Gå til innhold

Mille91

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mille91

  1. ANB'1 skrev (1 time siden):

    Alle studiesteder, også politihøgskolen skriver at det er mulig å ettersende forbedring av karakterer. Det skal derfor ikke være noe problem selv om tiden er litt knapp. Det viktigste er at du har et snitt nå før 01. mars som lar deg delta på opptaksprosessen. Jeg personlig fikk mitt vitnemål 1,5 uker etter at jeg ba om det fra min vgs. 

    Jeg lurer også på det som ble spurt om: hva gjelder for oss som tar opp fag som vi aldri ble ferdige med på vgs? dette er jo ikke snakk om forbedring, men faktisk å fullføre ferdig skolegang.. gjelder det samme for oss? Har siste eksamener i Norsk faget og tilleggsfag i slutten av mai.

    Må da gå an for oss å ettersende vitnemål også? alle andre fra vanlige videregående skoler er jo ikke ferdige i mars.. 🙂

  2. Takk for svar til begge to!(: Den arbeidserfaringen jeg har er nok ikke relevant med tanke på dette yrket, det er noe helt annet. Tenker da på bakgrunn av det jeg nå hører at beste er å søke på "vanlig" måte med vitnemål, og så får jeg håpe at det holder med tanke på snittet som blir satt ut ifra alle som søker. 

  3. Etter planen så skulle jeg melde meg opp til siste eksamen, som er norskfaget, nå i Januar. Men, etter jeg fikk tilbudet om denne realkompetanse vurderingen ble jeg usikker på hva jeg skal gjøre. 

    Det er ikke slik at jeg har blitt tilbudt denne vurderingen med en karakter garanti, i en realkompetanse vurdering er det vist nok slik at du bare får godkjent eller ikke godkjent, derav spørsmålene jeg kom med, med tanke på å stille som realkompetanse søker uten karakter?

    Jeg ser jo at det står at en kan søke på bakgrunn av det, men at det også står opplyst om generelt et minstekrav på 3 i norsk. Gjør meg litt forvirret.. i tillegg, så tenker jeg på hva som er best å gjøre: søke med ferdig studiespesialisering(ta siste eksamen) eller søke med realkompetanse vurdering... tenker på hvor stor sannsynlighet det er for at PHS tar inn søkere på bakgrunn av realkompetanse vurdering når de allikevel har SÅ mange søkere hvert år med vanlige vitnemål og høye snitt?

    Jeg har 10 år+ arbeidserfaring, så det er ikke noe problem. Jeg dekker 23/5 regelen.

  4. Hei,

    Jeg er i litt samme båt som Politidrømmer1 er i over her. Jeg har jobbet i veldig mange år nå og fullførte heller ikke vgs, men tok opp fag i fjor for å bli ferdig med studiespesialisering slik at jeg kan komme meg videre. Jeg er 30 år straks og en av mine videre ønsker er å gå på politihøgskolen i Oslo. Noe annet sted i landet for meg er uaktuelt da jeg har hus og barn her jeg bor som er på Østlandet, i nærheten av Oslo.

    Jeg har vært inne her og lest meg opp mye på tidligere år om flere forskjellige ting, deriblant snitt for å komme inn. Jeg ser snittet har vært relativt høyt de siste årene. Jeg stiller med 50,5 studiepoeng, er dette realistisk å tenke seg at en kan stille med for å ha en sjans?

    I og med at det i år igjen blir et slikt covid19 år med det som følger med ser jeg at de fysiske testene også er borte dette året her, noe jeg egentlig håpet skulle bli med tanke på at en kunne kanskje vist på den måten at en er bedre enn andre?

    I tillegg lurer jeg på dette med å søke seg inn på bakgrunn av realkompetanse vurdering. Jeg ser at de krever en minimums karakter i norsk, som er 3, men at en likevel kan søke på bakgrunn av realkompetanse vurdering. Hvordan blir dette da? Blir en vurdert helt individuelt da i forhold til andre? er det realistisk å tenke at en har sjans å komme inn mot alle andre uten poeng å stille med selv?

    Jeg lurer fordi det eneste jeg mangler å ha eksamen i er Norsk, men har fått tilbud om realkompetanse vurdering i faget. Er usikker på hva jeg skal foreta meg med tanke på videre søke prosess. 

    Ellers takk for svar om noen gidder!(:

     

×
×
  • Opprett ny...