Gå til innhold

kapteinufattelig

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kapteinufattelig

  1. Itbutikken selger det nye Nikon 5600 for litt over 2100,- og JapanPhoto selger 5200 for 2500,- (begge med 5 megapiksler)

    Forøvrig selges det nye 4600 for rundt 1550,- med 4 megapiksler.

     

    Skal ha et kamera til min mor, som ble totalt frelst på digitalkameraer etter å ha lånt ett av mine. Hun tar noen landskaps- og familiebilder som hun antagelig ønsker å forstørre, derfor tenker jeg 3-5 megapiksler.

     

    5200 har jo fått svært bra kritikker, bortsett fra batterikapasitet og hurtighet (såvidt jeg husker). Er de nye variantene like gode? Isåfall er det jo bortkastet ¨å betale MER for et ELDRE kamera...

     

    Hej då :p

  2. David eller Goliat i kompaktklassen?

     

    Dette er kun for å informere om en liten erfaring jeg har. Folk får mene hva de vil.

     

    Samboeren har 2200 med 2 megapiksler (MP) (kjøpt for 1000 kr) og jeg har DSC-P150 med 7 MP (kjøpt for 3600 kr). På en ferietur for et par måneder siden tok vi bilde av samme motivet, begge uten å zoome inn, og med auto-innstillinger. Her om dagen printet jeg ut begge bildene i A4 størrelse for å se hva forskjellene var. Printeren er ikke superduper, men ganske bra (svær semi-industrisak til 100.000,-) og jeg brukte glosset (blankt), tykt papir.

     

    Forskjellene i utskriftene var relativt små. Det var synlig, men ikke dramatisk pikselering stedvis i 2200-utskriften og fargene var noe dårligere (gulere) enn fra DSC-P150. Små detaljer i bakgrunnen forsvant i 2MP-utskriften. Men dersom jeg holdt utskriftene 1 m fra meg, var det nesten kun fargene som utgjorde forskjellen :wow:

     

    Med andre ord kan jeg henge A4 utskriften fra 2MP-kameraet på stueveggen, hvor ingen går nærmere enn 1m, og det vil se absolutt helt greit ut :yes:

     

    Dette illustrerer veldig godt hvilket bruksområde vi har kjøpt kameraene til. Jeg liker å ta mange bilder og behandle (endre nivåer, klippe til etc) de beste og muligens lage større postere, mens hun skal stort sett ha bildene i fotoalbum og en sjelden gang forstørre noe.

     

    Et godt 2 eller 3 MP kamera vil gjøre stor nytte hos de fleste folk. En ulempe er at de ikke kan velge et lite utsnitt og skrive ut i stort format, men hvor mange er det som egentlig gjør dette? Sikkert ikke mange flere enn de som er inne på forumet her. Det er litt trist at noen bruker unødig mye penger på et 5 MP kamera når de kunne fått akkurat det de trenger i et 3 MP kamera, og i tillegg spart 2000 kroner. Det er en hel sydentur, det! :cool:

     

    Hej då.

  3. Har Twinmos 256 Mb MMC minnekort til min Nokia 6230. Alt har fungert brillefint til nå.

     

    Men nå får jeg feilmeldingen "Disken er skrivebeskyttet. Opphev beskyttelsen eller bruk en annen maskin" når jeg skal legge nye filer til minnekortet ved bruk av minnekortleseren. Jeg får til å overføre til minnekortet via Bluetooth.

     

    Hvordan opphever jeg skrivebeskyttelsen?

    Jeg har formatert kortet via telefonen, men det hjalp ikke.

     

    Jeg hjalp madammen å flytte noen filer fra hennes hjemmeområde på universitetet via minnekortet mitt for litt siden. Hun la dem da inn på kortet via hennes brukerkonto. Jeg sitter utenfor universitetsdomenet. Kan dette ha knotet til leserrettighetene mine på hele kortet?

     

    Kabelen til minnekortleseren ligger hjemme, så jeg bare stappet leseren direkte i en USB-port. Har dette noe å si?

  4. De aller fleste stativer (også små tripoder) passer til de aller fleste kameraer.

     

    Jeg har et Sony DSC-P150 og er godt fornøyd. Den kan brukes med opptil 30 sekunders lukkertid, som tidligere nevnt, og slike bilder tatt med støtte av en liten tripod blir veldig bra. Selv synes jeg at en slik liten tripod er nødvendig ekstrautstyr. F.eks. med tanke på lange lukkertider ved fotografering av f.eks. solnedganger, nattbelysning, pluss ved bruk av selvutløseren (denne er forresten grei å bruke når du bruker lang lukkertid).

     

    Du har en del manuelle innstillinger på Sony'en, men selvsagt ikke like mange valgmuligheter på blenderåpning og lukkertid som speilreflekskameraer. Men til litt videregående amatørbruk, pluss ta med på fest, fjell- og ferieturer er det perfekt! Videofunksjonen er skikkelig bra for kompakt fotoapparat å være.

     

    Tviler ikke på at FX-7 også er et knallbra kamera, men for meg var batteritid, oppstartshastighet (raskt nok til å catche et morsomt øyeblikk) og videofunksjon viktigere enn bildestabilisator.

     

    Valget er ditt. Du kommer nok uansett ikke til å bli misfornøyd hvis du velger ett av disse to kameraene.

  5. Hadde tidligere en slik blank operatørlogo på min 6230 (dvs. ingen hvit firkant, ingen NetCom, ingenting!), men for et par-tre uker siden "rebootet" telefonen seg selv (slik virket det ihvertfall) og jeg satt igjen med en liten gul boks med spm.tegn i der operatørlogoen skal stå.

     

    Når jeg prøver å wappe ned en ny blank logo, får jeg også "Lagring mislyktes", uansett om "Operatørlogo" er slått av eller på.

     

    Merkelig. Og kjedelig.

  6. I kategorien "Hva skal jeg kjøpe til dama?" har jeg søkt meg frem til Canon Powershot A400 (ca.1500,-) og Nikon Coolpix 2200 (990,-).

     

    Krav: Lite, brukervennlig, lite dilldall (funksjoner), rimelig

    Bruk: Ferier, fest, printe ut til album-hendig størrelse (en sjelden gang større enn dette)

     

    Er 2200 perfekt til dette, eller er det best med 3MP (A400) ?

     

    Hva er forresten laveste pris på Nikon Coolpix 3200?

     

    På forhånd tusen takk for tips.

  7. Jeg hadde tidligere en Grado Labs SR60 som jeg var veldig fornøyd med, men med ett sa venstre kanal takk for seg. Etter mislykekde inngrep søkte jeg nye hodetelefoner. Valget falt på et par brukte Grado Labs SR125.

     

    Disse var svært lite brukt ifølge eieren (under 10t), og de så da også helt nye ut. Men de spilte med en svært skarp diskant. Tenkte at de ikke var innspilt og lot dem dure og gå en ukes tid. Fortsatt ganske skarp.

     

    Er disse hodetelefonene generelt skarpe i toppen eller er de ennå ikke helt innspilt?

  8. Det er selvsagt den enkleste måten å overføre mp3-filer til tlf med minnekortleser på, men det funker IKKE med spillelister :hrm:

     

    Men jeg fikk det til å funke slik (med fare for å irritere folk som har visst dette leeenge) :

     

     

    Overfør filene til minnekortet som beskrevet ovenfor. Åpne Audio Manager og koble til telefonen. Lag en tom spilleliste. Trykk på "Playlist" på mappetreet under "Phone" (tar litt tid før noe skjer). Høyreklikk på den nye spillelisten din og velg "Add" fra hurtigmenyen, evt. bruk "Add"-knappen nede til venstre. Du får nå opp en liste med alle mp3-sporene som finnes på telefonen og minnekortet. Velg de du ønsker å ha i den nye spillelisten din og klikk "OK". Finito totale.

     

    NÅ er jeg forønyd med 6230'n min, nå!

    Logout.

  9. Er ny på forumet, men har fått med meg en tidl tråd om spillelister i Nokia 6230 uten å finne svar på følgende:

     

    Jeg har 256Mb minnekort og har kjøpt meg minnekortleser. Noen som vet hvordan jeg kan overføre spillelister til minnekortet? Får bare laget spillelister i Nokia Audio Manager og der kan jeg bare overføre med IR eller BT og det går ikke veeeldig raskt...

     

    Er minnekortleser rett og slett meningsløst når man opererer med spillelister?

×
×
  • Opprett ny...