Gå til innhold

Carltondance

Medlemmer
  • Innlegg

    140
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Carltondance

  1. 0laf skrev (10 minutter siden):

    Det er flere forskjeller, noen av de store, men det er den totale effekten av hvordan alvoret, eller mangel på alvor i Sverige, er videreformidlet til befolkningen, på grunn av forskjellige strategier, som har gjort at Sverige har kommer mye dårligere ut enn nesten alle andre land, samtidig som svenske myndigheter har hatt et hovmod av de sjeldne, men hovmod står ofte for fall.

     

  2. En faktaopplysning om hvordan død fungerer har ikke noe med "overdødelighet i Sverige" å gjøre. 

    Disse stadige linkene til andre mer eller mindre obskure tråder er utrolig irriterende og burde vært straffet med utestengelse. 

    "Åja, du ønsker å nevne ordet Ebola? Det må du ta i denne tråden jeg laget i 2014!"

    • Liker 5
  3. 0laf skrev (7 minutter siden):

    Problemet ditt er vel at det ikke finnes noe stort fall, det er faktisk en betydelig økning, og hvor stor den økningen blir totalt, vet man ikke før godt uti neste år.

    Nei du. Antall døde er noe man kan plotte ganske umiddelbart. Man behøver ikke å vente i flere måneder for å være sikker på at noen er død, faktisk. 

    • Liker 2
  4. Simen1 skrev (5 minutter siden):

    Så hvis antall trafikkdødsfall halveres en periode så er det irrelevant og dermed greit at vi "fyller opp" med andre dødsårsaker?

    Det tallene forteller oss er at dem som dør av covid-19 med all sannsynlighet hadde dødd av andre årsaker uansett i samme periode. 

    Med mindre man tror at man i 2020 hadde fått et helt uforklarlig og ekstremt fall i dødelighet dersom vi ikke hadde fått covid-19. 

    • Liker 2
  5. Simen1 skrev (2 minutter siden):

    Hvor kommer den grafen fra og burde du ikke finne en med dødsårsaker?

    https://www.scb.se/om-scb/nyheter-och-pressmeddelanden/folj-preliminar-statistik-om-dodsfall/

    Ligger i Excel-filen som det linkes til. 

    Dødsårsakene er egentlig irrelevant, så lenge det faktisk dør færre enn normalt! 

    Det bare illustrerer hvor meningsløst det er med disse "OMG i går døde x mennesker av covid-19"-innleggene. Tror dere folk ikke ville dødd dersom vi ikke hadde covid-19? Hva er poenget med disse innleggene? 

     

     

    • Liker 2
  6. fredrik2 skrev (11 minutter siden):

    Merkligt nok så har de rätt många tiltak i Sverige för tiden och som någon skrev har de haft det hela tiden. 

    Vi kan vel være enige om at Sverige sine tiltak har vært betydelig mye mindre inngripende enn de norske, og at smittespredningen i samfunnet er ekstremt mye større. 

    Likevel ingen influensa. 

     

    Edit: Nå kommer "Morromann" med et innlegg hvor han linker til "covid vs. influensa" om 3..2..1.. 

  7. Pc Lynet skrev (7 minutter siden):

    https://www.dagbladet.no/nyheter/rekker-ut-handa-til-sverige/73165466

    Det ender vel med at vi hjelper Sverige også er sykehusene våre fulle av svensker når vi trenger kapasiteten selv etter jul.

    De har ikke bedt om hjelp, og det er ingenting som tyder på at de vil be om det eller behøve det. 

    Nok et eksempel på "HVA OM/TENK OM"-krisepornoen som media har operert med siden mars.

  8. Pc Lynet skrev (9 minutter siden):

    Nesten sammme? Koronaviruset vil bli ett sesongbasert virus. Men inntil vi oppnår flokkimmmunitet kan utbrudd skje like lett på sommeren som vinteren.

    Jeg angrer på at jeg ikke skrev dødsfall eller sykehusinnleggelser relatert til covid-19 i stedet.

    For det hadde de omtrent ikke i Sverige i sommer, selv om samfunnet var åpent. Du vet - unngå å overbelaste helsevesenet og alt det der. Var det ikke det som var meningen? 

  9. Pc Lynet skrev (29 minutter siden):

    Grunne til at vi hadde ekstremt lite smitte i sommer var at vi hadde nedstegning fra mars til juni! Se på USA de fikk sin andre bølge midt på sommeren fordi de åpnet opp for tildig på vårparten.

    Og hvorfor hadde de omtrent ikke dødsfall eller sykehusinnelggelser i Sverige heller i den perioden? 

    Dere har en svært enkel logikk som med all sannsynlighet er helt feil. Når det er lite smitte så tror dere at det skyldes tiltak, og når det er mye smitte så tror dere at det er fordi det er for lite tiltak. Det er de eneste forklaringsmodellene dere opererer med. 

    At det kan skyldes helt naturlige variasjoner og sesongsvingninger nekter dere å innse. Anbefaler at dere ser denne videoen minst tre ganger. Der går man igjennom på en svært pedagogisk måte hvor liten effekt tiltak har på spredning av viruset, og at smittespredning i all hovedsak skyldes naturlige variasjoner som ikke kan kontrolleres. 

     

  10. Benbjo skrev (13 minutter siden):

    Helt stille? Det dør 3000 daglig av Covid 19 der borte. Vi har ikke sett effekten av thanksgiving riktig enda. Det er jo bare 2 uker siden. Innleggelsene kommer til å skje fra neste uke

    Så lenge dødstallene er innenfor normalen og man har kontroll på sykehusene så er vel det hovedsaken. Er det ikke det som er hensikten med tiltakene? 

    Men nå ligger det altså ennå en uke eller to frem før alt kollapser. Føler jeg har hørt det før noen hundre ganger. 

  11. Kryptodebunker skrev (8 minutter siden):

    Alt tyder på at munnbind har stor effekt. Helt utrolig å ha en munnbind tviler i FHI. 

    En "munnbind-tviler" faktisk. 

    Det begynner å ligne en religion når man kommer med slike betegnelser. Helt i tråd med det står i FHI sine rapporter om at munnbind først og fremst har en psykologisk effekt.

  12. Hver eneste lille detalj som kommer fra USA og Sverige blir referert på dette forumet, men at den norske regjeringen endret lovene for å sørge for at milliardærer kunne importere smitte fra utlandet er det ingen som har fått med seg. 

    https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/zg0Vmv/opposisjonen-reagerer-etter-aftenposten-avsloering-lar-lobbyister-faa

    Ap, SV, Sp, MDG og Rødt reagerer skarpt på at NHO og Norsk Industri fikk definere karanteneregler mot helsefaglige råd. – Regjeringen lar en lobbyorganisasjon få diktere en veileder, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

     
  13. Morromann skrev (46 minutter siden):

    Jeg ville uansett ikke ha feiret jul med coronafornektere og regelbrytere, uansett hvor mange eller få av de det var i selskapet. Jeg har en klar regel om at fornektere og regelbrytere ikke har adgang til mitt hjem uansett omstendighet.

    Interessant. Hvordan har du oversikt over dette? Gjelder dette alle slags regler? 

×
×
  • Opprett ny...