Gå til innhold

Per G. H.

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Per G. H.

  1. Alexander4840 skrev (3 timer siden):

    Blir ikke lei meg av å se Vedum som statsminister, han virker som den beste lederne blandt venstre/senter.

    Alt annet enn MDG/Rødt/SV som journalistene sikler etter.
    Hvor er Vedum/SP sitt ståsted om samarbeid med de 3?

    Senterpartiet har TOTALT avvist samarbeid med Rødt/MDG. De kan kanskje surt svelge en regjering med SV, men ønsker for alt det er verdt å unngå dette. En Ap/Sp-regjering er ikke en venstre-regjering, det er en sentrumsregjering som i motsetning til de andre «sentrumspartiene» KrF og Venstre vil motarbeide en liberal innvandringspolitikk. 

    En stemme til Høyre, KrF og Venstre neste år = En stemme for åpne grenser og stadig flere muslimer som ikke ønsker å integreres i det norske fellesskapet.

    Det er også grunnen til at FRP kommer til å støtte Vedum som statsminister, fordi de er enige i innvandringspolitikken og muslim-problemet (vi vil ikke ha halshugginger som i Frankrike og tvangsekteskap). På tross av hva BLM-bevegelsen mener har hvite mennesker en kultur. Sp har helt siden partiet ble etablert støttet norsk kultur og norske interesser. 

    Det vil være umulig for FrP å støtte en Høyre/KrF/venstre-regjering ved neste valg. Det er derfor jeg antar at de vil kreve at regjeringen utgår KUN fra Ap/Sp, at SV ikke er med og at Vedum blir statsminister dersom de skal støtte dem. 

    Ved et slikt vågalt valg, vil FrP vinne tilbake en god del velgere som ble skuffet under samarbeidet med KrF/Venstre.

    • Liker 1
  2. Hvis man studerer de siste ukenes meningsmålinger og samtidig analyserer partiledernes uttalelser om hvordan de stiller seg til spørsmålet om hvem de ønsker som Norges neste statsminister, peker stadig mer i retning av at det blir Trygve Slagsvold Vedum. Så lenge oppslutningen om de tre største partiene (Høyre, Ap og Senterpartiet) er cirka som i dag, er dette det mest sannsynlige resultatet. Det. er ikke utenkelig at FrP vil støtte en mindretallsregjering av Arbeiderpartiet og Senterpartiet framfor en regjering med Høyre.

    Argumentene er som følger:

    1. Både Ap og Senterpartiet har i det siste ikke ønsket å si hvem som vil bli statsminister i en eventuell koalisjonsregjering. De nevner kun sin egen leder som kandidat for hvert av partiene. Dette tilsier at begge partiene er åpne for forhandlinger.

    2. Norges fjerde største parti (FrP) har gjentatte ganger sagt til Høyre og den borgerlige fløyen at de ikke vil støtte en regjering de ikke er en del av. FrP-ledelsen har også åpenlyst flørtet med Senterpartiet (bl.a. C. I. Hagen). Mange i FrP hadde nok gjerne sett en SP/FrP-regjering, men vet nok at dette er urealistisk ved neste valg.

    3. FrP ønsker primært en regjering av dem selv og Høyre, uten mellompartiene.

    4. FrP vil ikke sitte i regjering med KrF og Venstre, og for at en ny Høyreregjering skal være mulig, bør begge disse småpartiene helst over sperregrensen. 

    5. Jeg antar også at FrP innerst inne innser at BÅDE Ap og Sp står nærmere dem enn Ventre og KrF.

    6. Gitt at neste valg (på tross av meningsmålingene gir flertall for Høyre, FrP, Venstre og KrF), peker alt i retning av at Vedum bli statsminister. Hvorfor?

    A) Fordi FrP ikke vil støtte en regjering som inkluderer KrF og Venstre, samtidig som Erna Solberg trenger disse partiene for å kunne danne flertal

    B) Fordi KrF og Venstre ikke vil støtte en regjering med FrP med mindre de selv er med.

    C) Fordi FrP da er et parti som er så stort at det er sterke i forhandlinger, og de sitter også «på vippen». Noe som er en mektig posisjon.

    D) Det mest logiske er da at FrP sier de vil støtte en mindretallsregjering fra Ap/Sp-regjering så lenge Vedum blir statsminister og SV og MDG holdes utenfor.

    F) FrP vet også at et slikt trekk kan bidra til at mange tidligere FrP-velgere som har gått til SP, vender tilbake til dem i løpet av kortere eller lengre tid.

    Resultatet er derfor - høyst sannsynlig - at neste regjering dannes av et mindretall fra SP/Ap med støtte av FrP, og med Trygve Slagsvold Vedum som statsminister  - hvis FrP ønsker han framfor Støre. SV kan dermed ikke stille noen krav, men regjeringen kan vekselvis søke til dem og Rødt for støtte i enkelte saker. I andre saker må de primært forhandle med FrP.

     

     

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...