Gå til innhold

ECON100

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ECON100

  1. Hausig skrev (På 26.6.2022 den 11.15):

    Yep. Litt lengre prosess bare. Må vise til papirer for når diagnosen ble stillt, grunnlag for diagnose, papirer fra lege nå som viser at det ikke har vært bruk for medisinering. (Utprøving av medisinering er såklart ok). Legene som tar yrkespsykologisk og helsetest av deg tar en nøyere vurdering. Består du alle testene så er du good 👌🏼

    Man må så godt som ha ingen symptomer av add/adhd, så hvis du har problemer i hverdagen pga diagnosen så tror jeg dessverre ikke man kommer inn.

    Takk for svar! Har ikke vært til utredning enda fordi jeg ikke har skjønt før i nyere tid at det kan være jeg har et par bokstaver.

  2. iblazeqt skrev (5 timer siden):

    På NTNU forventes det å løse modellene analytisk og matematisk. Det du har i oppgave er det mest grunnleggende, og ikke så alt for vanskelig. 
    Det de er ute etter er at du viser at et monopolmarked har et dødevektstap som er lite samfunnsøkonomisk, sammenlignet med et perfekt frikonkurranse-marked, hvor man ikke har noe dødevektstap. 

    Takk, da kom jeg frem til rett svar til slutt. Etter å ha brukt et par timer på det var det veldig intuitivt :)

  3. Hei, har ECON100 som valgfritt emne på universitetet fordi jeg var nysgjerrig på faget. Synes det virker veldig spennende og forståelig helt frem til det ble introdusert grafer og modeller i hytt og gevær. Det er snakk om grensekostnader, konsumentoverskudd, produsentoverskudd og dødvekttap. Det å lese grafene og forstå hva de prøver å fortelle meg virker greit nok. Men nå fikk vi utdelt en oppgave som består av fire deler, og jeg er litt redd for å gjøre den feil helt fra start av, her er det første de spør etter: 

    Oppgave 1.

    a) Gjer greie for det samfunnsøkonomiske tapet som oppstår når produsenten er monopolist, idet du definerer og tar i bruk omgrepa konsumentoverskot, produsentoverskot og dødvektstap.

    Hva er det de spør etter her? Så langt har jeg besvart oppgaven verbalt som en vanlig oppgave, men mistenker de ønsker at jeg skal vise dette her grafisk på en eller annen måte også? 

    Her er del to av oppgaven om det gir mer mening:

     

    B) Forklar kva vi meiner med Pareto-effektivitet, og gjer greie for kvifor monopolproduksjon ikkje er Pareto-effektivt.

     

×
×
  • Opprett ny...