Gå til innhold

pacotaco

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pacotaco

  1. sjefsrotta skrev (9 minutter siden):

    Så du tenker de har gått gjennom alle bestillinger, og de som ikke får har fått mail? For jeg ringte de på torsdag etter jeg fikk ordrebekreftelse, og da sa de at de måtte gå gjennom for å se om det var solgt for nye førdt, og at jeg ikke var sikra 100%.

    Ja sånn jeg ser på det har de gått igjennom. Har også lest flere her som har snakket med Coop, og de sa at det tok tid å pakke og organisere alle ordre, og det var først på mandag (i dag) at de kunne bekrefte ordrene. Det at ikke optisk har hørt noe gir forsåvidt også mening (og var egentlig den store grunnen til at jeg bestilte optisk i utgangspunktet), at det er langt færre digitale versjoner produsert på verdensbasis, så er mye enklere å "overselge" disse. 

    Men man vet aldri, og jeg tar ikke noe for gitt før jeg har en PS5 leveringsklar på en Coop butikk. (Spesielt med tanke på nettsiden dems når vi bestilte)

     

    Syns også det er snodig at klokken er nå 15, og folk med optisk ikke enda har hørt noe (ordrestatus fortsatt på til behandling). Også merkelig er det at de har sendt PS5 på fredag til folk som bestilte relativt sent, men bor nord i Norge pakken til butikk (dette tyder på at de allerede vet antall de har kontra antall bestilte på disk)

  2. sjefsrotta skrev (2 minutter siden):

    Sandefjord. Visste ikke at det skulle ha noe å si 😕

    Eneste jeg har lest som har fått henta sin i butikk på Østlandet er en her på Alnabru. Ellers er det ingen som er sendt enda som jeg har fått med meg. Min står fortsatt "til behandling", og virker ikke som ordretidspunktet har noe å si for utsending (kun om du har bestilt etter at det ble utsolgt, som Coop har send ut meldinger om i dag)

    Er enig at det er merkelig av Coop... Fint å fått klarert via kundeservice hva som er planen dems

×
×
  • Opprett ny...