Gå til innhold

Gutt, 16

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gutt, 16

  1. Tusen takk for veldig omfattende svar og nettressurser! Du har nok rett i det med sikkerhetsatferden, og det er noe jeg har vært bevisst over selv. Den første psykologen jeg var i kontakt med ville unngå at jeg skulle bygge opp vaner eller distraheringsmetoder for å takle panikkangsten. Den andre psykologen derimot, mente at det var lurt å ha noen metoder for å gjøre meg selv trygg. Har merket at dette funket godt når angstsymptomene var sterkere men at denne metoden etter hvert har blitt ineffektiv. Jeg skal definitivt jobbe med å eksponere meg selv for angst og stress fremover. Jeg kan være litt hypokonder av meg men det er betryggende å høre at dette er ufarlig og at det fins masse hjelp der ute.

    • Liker 1
  2. GiaMahan skrev (28 minutter siden):

    Man bruker å si at i forbindelse med eksponeringstrening, så er det viktig å satse på overlæring for å unngå tilbakefall.

    Opplever du panikkangst mot noe spesifikt? 

    Hvordan har du spesifikt jobbet sammen med psykologen din angående angsten, før du sluttet med terapi?

    Jeg opplever panikkangst generelt når jeg er stressa for noe eller når jeg er i fysisk aktivitet. Det virker som om jeg kan få angssymptomer ut av det blå, uten å tenke på panikkangsten. Plutselig får jeg hjerteflimringer og blir mer oppmerksom på hjertet. Jo mer oppmerksom jeg er, jo sterkere virker symptomene å bli. Derfor prøver jeg å distrahere meg selv med tanker eller høy musikk. Tipsene jeg fikk fra psykologen handlet om at jeg skulle bli bevisst på reaksjonene mine, forstå at de ikke er farlige, og jeg lærte pusteteknikker for å ikke hyperventilere, samt metoder for å distrahere meg selv.

  3. Heiti skrev (19 minutter siden):

    Hvordan er kondisjon, vekt og høyde? Samboer har vært gjennom det samme, forsvant etter psykolog og mye fysisk trening. 

    Jeg er 185 høy og veier ca 80kg. Trener lite (1-2 ganger uka på treningssenter) til vanlig men pga. koronasituasjonen har jeg ikke hatt mulighet til å trene på flere måneder. Blir fort andpusten og klarer ikke å spurte lengre enn et halvt minutt. Kanskje intensiv trening er det som skal til for å bli kvitt stressreaksjonene?

  4. Jeg opplevde mitt første panikkangrep for over 1 år siden. Siden da har jeg gått til psykolog i et halvt år for terapi mot panikkangst. Det har hjulpet meg med å ikke bli redd eller stresset når jeg får panikkangrep, og jeg har ikke opplevd et siden forrige vinter. Jeg ble fortalt at når jeg hadde overkommet frykten og angsten ville resten av symptomene forsvinne. Men det har de ikke. Jeg lever nå som vanlig og siden symptomene så ut til å forsvinne avsluttet jeg terapien. Likevel har ikke symptomene forsvunnet helt. Jeg opplever unormalt tunge hjerteslag og hjerteflimring hver dag ved lette aktiviteter/hverdagslig stress. Og dette opplever jeg uavhengig av hva jeg tenker eller om jeg er stressa. Jeg innser at dette går utover livskvaliteten min fordi jeg sover dårligere, er mindre aktiv og opplever sterke symptomer på stress. Jeg tviler på at noe er galt med hjertet mitt siden legene har tatt EKG, røntgen og ultralyd, og fordi jeg er en ellers ganske frisk og ung gutt.

×
×
  • Opprett ny...