Gå til innhold

Oksnes

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Oksnes

  1. Jo riktig det Gammelt emne men fortsatt ett problem.Det eksisterer nemlig rundt ett halvt hundre registrerte sykler av det merket og årsmodell i dag i April 2021.Kawasaki KH 100 -1970-80 samt enda flere av andre merker med tilsvarende problemer med lyset.Har du  litt  teknisk interesse vil du se at det er en mengde måter og reparere problemene på.Altså problemene er det samme og like aktuelt som for 15 år siden.Om 20-30  år fra nå av eller mere vil fortsatt den siden  ha verdi.Det står også litt om andre ting.Les bare om magnetismen i svinghjulet.Den minker for hvert år.Også på dagens sykler.Her står det om hva en kan gjøre.Se på skrivet som hjelp til folk som fortsatt reparerer egne ting.Mange mener at gamle ting bør kastes til fordel for nytt....Jeg mener noe annet.Johnny Oksnes

    • Liker 1
  2. Dette med en motstand framme på rammen var vanlig frem til rundt 1980 på både Kawasaki kh 100 og Yamaha rs100 og helt sikkert andre japanske sykler.Kortest vei ifra hovedlys pæren.

    Om en ser på tegningen ser en som oftest at langlyset er koblet til denne større motstanden.Større i fysisk størrelse ikke i ohm.( 2-8, ohm)Den den andre enden går så til jord .på rammen.)Antakelig var langlyset mere i bruk den tiden når lyset var slått på.(Ikke påbudt om dagen tidligere.)Dette tok overspenningen ifra hovedlyspæren.Bak var det ofte brukt 7 volts pærer. Bruk helst ikke 12 volt større treghet når du bremser.Men de 7 v.pærene er bortimot umulig og få tak i i dag.Dengang var lade spenningsrele en større og dyrere sak.Større end dagens kombinerte spenning og likerettings små alu bokser med kjøleribber på.Derfor denne store motstanden.Likerettingen foregikk med en eller flere firkantede plater 1960 tallet og før.En "ekte"likeretter.Senere kom den reine dioden.Dette motstand systemet sliter antakelig mere på spolene( Varmgang oppbrent lakk/isolasjon .At du må vikle om en og annen spole SELV er bare en hyggelig aveksling. Magnetismen i svinghjulet  er noe annet.Men det skal finnes en igjen i dette landet som fortsatt oppigjenmmagnetiserer svinghjul.Og det finnes en oppskrift på laging av stor elektromagnet på nettet.Du får også kjøpe Tesla meter til måling av magnetisismen.Eller kjøp fabrikknytt svinghjul bytt til konisk senter.3 spoler 3 eller 6 magneter. 2 spoler 2-4 magneter.Naglet på.Og ett godt tips dobbel eller trippel loddet jording på hovedlyspæren.Da er det tilnærmet som 12 volts lyseffekt.Som jeg ser det prøv og holde systemet mest mulig originalt.Det kommer gjerne folk etter deg som vil se hvordan oldefar sin motorsykkel virket. Johnny Oksnes April 2021.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...