Gå til innhold

|shadow|

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av |shadow|

  1. Takk for alle svar! :)

     

    Debian versjonen jeg bruker heter "Woody". (Var i allefall det som sto i filnavnet jeg lastet ned)

    Ettersom jeg er temmelig fersk når det gjelder linux tror jeg at jeg prøver tipset til lillemykhater da det hørtes enklest ut :) Ellers har jeg les igjennom tråden som Rafael postet link til, så er ikke helt umulig at jeg får noe ut av den også.. Virket temmelig forståelig i allefall :p

    Utbytting av kjerne og andre "avanserte" ting (i allefall på mitt nivå) tror jeg at får drøye til jeg har lært litt mer.. Vil vel uansett si at driverene til dette nettverkskortet ikke er så nye at de ikke skulle vært inkludert i Debian versjonen jeg har.. Kortet har i allefall vært ute på markedet temmelig lenge, uten at jeg tør påstå hvor lenge (2-3 år?)..

     

    Drøyer vel uansett til i morgen før jeg får sett noe mer på det, men satser på at jeg skal få det til på en eller annen måte :) Igjen; takk for svar!

  2. Hei!

     

    Jeg er temmelig ny innen Linux, og har et problem som mange av dere sikkert ser på som "simpelt".

    Problemet er at i Debian installasjnen (etter partisjonering og mounting av harddisker), får jeg spørsmål om "configure device driver modules" og jeg regner med at det er her jeg må velge rett nettverkskort for å få igang videre installasjon fra nettet.

    Nettverkskortet jeg har er av typen SMC 1244CX (http://www.smc-europe.com/english/products/adapt/1244TXV2.html), men uansett vilket av SMC kortene jeg velger i Debian så får jeg bare "Insallation failed".

    Må jeg sende med noen parametere eller hva er det som er feil her?

    Har googla litt rundt, men finner ikke svaret på hva som er feil.. På en eller annen måte må jeg jo få kortet til å virke med Debian..

     

     

    Er btw nyeste vesjon av Debian 3.

    Nettverkskortet er bekreftet at fungerer (i windows)

     

     

    Takk!

  3. Hei!

     

    Jeg kjører WinXP og Microsoft Office 2003, og har fått et lite problem med en fil som "forsvant". Har seg nemlig sånn at jeg mottok et tekstdokument (word / .doc) på mail som standard vedlegg i Outlook Express. Uten å tenke mer på saken valgte jeg "åpne" fremfor "lagre" da jeg skulle se på filen. Nå har det seg sånn at jeg gjorde en god del endringer i denne filen. Da jeg så avsluttet Word fikk jeg (selvsagt) spørsmål om å lagre og valgte automatisk "Ja".

    MEN, det jeg ikke tenkte over var at filen i utgangspunktet ikke var lagret annet sted enn i mailen jeg hadde mottatt :/ Finnes det da noen måte å finne igjen det jeg har endret i filen? Har søkt og letet meg frem i alle mulige mapper, men finner ikke igjen filen. Når jeg åpner vedlegget i mailen jeg fikk er det jeg får opp helt uten mine endringer (altså sånn jeg mottok den).

    Min teori er at ett eller annet sted må jo filen ha havnet? Jeg fikk jo ingen feilmelding når jeg valgte "Ja" på spm om å lagre.. I allefall bør det fortsatt ligge lagret i minnet et eller annet sted, siden jeg ikke har restartet eller gjort mye annet minnekrevende etter at problemet inntraff..

     

    Noen som har den minste ide om hvordan jeg kan få dokumentet mitt tilbake?

     

     

    Alle tips mottas med stor takk :)

     

     

    _______

    shadow

  4. Først litt info:

    Jeg har et 3Com ADSL Wireless 11g Firewall Router ADSL modem (http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=300716&cks=PRL) og får adsl levert fra et interkomunalt firma som heter Solør Brednett (www.brednett.no). På lokalnettet har jeg tenkt å kjøre 3 windows (XP) maskiner, 2 av dem trådløst.

     

    Problemet er at jeg ønsker alle maskinene på internett samtidig, og at jeg ikke får til å sette opp dette i modemet. Problemet ligger i at jeg må bruke "Bridged mode" (istedefor bla PPPoE og PPPoA) for å koble meg opp, og når jeg gjør dette blir IP'en jeg får fra ISP'en automatisk sendt videre til den første maskina i nettverket mitt som requester IP. Derfor blir det ikke delt noen IP til resten av maskinene og de kommer logisk nok derfor heller ikke på nett :/

     

    Jeg er temmelig sikker på at det et eller annet sted skal gå ann å sette opp modemet til å bruke NAT selv om jeg må koble meg til med "Bridged mode", men til tross for iherdig leting har jeg ikke funnet ut hvor dette gjøres. Hadde jo selvsagt fungert å koble en trådløs router til ADSL modemet, men da blir poenget på sett og vis borte ettersom jeg kjøpte trådløst ADSL modem fordi jeg regnet med at jeg kunne bruke det.

     

     

    Setter stor pris på alle tips som hjelper!

     

     

    ________

    |shadow|

×
×
  • Opprett ny...