Gå til innhold

motmangt

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av motmangt

  1. Ser ifra mitt ståsted at det ikke er lukrativt å sammarbeide i byggeprosjekter. Hvis man heller er egoist og presser seg fram vil de andre firmaene muligens bruke tid på å rydde etter meg, tilpasse seg min tolkning av arbeidsmiljøloven, flytte seg og gjøre plass for meg om jeg er drittsekk. Ikke alle steder det går, men et bra bet. Laveste pris er ofte det foreteukne, så da vil dyrere ryddige entreprenører ikke få jobben. Dette pågår den dag i dag i stat og kommune, og næringsbygg. Hvis noen blir skader tar vel Nav regningen? Evt noe advokatmat etter prosjektet er “ferdig”.  ..

    Mye mener jeg skyldes lav verdi (lav rente) på penger og tid (bruk og kast, ikke reparer) .

    Om staten må ta om igjen et byggeprosjekt så kan man hente nødvendige kroner hos sentralbanken, bompengeringen, moms, skatter.

     

  2. Shifu77 skrev (På 1.11.2020 den 16.56):

     

    "Så hva med å sørge for forbud av renter til evig tid?"

    Hei, ny her.

    Jeg følger litt med på økonomi, aksjer, indekser. Det ser ut til at lav rente kan bli normen framover:

    Så da kommer jeg ikke til å spare i bank. Setter pengene heller i aksjer utenlands, i det jeg anser som gode bet.

    Jeg kommer ikke til å kjøpe nyere bil som stuper i verdi og er dyr å eie. Vil heller beholde min gamle og reparere den, på trass. Med lav rente ser det ut til mange kjøper, kaster og bytter inn bil.   

    Jeg anser bolig boblen som et dårlig bet, med lav rente over lang tid har mange slått seg opp på bolig med noen malingsstrøk og en fjong megler.

    På arbeid ser jeg det ikke lønner seg å yte ekstra, å ta leder ansvar for mitt fag i bygge prosjekter. Du står igjen med lite søvn, mye overtidstimer (07 til 20-22) , mye skatt, mye telefoner, mye støv og støy på prosjektene, sliten kropp, sliten i hode og f.eks utbetalt femti tusen ekstra på tre måneder med stress. I det store og hele ser jeg ikke verdien i å jobbe / hjelpe statlige institusjoner, kommune, næring, skoler, sykehus, helseforetak. Det som driver meg er ikke lønnen heldigvis.. Men får jeg muligheten økonomisk, gir jeg meg. 

    Pensjonen der jeg jobber regnes som god og høy. Likevel er jeg ikke overbevist om at de pengene er særlig verdt den dagen de betales ut, siden mange land har drevet med 'pengetrykking', gjeld i stor skala, 'velferd', lav rente. Dette tror jeg vil påvirke Norsk krone kraftig og vår pensjon. 

    End of rant.

     

×
×
  • Opprett ny...