortet i desember (alle andre sapphire radeon 9800 også), men jeg vil ha PC nå. JEG VIL, JEG VIL, JEG VIL... :cry:

     

    Jeg tenkte på sapphire radeon 9800 atlantis pro 128mb lite-retail fordi det var billig, og fordi jeg ikke trenger noe bedre. Men nå ser det ut som om jeg må velge noe annet allikevel. Er det noen som vet om et rimelig skjermkort som ligner på radeon 9800?

     

    Det mest krevende spillet jeg sannsynligvis kommer til å spille er DOOM III, og jeg trenger ikke verdens beste oppløsning på spillet, bare for å gi en pekepinn. Jeg skal ha en 17" LCD-skjerm (samsung 710n), og de skjermene har 1280x1024, derfor trenger jeg vel ikke noe skjermkort som tar mer enn det.

     

    Noen forslag til skjermkort (helst som kan kjøpes på PCUtstyr, Digital Impuls, Netshop eller Datakjeden)?

    Fint med linker :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...