Gå til innhold

Arqiboy

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Arqiboy

  1. JetzBullet skrev (Akkurat nå):

    Da er blokk montert på Red Devil Ultimate 6900 XT.

     OC 2750 og 2100 på minne, junction temp gikk ned 30°C, max nå er 64°C etter noen timer med spilling👍

    RGB.thumb.jpg.d67d97d2f1b29ee5c7c1cb625ed2acfd.jpg

     

     

    Påkoste deg noen ordentlige kabler a. Ellers ser det helt nydelig ut. 

    • Liker 1
  2. FortvilaFaenskap skrev (3 minutter siden):

    Limited xfx modellen er den jeg har sett på. Tenker å kjøpe nytt fra NoN da jeg ønsker å støtte lagerbutikken de har i Oslo pga gjentatte gode opplevelser med den butikken. Var også innom og fikk delvis bekreftet at om kortet kjøpes i butikken så vil de pris garantere. Dvs om kortet går på tilbud de neste 90 dagene så var det bare å komme tilbake så skulle jeg få mellomlegget tilbakeført. 

    Tenker det er veldig behagelig å vite nå som blackfriday er i nærheten. Ikke at jeg forventer at GPUer kommer på tilbud, men om det skulle så blir det ikke noe irritasjon.

    Ellers ser jeg lite brukt XFX 6900 xt til 14 000 kr på finn som sikkert kan bli prutet ned litt. Virker som et veldig bra kjøp når nvidia gpuer fremdeles går for 20 000 kr eller mer.

    Aldri hatt et XFX-kort, så vet dessverre ikke så mye om de. Regner med at de yter bra som vist på diverse tester (HWU, Jayz2C, etc). 

    Prut i vei. Det er irriterende vanskelig å flippe AMD-kort på Finn for tiden. Regner med at du støter på en fyr som det brenner i lomma på. Utover det er det verdt å se til proshop. De selger 6900 XT red devil Ultimate til tider for 15k. Det er den beste binnede chipen hos AMD per dags dato. 

  3. FortvilaFaenskap skrev (9 minutter siden):

    Oppgraderte nylig resten av pcen og hadde håpet GPU markedet skulle bli litt enklere.

    XFX 6900 XT Speedster MERC 319 fra netonnet til 15 500 kr er veldig fristende da koster litt mer en 6800 xt og er tilgjengelig i NoN butikken som gjør prisgaranti og evt problemer innen 90 dagers åpent kjøp veldig enkelt. Synes de alltid gir topp kundeservice i butikk (nettbutikken ikke like mye).

    Ellers føler jeg man må opp nesten 5000kr for å få tak i 3080 ti som blir det nærmeste. 3080 finnes jo ikke i stock noen steder. 

    Tenker også at både 3080 ti og 6900 xt ikke kommer til å slite med å spille noe på 1440p native de neste årene. Noe som gjør DLSS ikke like nødvendig med mindre man ønsker å benytte raytracing, men da jeg ikke spiller så mye singleplayer spill tenker jeg at det ikke blir relevant. Tenker også at når det blir nødvendig er Intels XeSS eller AMDs FidelityFX Super resolution mer modnet og potensielt brukbart.

    Når det gjelder mulighetene for å selge kortet på bruktmarkedet er ikke det noen viktig faktor.

    Så er interessert i folks erfaring med 6800 xt / 6900 xt (spesielt XFX varianten) vs 3080/3080 ti

     

    Har 3080 rog strix i dag, hatt 6900 XT red devil og Nitro+ 6800 XT tidligere. Savner AMD-korta litt. Du gjør ikke et dumt valg. 
     

    et tips: prut ned kortene (6800 XT/6900 XT) på Finn.no. Det er et Asrock 6900 XT kort som en fyr kanskje tillater å gå for 13500. Var hvertfall status sist jeg snakket med ham. selv kjøpte jeg mitt 6900XT for 13500 i juli. 

    • Liker 1
  4. Evil-Duck skrev (6 minutter siden):

    Jeg hadde XFX RX6900XT MERC 319 Black i en uke før jeg endte opp med å returnere det. Mistenker det var noe galt med kortet mitt for å være helt ærlig, enten dårlig påført kjølepasta eller noe annet funky med kjøleren som var gjort feil, for kortet lå alltid stanga mot 90+C junction temp under spilling og hørtes ut som en industrivifte ved 70-80% vifte hastighet. Vet XFX bruker kulelager på viftene som er mer holdbart men avgir en del mer støy enn de som bruker "sleeve bearing", men tror ikke det skulle være like høyt som det kortet mitt var. 

    Kjenner igjen 90 grader på j-temp. Var oppe og stagget på det med red devil 6900XT. Tror det er ganske vanlig på 6900XT. Spesielt de med 3 PCIE Power-uttak. Der kan ganske mange watt slukes for å nå høye clocks. Undervolting er alltid lurt på AMD-kortene. Med det fikk jeg j-temp ned til 84 på de mest krevende spillene og furmark.

  5. Nizzen skrev (35 minutter siden):

    Skal du selge den en gang brukt, så vil 3080 være mye mere verdt enn 6800xt. Det er også noe å tenke på :)

    strix har også et enormt utvalg av vannblokker.

    Det er hovedårsaken til at jeg tenker strix er en god løsning. Jeg tenker å ordne til vannkjøling i løpet av høsten. Takk for input

    • Liker 1
  6. Det er med et lite hjertesukk jeg nå må gå inn å gjøre en vurdering på om jeg skal beholde Sapphire Nitro+ 6800XT SE, eller ta i bruk Rog Strix 3080. Hadde en TUF i bestilling siden mars, men den gikk ut av sortimentet til nettbutikken. Fikk derfor en 3080 ROG Strix LHR i stedet. 

    hva tenker dere? 

  7. N o r e n g skrev (1 minutt siden):

    FSR kan ikke oppskalere fra 1280x720 til 2560x1440 og gi lignende resultater som DLSS.

    Det er ingen garanti for at DLSS eller FSR blir bedre over tid, selv om det er mulig at det skjer. Ikke baser kjøp på løfter eller håp om hva som kan skje, se på hva som er status i dag.

    Samme greia med "Fine Wine"

    Du utelater at oppskalering fra 720p er nokså håpløst med begge teknologiene og ikke anbefalt ut i fra det jeg har sett av YouTube-videoer. Det beste er jo å oppskalere fra minimum 1080p for 1440p og 1440p opp til 4K for de som spiller med den oppløsningen. 
     

    jeg baserer mine kjøp på tilgjengelighet. Nvidia-kort har vært «umulig» å få tak i, så jeg plukket opp en 6900XT til 13k på Finn. Det har vært et sabla godt kjøp markedet tatt i betraktning. 

  8. N o r e n g skrev (10 minutter siden):

    Kan FSR fungere som substitutt til DLSS? Ja, i mangel på et alternativ.

    Er FSR en åpen variant av DLSS? Med tilsvarende resultater? Nei, ikke i det hele tatt.

    Tilsvarende resultater? Joda. Dersom det er vanskelig å se forskjell for folk som spiller, så vil jeg absolutt si at resultatene er «tilsvarende». Blir søkt å bare se på stillbilder.

    På sikt vil teknikken modnes og bli ennå bedre. Blir bra for oss forbrukere fremover. Det gjør at jeg kan holde min 6900XT i live lenger. 

  9. N o r e n g skrev (24 minutter siden):

    FSR er Lanczos-oppskalering pluss FidelityFX CAS, å kalle det et svar er i beste fall uvitenhet.

    Selv om teknikken er forskjellig synes jeg det er merkelig at enkelte neglisjerer den tiltenkte funksjonen som substitutt. 

    • Liker 1
  10. N o r e n g skrev (15 minutter siden):

    AMD falt av lasset på GPU-fronten i 2014 da de ikke kom med en ny arkitektur som svar på Maxwell, de har prøvd å ta igjen NVIDIA siden. Den eneste måten de har konkurrert mot NVIDIA på fra 2015-2018 var ved å lage større GPUer for lavere pris.

    Selv nå er de ikke konkurransedyktige, for selv om RDNA2 er bra nok til vanlig rendering er RT-ytelsen svak, og de har fortsatt ikke noe svar på DLSS

    RT- ytelsen er litt svakere, ja. FSR er jo svaret

  11. Evil-Duck skrev (1 minutt siden):

    Hvordan er AMD om dagen i forhold til Driver support og software på windows? Har åpnet seg en mulighet for meg til å få byttet ut et 2080ti jeg har i riggen til et RX 6900XT med bare et par tusenlapper i mellomlegg... Men det er jo dette greiene med DLSS og RT som Nvidina slik jeg forstår det skal være relativt overlegne på, så stusser veldig om det er verdt det.

    Det er verdt det i lengden grunnet en del bedre ytelse. Driveroppdateringer har blitt en del bedre. Du har i alle fall ikke noe å tape.

  12. Jarv!s skrev (7 minutter siden):

    Hvis noen her kjøper fra privatperson, husk å bruke dem hvis det skjer noe feil med produktet. Sånn at de får jobbe litt ekstra for de ekstra kronene de tar. Selvom du har original kvittering, kan du rette evt klager til selger om produktet. 

     

    Ref: 
     

    Kort om loven:

    Kjøpsloven gjelder for kjøp av ting. Den gjelder ikke kjøp av fast eiendom. Loven gjelder for kjøp mellom næringsdrivende og kjøp mellom privatpersoner, men ikke der kjøper er forbruker og selgeren opptrer i næringsvirksomhet ettersom slike forbrukerkjøp er regulert i forbrukerkjøpsloven. Se kjøpsloven § 1.

    Til forskjell fra forbrukerkjøpsloven, kan kjøpslovens regler fravikes ved avtale, se § 3, noe som svært ofte blir gjort i næringslivet. Kjøpsloven bygger på prinsippet om avtalefrihet, og kjøpslovens regler må vike når noe annet er avtalt mellom kjøper og selger. Det er altså et samspill mellom det som er avtalt og loven, og reglene for et kjøp vil være en kombinasjon av avtalen og utfyllende regler i kjøpsloven.

    Et kjøp kan defineres som en avtale om overføring av eiendomsrett mot vederlag. Gjennom kjøpet får kjøperen eiendomsretten til en ting, mens selgeren får betaling. Sentrale poeng med et kjøp er derfor at rett ting blir levert til rett tid, og at kjøpesummen blir betalt til rett tid. Ofte vil avtalen regulere hele eller deler av dette. Hvis det ikke er regulert i avtalen, gjelder reglene i kjøpsloven, se kapittel II om leveringen, kapittel IV om varens egenskaper og kapittel VI om kjøperens plikter. Hvis kjøper eller selger ikke gjør som avtalt, foreligger et kontraktsbrudd. Kjøpsloven har regler om virkninger av kontraktsbrudd i kapittel V og VII.

    Kjøpsloven gjelder også internasjonale kjøp, ved at den viser til FN-konvensjonen om internasjonale kjøp (CISG). CISG ble gjennomført som norsk rett i 2014, se § 5 og kapittel XV.

    Blir helt tullete og lite hensiktsmessig å gjøre det på den måten du foreskriver. Det er naturlig å rette henvendelser om reklamasjon til aktøren som har kunnskap og midler til å utbedre feilen med produktet en kjøper.

    Ved å rette reklamasjon til privatpersonen du kjøper produktet fra fordi du er salty over en høyere pris gavner ingen. Ikke hør på denne hobbyjuristen, folkens. Tenk rasjonelt og rett reklamasjon der feilen blir avhjulpet på raskest og mest mulig effektiv måte.

    • Liker 8
  13. Oddis91 skrev (1 minutt siden):

    Fint bevis med bilde av en PS5 i en eske! Mange som jobber i Power her skjønner jeg og som ikke har fått sin egen enda. Jeg vant 17 koder på Power LOTTERIET sist og delte ut INGEN til dere i gruppa her. Number one haters crew, slutt å kom med falske utsagn. Dustin er er bedre enn Power, Coop med 14 dagers levering er bedre enn Power. 

    Haha, slapp nå av. Meldte meg på lotteriet selv nå. Vinner jeg så DM-er jeg koden til en av dere dersom dere DM-er meg med en lovnad om å ikke legge produktet ut på Finn.no til mer enn selvkost.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...