Gå til innhold

Frlekven

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Frlekven

  1. Eg skjønner at vi må ha mer produksjon av strøm. Men vindmøller er bare tull. Eg har jobbet med å installere flere offshore vindmølleparker. Vi jobber med store offshore båter i over 1 år for å kartlegge bunnforholdene. Så er de installasjonen som blir gjort med store rigger og båter. Det går veldig manget tonn med drivstoff hver dag i flere år før møllene begynner å lage strøm.

    Levetiden er helt nede i 8 år på disse møllene. Vedlikehold må dei også ha. Då er det også store offshore båter som må til..

    Så grønn energi er offshore vindmøller ihvertfall ikke. Vannkraftverk er tingen i norge. Oppgradering av eksisterende vannkraftverk og bygge nye vannkraftverk er min løsning.

     

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 2
  2. Problemet er at vindmøller ikke er grønn energi og er ikke lønnsomt heller.

    Levetiden på en vindmølle idag ligger på max 25 år. På 25 år klarer den ikke å gå i overskudd, pga installasjons kosnad og vedlikehold.

    Vindmøller offshore er enda verre. Då må det til mangen år med store offshore båter og rigger til før vindmøllene begynner å produsere strøm. Dei klarer ikke å tjene inn sin egen installasjons kostnader engang. I tillegg så er vedlikeholdet ekstremt dyrt også da det må utføres med store offshore skip, som bruker mangen tonn med drivstoff på ein dag.

    Vannkraftverk bli ikke satset på i Norge i dag, det som virkelig er grønn energi.

    Eg kan ikkje fatte hvordan dette har blitt sånn, at Norges ønsker å heller satse på disse vindmøllene, istedenfor å utnytte fordelen med vannkraft. Men føler meg sikker på at vindmøllene ikke er her for å tjene oss nordmenn....

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...