Gå til innhold

Hansen_

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hansen_

  1. Heisann

    Under oppussing fjernet jeg noen takpaneler og ser at nesten alle 16mm k-rørene fra sikringskapet er buntet sammen med patentbånd i to lag i taket i ca 3m før de sprer seg , totalt er det 9 kurser som inkluderer inkluderer 1-stk 15a 2.5kv PN i rør som kommer ut fra veggen på andre siden, 2-stk 13A 1.5kv kurser som starter som 1.5kv men går over til 2.5kv etter 3 meter og 6 stk 10A  1.5kv kurser. I forhold til reduksjonsfaktor på buntet kabel så er jo ikke dette i nærheten av å være ok 

    Gjorde et kjapt overslag i excel med korreksjonsfaktorer for forlegningsmåte og bunting. 1.5kv ledningen på 13a kurs er jo egentlig ikke godkjent etter dagens standard, men huset er bygd på 70 tallet og har hatt mye endringer på det elektriske, så det er kanskje godkjent etter et eldre regelverk?

    Det ser ut som at det eneste som kan gjøre dette ok i forhold til krav 2: in*1.45 < iz er hvis jeg slipper unna buntingskravet og kun har korreksjon på 0.95 for legging i himling. Altså at lederne ligger lenger enn 2xDia unna hverandre, betyr dette da at jeg må legge de 16mm k-rørene mer enn 32mm unna hverandre for at dette skal være en trygg føring? 

    Strømføringsevne.PNG

×
×
  • Opprett ny...