Gå til innhold

TempO

Medlemmer
  • Innlegg

    266
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TempO

  1. Takker for alle svar folkens.

     

    Har forsket litt mer på egenhånd siste dagene samt lest siste poster her og har vel kommet frem til at jeg kommer til å satse på ER-4. Nyeste, med kraftigste specs, rackmonterbar samt at prisen igrunn også er ganske nice :)

     

    Her kan jeg nok leke meg noen timer, så da er det vel bare å trykke for å legge i handlekurven :)

  2. Jeg var i samme situasjon som deg for 14. dager siden. Har hatt 500/500 linje fra Altibox siden julen 16, routeren i systemet har vært en Asus AC_66u som har vært litt underdimensjonert for den oppgaven.

     

    Med ny tv- løsning fra Altibox måtte jeg uansett ha noe nytt, denne gangen ville jeg ha en dedikert router. For min del stod deg også mellom Edgerouter og USG-4 PRO. Hadde også vurdert et PFSENSE system.

     

    For å ta ned noe helt først:

     

    1. Begge kan rackmonteres. USG¤- PRO har fordelen at den kan kastes rett inn i racken. Edgen- må du enten lage til noe selv eller bestille braketter fra utlandet. For min del var ikke dette utslagsgivende, man kan få til en ok løsning på dette uansett valg.

     

    2. Eget program vs. netleserkonfigurasjon vs. CLI (SSH):

     

    Jeg har nesten ikke brukt unifi controller, endringene jeg har foretatt meg har gått i CLI. Controller ble brukt ved første gangsoppstart og litt senere i prosessen. Programmet benytter seg av nettleseren din, du får også en grei oversikt voer enhetene dine. Ulempen med Controller- programvaren er at den skriver over kommandoene du har gjort i CLI. Hvis du skal unngå dette må du lage en fil som heter json.gateway som inneholder endringene. Dette er enkelt og krever få kalorier.

     

    Jeg vil si CLI er et mye kraftigere verktøy, man er heller ikke begrenset til hva som fremkommer i GUI. Ganske lett å bruke, bruker mye av de samme kommandoene som i linux/ mac hvis du er kjent med det. Tar også kort tid å lære seg.

     

    Programvaren kan også legges på en dedikert CloudKey eller raspberry/ pc som gjør at du ikke trenger å ha dette på egen maskin.

     

    3. Valg

     

    Egentlig hipp som happ siden begge har omtrent samme specs (antar at du snakker om Edgerouter 4, og ikke X SFP). Begge har støtte for SFP hvis du har fiber. De begge kan du ha i mange år fremover. 

     

    Ser du i dag har et AP PRO, for min del ville dette nok være utslagsgivende. Du får opp alle UNIFI enhetene dine opp i Controller- programvaren, her vil du sitte med full oversikt. For min del var nok dette utslagsgivende fordi jeg skal kjøpe inn aksesspoints i UNIFI serien senere. I dag bruker jeg den gamle routeren som AP + switch.

    Takk for ett meget godt svar :)

     

    Jeg har også fått sånn superlinje fra altiboks, så tenkte tiden var inne for meg også for ett routerskifte :)

     

    Har lite kjennskap til CLI, men jeg er veldig lærevillig, så kan nok hende jeg prøver meg litt her etterhvert. 

     

     

    Blir ikke ER-X SFP nei, det blir enten USG, ER4 eller ERPRO-8 ( om jeg gidder spandere på de ekstra kronene, den er vel ganske overkill, men passer jo rett inn i racket da :p ). Så da er det vel bare å vri nøtta rundt å prøve å bestemme seg - gærnt kan det vel ikke bli uansett vil jeg tro 

  3. En av grunnene til at jeg ikke kjøper en "vanlig" router er fordi jeg vil ha alt rackmontert (selvom man muligens kan få ett kit til de andre..?)

     

    Planen er også å få kjørt fiberen rett i routeren samt oppsett av VLAN, og ihvertfall fiberen får man ikke på de billigste utgavene.

     

     

    Har jo lest en del på hva folk skriver om de forskjellige produktene på, men ikke lett å bli klok på valg fordet..

     

    Har en server stående å surre, så muligheten for å ha en controller  kjørende er absolutt tilstede for å få noe fett ;)

  4. Hei.

     

    Er på utkikk etter ny router. Denne gang en dedikert router.

    Har ett UNIFI AP PRO accesspunkt som skal brukes for wifi. 

     

    Har funnet 2 som kan være interresante. De har ettersom hva jeg kan skjønne samme specs, men de har ulikt config oppsett. i tillegg til at edgerouter har litt mer avanserte funksjoner (selvom jeg muligens ikke har behov for det..?

     

    Edgerouter konfigureres i nettleseren, mens Unifi security gateway 4 konfigureres i egen program.

     

     

    Noe sier meg at det kanskje er mest ålright å gjøre alt i nettleseren?

     

    Dette er routerne det er snakk om:

     

    https://www.ubnt.com/unifi-routing/unifi-security-gateway-pro-4/

     

    https://www.ubnt.com/edgemax/edgerouter/

     

     

    Er det noen som har vært borte i samme problemstilling for valg som vil dele sine erfaringer for hvorfor den ene eller den andre?

    Har du en av de, så kom gjerne med om du er fornøyd/ikke fornøyd med valgt router :)

     

     

     

  5. Vanskelig for meg å si hva som er best for deg, men jeg kan gi deg et alternativ du kan tenke over. Det er en 32" 4K skjerm som har G-Sync. Bare 60 Hz, men siden du ikke spiller så mye mer så er det ingen krise. Det at den har G-Sync hjelper en del da.

     

    Acer Predator XB321HK

     Jeg kikka litt på den der, å det kunne så absolutt vært ett alternativ om man velger å få for "standard"formatet isteden for ultrawide :) .

     

    Selvfølgelig er det umulig for andre å si hva som funker best for meg. Tenkte litt på om det er fler som har vært samme problemstilling, eller har noe tanker om valg. Har ikke funnet noen poster på akkurat det der, så hadde håpet å få litt inputs bare :)

  6. God kveld.

     

    Under gårsdagens store tilbudsdag, hadde jeg ett håp om å endelig oppgradere skjerm fra min gode gamle traver benq 24" til noe større og bedre.

     

    Har lest mye, og sett mye nå spesielt de siste par dager, men blir ikke enig med meg selv hverken med tanke på størrelse eller type. Eneste jeg har tenkt er at jeg har lyst på større enn 27".

    Er det noen som har vært i samme situasjon som kan hjelpe kanskje, eller andre som har noen tanker, vennligst del de :)

     

     

    Dro innom Expert for å sjekke litt. Ikke så godt utvalg av skjermer, men fikk nå sett litt hva en ultrawide var fornoe ihvertfall. De hadde Acer predator X34A utstilt. En fantastisk skjerm, samtidig som det var  veldig andeledes for en som ikke er vant med det.

    Førsteinntrykket var at den virker veldig smal, samtidig som den er syyykt brei, og at det var fett med curved :-)

     

    Dro hjem for å lese litt mer, og kikke litt mer. Plutselig har komplett bare 2stk igjen av Asus 34" LED G-Sync Rog Swift PG348Q.. FULLSTENDIG KRISE!!  

     

    Kasta inn en bestilling i full fart - noe usikker, men fremdeles fornøyd.

     

    I dag, så sitter jeg å tenker, å kikker igjen.. har jeg kjøpt riktig skjerm?

     

     

    Spørsmålet er: ultrawide kontra feks 32" 16:9 4k? skjermene er jo i samme prisklasse. mulig det bare er smak og behag når man tenker på bruken min. Synspunkter?

     

    Bruken er veldig allsidig:

    - brukes i jobb,

    - noe videoredigering (på amatørnivå)

    - litt spilling, men mulig det blir noe mer med denne skjermen? ( men er ikke no utprega gamer lenger)

    - Ser en del videoer, men ikke lange filmer da jeg har eget rom til dette.

    - Utover dette bruket, så bruker jeg en del tid foran skjermen til alle andre ting :)

     

     

    Om det er noen som kommer med noe innspill så regner jeg med spørsmål om skjermkort kommer. Dette er noe jeg skal kjøpe nå også, så det er ikke på plass enda..

     

     

     

     

     

     

     

     

  7. Hei.

     

    Trenger å få utvidet det trådløse nettet hjemme. Det jeg ønsker er å kunne forflytte meg rundt på samme nett uten at det bryter,

     

    Har i dag en Netgear N600 (WNDR3800) router som dette skal kobles mot.

     

    Kan jeg kjøpe hvilken som helst accesspunkt å koble til for å få dette til å fungere? er kanskje bare innstillinger som skal til for å få det til å fungere?

     

    kanskje noen har noen erfaringer/anbefalinger til accesspunkt?

     

    mvh

    tempo

  8. du har ikke en annen psu?

    ikke som har 8pins kontakt :( men det som er rart er jo at den funka for noen dager siden, så jeg kan ikke tenke meg at den nå plutselig har streika. har forøvrig lest at haswell er kresen på strømforsyninger, men aldri lest at de ikke funker i det heletatt, så det er vel ikke her problemet kan ligge?

  9. Hei.

     

    Har akkuratt kjøpt meg nytt hovedkort, ram og prosessor, men får den ikke i gang. Ingen lys av noe slag, ikke en eneste vifte som starter.

     

    PSU er en corsair cx500 som jeg har brukt før oppgraderingen så den skal fungere..

     

    dette er pakka jeg kjøpte:

     

    http://www.netonnet.no/art/data/komponenter/oppgraderingspakker/Intel-i5-4670KGA-Z87X-D3H16GBC/189621.7757/

     

     

     

    Noen som har noe fornuftig å komme med? :)

     

     

  10.  

    takker:)

     

    her er vel https://prisguiden.no/produkt/asus-s56cb-xo048h-181056 mest aktuell da de andre ikke er 15,6" :)... Har forøvrig allerede denne på lista som ett mulig kjøp, ikke finni no tester eller noe da, men specsa ser jo brukbare ut ihvertfall:)

  11. Hei.

     

     

    Kan noen hjelpe meg med å finne en god bærbar som er digg å bruke?Finnes jo flust av modeller... Er ikke så inn i bærbarverden, men har kikket en del nå uten å bli så klok..

     

     

    bruk og kriterier:

     

    - Skal være god å bruke, og at den ikke føles veldig plastikkaktig.

    - 15,6" skjerm

    - SSD eller evnt hybrid som jeg ser mange er rusta med nå (er vel ett must?)

    - må ha HDMI, men det har vel de fleste i dag...?

    - skal IKKE brukes til spill

    - skal brukes til kontorarbeid, enkel videoredigering, surfing og filmavspilling.

    - vil prøve å holde meg til max 6-7000kr

     

     

    takker for alle innspill :)

  12. Fant noen deler til deg viss du ikke vil vente :)

     

    Strømforsyning på 500W. Kommer til å holde leeeenge for deg ;)

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=482838

     

    Så hovedkortet, her er det innebygd skjermkort som skal klare å spille av full hd.

    Det er også USB3 på den pluss Sata3 kobling.

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=593882

     

    Så en god prosessor på 4 kjerner. Trenger ikke en så kraftig som jeg har lagt ved her, men hvorfor ikke? Så har du jo denne pcen også i 6-7år :)

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=451982

     

    Så er det rammen. Er ikke så mye å si, men du bør ha 4gb.

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=491282

     

     

    Alt dette kommer i underkant av 3000kroner ;)

     

    Kan også anbefale en SSD disk til OS da dette vil gjøre oppstarten veldig rask ;)

    Så her er en mange anbefaler:

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=601876

     

     

    takk for sammensettinga av komponenter, så bra ut det der, likte også prisen veeeldig godt :)

     

    Å samtidig som jeg leser dette innlegget ser jeg også på forsida på hw av det er en ny artikkel om at nye hovedkort er på vei med båt til norge, hehe... så da er det bare å gå i tenkeboksen p se om man kan vente 1mnd eller ikke :S

  13. takker for gode svar. kan selvfølgelig vente med kjøp.. den holder nok helt sikkert litt til, men den begynner å bli ganske treg også så begynner å bli litt lei loadetider :p

     

    kikka raskt på linken din, å der står det high end cpu socket, noe sier meg at dette kanskje blir noe dyrt?

     

    Spørsmålet er i det heletatt om det er noe vits å vente pga mitt bruksområde, selvom jeg også er av typen som liker alltid venter på alt nytt å bra ;)

     

    Hva er det som gjør det nye chipsettet/cpu'n mye bedre enn dagens?

     

    Og hva må jeg regne med å betale for en oppgradering sånn ca?

     

     

     

    Når det gjelder disker, så er ikke disse fullt så gamle.. de blir bytta ut med jevne mellomrom, for det er jo alltid de som ryker først ;)

  14. Hei.

     

    Da er dagen kommet for å endelig ta skrittet ut for å oppgradere pc'n som nå begynner å nærme 6-7 gode år :roll:. Nå har den fått skikkelig hikke så nå må noe gjøres.

     

    Er ikke veldig oppdatert på markedet om dagen, så om noen hadde giddi å hjulpet meg litt på vei så hadde jeg satt stor pris på det :)

     

     

     

    Har i å for seg ikke lagt meg opp noe budsjett på hvor mye jeg skal bruke, så se på bruksområdet for valg av komponenter å velg deretter :)

     

     

    Bruksområdet vil være kun lettere programvare, internettbruk, og fungere som filserver for avspilling/deling av filmer, musikk, bilder osv. Altså INGEN spilling.

     

     

    Komponenter jeg trenger er:

    Hovedkort

    Prosessor

    Ram

    strømforsyning

     

    Regner med de grafikkprossessorene som sitter i hovedkortene er gode nok for mitt bruksområde?

     

     

    Dette skulle vel være det jeg trenger tror jeg. Håper på gode anbefalninger :-)

  15. Hei.

     

    Er folk fortsatt like fornøyde med denne?eller finnes det andre alternativer til denne?

     

    Er ute etter en liten PC som spiller av 1080, å virker som på noen her at denne gjør det glatt??

     

    Og som noen her sier selges en versjon 1810TZ for 4500 og noen for 5500, er det noe vits å betale 1000 spenn mer for å øke fra 3 til 4GB ram?

  16. Hei.

     

    Er på gang med kjøp av min første bærbare pc. Har så å si 0 snøring på hva som er bra, å lurer da på deres erfaringer.

     

    Greia er at jeg helst vil ha en liten bærbar som er kraftig nok til å spille av 720/1080 via HDMI ut.

     

    Pc'n skal kun brukes til å spille av musikk, film, og surfing på nettet.

    Synes 11,6" er en meget fin størrelse på pc som også er lett å frakte med seg på tur.

    Finnes det noen 11,6" som er kraftige nok?

    Om det er noen 13" der ute som også kan være aktuelle så er det bare å komme med tips på det også :)

     

    Når det gjelder pris, så aner jeg ikke hva noe sånt kan koste, så det får jeg ta etterhvert... men får jeg noe sånt til 5k så er jo det supert :) jo billigere jo bedre...

     

     

     

    Mvh

    Tempo

  17. En måte er å ta backup av hele disken. Da trenger du ofte mer enn bare en minnepenn (med mindre du sletter alt unødvendig på disken først). Backup/recovery meny finner du under instillinger.

    Eneste problemet er at hvis du får en ny maskin, altså at de ikke reparerer din opprinnelige maskin. Du vil da ikke få lagt backupen over på den nye maskinen.

    tror ellers det ikke er noen måte å kopiere savegamet. Syns selv dette er en tåpelig ting. Veldig greit å låse savegame til profil, men at man ikke får tatt sikkerhetskopi blir for dumt.

     

     

    å huff nei ikke si det'a... da må jeg kanskje bite i det sure eple å måtte spille alle dissa crappy sangene på nytt for å få spille de få kule etter at jeg har fått den igjen :S

  18. Hei

     

    PS3'n min har slutta å spise plater nå, så nå må jeg få sendt den inn på rep..

    I den forbindelse skulle jeg ha tatt backup av savegames.

    Får tatt backup over til minnepinne på alle spill unntatt guitar hero: world tour. Her får jeg beskjed om at kopiering er forbudt å at denne er låst.

     

    Må da vel gå ann å få tatt backup av dette på en måte, eller?

     

     

    Noen som har vært borti dette eller som kan være så snille å sjekke for meg om det går hos dere?

×
×
  • Opprett ny...