Gå til innhold

delacreme

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av delacreme

  1. Jeg kjøpte meg leilighet sent i fjor i Oslo sentrum. Det fulgte med en fellesgjeld som per i dag er tilnærmet 650 000. Som andelseier i borettslaget kan jeg bruke såkalt IN-ordning for å betale ned fellesgjelden. Borettslaget har en sikringsordning mot ubetalt fellesgjeld. 

    Lånet mitt i banken går per i dag over ca. 29 år, mens fellesgjelden betales ned over ca. 16 år. Begge lånene har tilnærmer lik effektiv rente (1,77% vs. 1,78%). Renten var nesten lik også før renten ble satt ned tidligere i år. Siden fellesgjelden betales over kortere tid, har jeg regnet litt på at jeg ved å ta opp lån i banken og "flytte" fellesgjelden over i banken, vil "spare" ca. 2000 kroner i måneden. Jeg er inneforstått med at grunnet påløp av renter egentlig ikke vil spare penger, men tape penger. Likevel ser jeg det på som en mulighet til å spare ved å sette disse 2000 kronene tilside i fond, hvor avkastningen forhåpentligvis vil være høyere enn tapet av renter. Jeg skjønner at dette blir ren spekulasjon.

    Banken jeg har lån i kunne ikke gi meg råd andre enn de man finner i utallige artikler på nett, og disse artiklene råder ofte mot IN-ordning dersom det innebærer å ta opp mer lån i banken. En megler jeg hadde på besøk nylig for å ha verdivurdering av leiligheten, mente derimot at jeg absolutt burde ta i bruk IN-ordningen. Hans erfaring var at leiligheter uten fellesgjeld gikk for mer enn leiligheter med fellesgjeld i området der jeg bor. 

    Jeg poster her for å få noen råd eller meninger på hva jeg bør gjøre. Jeg forstår at det ikke er noe fasitsvar. Meglerens bomsikkerhet gjorde meg på et vis mer usikker. Slik jeg ser det har ikke han noe å vinne på dette, ettersom jeg ikke har tenkte å selge med det første. Tips og råd tas imot med takk!

×
×
  • Opprett ny...