Gå til innhold

Skattekisten

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Skattekisten

  1. Jeg overtok en JRT på 5år for ett år siden. Gjorde det av ulike grunner og hunden trengte nytt hjem raskt. 

    Han er lite sosialisert. Bjeffer og fremstår aggressiv i passering. 

    Enormt jaktinstinkt. Kan ikke ha løs, fyker av gårde og innkalling er umulig. 

    Vi har vært hos instruktør, men jobben starter jo hjemme. Vi trener passering, innkalling osv. Og jeg ser noe fremgang, men har veldig vanskeligheter med å tro at det noensinne vil falle helt på plass. Treningen er jo begynt sent og sosialisering vanskelig. Treffer jevnlig 2-3 kjente hunder det går fint med. 

    Er det noen med JRT her som generelt har råd om rasen? Vi bruker utelukkende positiv forsterkning, men hører noen mener at denne rasen må trenes på en "hardere" måte. Når vi er med de kjente hundene kan min finne på å plutselig skulle utagere/glefse uten at verken jeg eller de andre legger merke til tidlige tegn på at vi burde få han ut av en situasjon. Er det vanlig for rasen?

    Blir også "gal" av gråt (babyer). Er det vanlig at denne rasen ikke går overens med barn? 

    Ønsker også tips til mental stimuli og lek som kan bygge litt på jaktinstknktet. Kommer ikke til å drive med jakt, men kan være artig for begge å gjøre noe mer som hobby. Og har dere råd til hvordan man "snapper" ut hunden hvis den har funnet et dyr/lukt, blir "gal" (jaktinstinkt) og ikke vil bli med videre? Kunne holdt et svært kjøttbein foran uten at han hadde enset det...

×
×
  • Opprett ny...