Gå til innhold

Sauegjeter

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sauegjeter

  1. Vet ikke hvordan folks hukommelse er men denne datasimuleringen var grunnlaget for hele lockdownen:
    https://www.dr.dk/nyheder/detektor/detektor-debattoer-spaar-62-mio-doede-af-coronavirus-men-det-tal-er-alt-hoejt-siger?fbclid=IwAR0BULUlzGpj_sRds6WNv3gJtID2dBhkhPgx4R8WnI-s-OJVGShjjRHDTH0

    Klarer ikke å finne artikkelen i norge men den snakket meg og mine venner om da den kom, der spådde de over 60 millioner dødsfall og en døsrate på 2%.

    I artikkelen over så legger de en mer moderat spådom på 0.3 til 1% som vil si ca 10-30 millioner dødsfall pga Sars-Cov2.
    Jeg er helt enig i alle restriksjoner og tiltak i starten når vi ikke hadde noe historikk og ikke visste hva dette var. Men nå har vi nok data til å forstå at disse tiltakene ikke gir mening.

    Jeg mener vi burde sette inn pandemipengene til å isolere eldre og svake til dette viruset forsvinner av seg selv, virus som de fleste sikkert er klar over begynner ofte veldig potente for deretter å avta.

    I dag er det registrert 1,4 millioner dødsfall totalt i verden. Og hvis vi ser på land som har hatt minimale tiltak og ingen lockdown, f.eks japan og sverige så står ikke tiltakene i stil med dødsfall.

    F.eks kunne vi brukt mye mer omfattende smittevern, f.eks heldrakter og lufttette masker med o2 og ikke mist lære opp helsearbeidere i smittevern, ikke bare kreve vask av hender og bruk av maske.

    Hvis dette hander om å spare liv så vil dette være aktuelt. Ikke noe hyggelig for ansatte og de eldre men nødvendig i en midlertidig periode til vi eventuelt har en fullstendig uavhengig dokumentert vaksine.

     

    Anser meg selv som veldig human og har mennesker i familien på 85 og 90 år, jeg følger alle anbefalinger til punkt og prikke, men egentlig så handler dette om å bruke sunn fornuft(samme som ved vanelig influensa)

    Bare noen tanker..

     

    Se f.eks på denne sakeni danmark:
    https://www.bt.dk/samfund/fire-laeger-kom-med-opraab-nu-har-30000-skrevet-under?fbclid=IwAR2eYuCa0yG0KpIS2cuz-dDV_9XaPliByODeTI5iox-mNDNuZSyEg5yqyZ4



     

    • Liker 2
  2. 1 minute ago, Pc Lynet said:

    USA har 809 døde per 1 million innbyggere

    https://www.worldometers.info/coronavirus/

    Overfører vi det til Norge 5.368* 809 = 4324 døde og Sverige 10.230*809=8276 døde.

    Norge har altså 4324-316= 4008 færre dødsfall per million enn USA hittil

    Sverige har altså 8276-6581=  1695 færre dødsfall per million enn USA hittil

    Husk at pandemieen på langt nær er ferdig. Vi vil nok få en tredjebølge slik som USA i Europa etter julefeiringen.

    Prognosen for dødstallene i sverige på 92136  har jeg selv hentet fra SCB og er laget basert på gjennomsnittet pr dag for 2020.
    Sverige har hatt som vi alle er enige om, minimale tiltak fra starten av, hvordan kan de ha "spart" 1695 dødsfall?

     

    En annen faktor er at alle land registrerer dødsfall forskjellig og i starten ble man registrert blandt annet i usa som covid dødsfall med kun symptomer.

    • Liker 1
  3. Just now, Windsofmarch said:

    Dette tråden synes jeg bærer preg av å være et ekkokammer, hvor forsøk på å argumentere bla. for at noen av restriksjonene er helt evidensløse, blir øyeblikkelig kalt konspirasjonsteorier. Mette Kalager, professor på OUS, mener nedstenging av treningssentere er ubegrunnet; er dette også konspirasjonsvås?

    Økonomiske konsekvensene av disse tiltakene er jævlig skremmende. For å ikke snakke om den sinnsyke mengden plastavfall som produseres i disse tider.

    Enig, det er veldig vanselig å diskutere på et fornuftig plan her inne.. 

    Alle verdens nasjoner låner nå opp penger av sentralbankene, disse pengen skal jo tilbakebetales. Det økonomiske aspektet har jo vært en en hett diskusjon før pandemien mtp gjelden i verden, så da kan man jo tenke seg hvis 30-50% av mindre bedrifter i f.eks usa går konkurs.. Hvordan skal de klare å betale tilbake denne gjelden, og ikke minst ha penger til pensjon og drift av samfunnet.

    USA økte gjelden med 10 000 milliarder i første runde av denne pandemien, det er jo vanvittige tall.. Tror ikke mange skjønner omfanget av den økonomiske siden av pandemien.

    • Liker 1
  4. 5 minutes ago, Carltondance said:

    Det er i så fall ukjent for meg, men jeg er åpen for at jeg tar feil. Har du noen eksempler? 

     

    8 minutes ago, Carltondance said:

    Det er i så fall ukjent for meg, men jeg er åpen for at jeg tar feil. Har du noen eksempler? 

     

    De har den senere tiden fått en del tiltak, fra sommeren og utover har de lov eller anbefaling om maks antall mennesker som kan være samlet og de vurderer nye tiltak som: Forbud mot alkoholsalg på resturanter, barer og puber etter kl 22

    utover dette så har ikke jeg fått med meg andre tiltak

     

    • Liker 1
  5. 1 minute ago, Pc Lynet said:

    I 2018 hadde vi en spesielt kraftig influensavariant. Det kan man se på overdødelighetstallene fra USA og. Så kan du se hvor liten den toppen var i forhold til koronavirus toppen. Sverige har også gjort mye for å hindre smitte. Men det har ikke vært nok når vi her i Norge har 316 døde av koronaviruset, Sverige har 6581 døde. Eller 20.8 ganger flere døde enn Norge. Selv om du deler det på to fordi Sverige har 10 mill innbyggere mot Norges 5 mill. Blir det 10 ganger så mange døde.

    WeeklyExcessDeaths.thumb.png.38d32bb55aec4306e80beafbba74b8a8.png

    Sverige har også hatt tiltak. Uten ville de hatt 20 000+ dødsfall.

    hvor får du 20 000 fra?

    Og de startet pandemien så og si uten tiltak.

  6. 2 minutes ago, Pc Lynet said:

    Med den logikken der burde du prøve få aids, ebola, sars etc for å bygge opp immunforsvaret ditt. Virus og bakterier er ikke noe å spøke med. Framtidig antibiotika resistens betyr av mennesker igjen vil dø etter kutt i fingeren og etter små inngrep. Vaksiner beskytter oss mot virus. Derfor er det lurt å vente på en vaksine. Istedenfor å eksprimentere med hele den norsk befolkningen slik de gjør i Sverige.

    Det fungerer jo strålende? Eller? Har du fått med deg alle sykehjem med dødsfall og smitte av korona siste ukene? Koronaviruset ble en pandemi fordi de smitter uten at man har symptomer på sykdom. Det gjør det veldig vanskelig å identifisere og isolerer syke.

    Bedre smitteverk for gamle og utsatte er min mening.. La samfunnet fungere som før pandemien slik at ikke alle ender opp på NAV.. Utover dette så bruker jeg statestikk og uavhengig dokumentasjon til å danne mine meninger. leser på vg at denne vaksinen er 90-92% effektiv.. Da tenker jeg basert på hva og hvor er dokumentasjonen? Vi må huske at det normalt tar 10 år ++ å få en vaskine godkjent, her snakker vi om at en rekke bedrifter har et kappløp for å bli ferdige på 8mnd..

  7. 2 minutes ago, Morromann said:

    Det er en konspirasjonsteori å påstå at dette er en unnskyldning for å holde på med noe annet enn smittevern. Forøvrig finnes det en egen tråd om lockdown og det står deg fritt og poste der men jeg har jo skjønt at du på død og liv kun ønske å poste i denne tråden og ingen andre steder?

    HER er riktig tråd:

     

    Har ikke tenkt å begi meg inn i denne diskusjonen men jeg vil dele denne linkeren:
    https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/prop.-139-l-20192020/id2737164/?ch=7

    Når et land innfører strengeste tiltak siden 2. verdenskrig så må jeg si meg enig i at grunnlagene for disse tiltakene burde vurderes åpne for sammfunnet. Jeg er på ingen måte noe ekspert, men dette er min umiddelbare vurdering. Og jeg forstår at mye informasjon vil kunne være hemmelig pga. personvern og rikets sikkerhet. Men det må være lov å stille spørsmålstegn og diskutere temaet. Vi har alle ytringsfrihet og skal leve sammen i tiden etter pandemien..

     

    • Liker 1
  8. Just now, Pc Lynet said:

    Du sammeligner antall innlagte nå mot alle som har vært smittet siden februar. Det blir jo ikke riktig.

    Du sammeligner også ett år (2018) der vi ikke hadde omfattende smittevenstiltak.

    Hvis vi ikke hadde smittevernstiltak ville vi hatt 10 000+ døde her i Norge hittil i år. Bare se på USA som har hatt dårlige tiltak 268 266 døde av korona.

    Har ikke satt meg ordentlig inn i tallene USA har, men hvis vi ser på sverige som har hatt minimalt med tiltak og ingen lockdown frem til nå så ligger di ann til 92146 dødsfall hvis dødsrate snittet for 2020 pr dag fortsetter. I 2018 døde det 92000 i Sverige

  9. 20 minutes ago, Pc Lynet said:

    Dere kommer med de samme misforståtte oppkonsturerte misoppfattede grunnlaget hver eneste gang og vi er dritt lei. Man trenger ikke være rakettforsker for å forstå at smitteverntiltakene her i Norge har gjort at vi har færre dødsfall av influensa enn vi normalt har.

    Underliggende sykdommer har ingenting å si. De fleste som dør av influensa er også gamle og har underliggende sykdommer. Ett dødt menneske er ett dødt menneske uavhengig av hvilke bakeforliggende sykdommer personen hadde.

    Kanskje vi blir bedre med håndhygiene og smittevern etter at korona er over. Da vil mange færre dø av influensa.

    Uenig i det meste du skriver over her.

    Min mening er at vi trenger virus og bakterier for at immunforsvarene våre skal fungere optimalt og for at vi skal ha antistoffer.  Blir vi for sterile så blir vi mye mere sårbare når det kommer nye virus og vi vet basert på historikk at virus ikke er noe å spøke med og mange mennesker mister livet til virus hvert eneste år.

    Min strategi for å håndere Sars-Cov-2 er å Isolere eldre og personer som er utsatt, slik at vi kan ha en et fungerende samfunn i tiden som kommer etter pandemien.

  10. 7 minutes ago, Benbjo said:

    Kilde på denne påstanden? Matematisk sett er det umulig at 95% er asymptomiske. 

    Vet ikke hvilken diskusjon dere to har igang. Men går jo ann å gå inn på vg å se helt i toppen, der står det:

    Bekreftet smittet: 34268

    Innlagt: 122

    Døde: 316

    Disse tallene forteller jo en del..

    Hvis vi har regisrert 34268 smittede og i tilegg har vi masse mørketall. Testingen startet for fullt veldig sent og da ble man bare bedt om å holde seg hjemme hvis man hadde milde symptomer.

    På toppen i april hadde vi 324 innlagt pga ILS.

    Gjennomsnittsalder for døde er 80+ med underliggende sykdommer.

     

    Som jeg skrev i post lenger oppe så var høyeste antall pasienter pga ILS 470 i 2018.

    Dette syntes jeg er ganske logisk og en god indikasjon på at Sars-Cov-2 er mye mildere enn hva media og regjeringer verden over skal ha det til.

    Men dette er kun min meing, interessant å lese hva andre også tenker :)

     

    • Liker 1
  11. 34 minutes ago, Pc Lynet said:

    Når det gjelder at færre dør i USA enn ett normalt år må du ta deg en bolle. Den oransje linja er normalt antall dødsfall alt over er overdødelighet.

    https://www.cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/covid19/excess_deaths.htm

    WeeklyExcessDeaths.thumb.png.c9c2214f077277e0a70d5f8e292d34bd.png

    Tall er tall. Grunnen til at færre blir innlagt med influensa og dør er jo nettopp smitteverntiltakene. Influensa virus smitter mye dårligere enn koronaviruset. Så smitteverntiltakene mot koronaviruset har effektivt utryddet influensa.

     

    Det er jo fordi vi har tiltakene. Er det mulig å være så treg i nøtta?






    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     

     

    Jeg mener at det burde være mer respekt for andres synspunkter enn det vi i disse tider ser.

    Vi bør klare å diskutere uten å ty til spydighet..

    Tilbake til poenget, hva er dine tanker angående tallene i sverige og norge? Hva med mørketall for smittede ang dødsrate? Hvor mange som dør med Sars-Cov2 har ingen kjente underliggende sykdommer?

    Ifølge FHI er det 11% som ikke har noen underliggende sykdommer, altså ca 27 av de registrert døde i Norge.

     

     

     

  12. Influensasesongen i 2018 hadde på det høyeste 470 innlagte pga ILS.
    Midt i pandemien hadde norge i april 324 innlagte.

    Sverige har hatt minimalt med restriksjoner og ingen lockdown til nå. Der ligger de ann til 92136 døde totalt i 2020.
    Antall dødsfall i 2018 var 92000.

    Slik ser tallene ut i samtlige land i hele verden. usa ligger ann til flere ti talls tusen mindre dødsfall enn tidligere år..

    Tall lyver aldri.. 

    Og tallene har jeg selv hentet fra SCB og SSB og FHI

×
×
  • Opprett ny...