Gå til innhold

hemmelig6523

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hemmelig6523

  1. Hei.

    Jeg føler med trådstarter, og jeg er i nesten samme situasjon. Jeg har ca 2,5 millioner i forbruksgjeld og andre lån. Jeg eier ingen ting nå, og jeg går egentlig i minus hver måned. Min inntekt går egentlig ut på å betale renter. Jeg har vært heldig, så jeg har mulighet for å bo gratis. Hvis jeg ikke hadde det, vet jeg ikke hva jeg skulle gjort. Jeg har fremdeles en aksjepost som jeg girer, og som holder hjulene i gang, tro det eller ei.

    Situasjonene er todelt. Den ene er de praktiske følgende av å ha uhåndterlig gjeld. Man får aldri bygget seg opp, eller gjort ting man ønsker.

    Den andre siden av å være gjeldsslave er de sosiale og psykiske. Man mister selvtillit, selvverd og man går stort sett rundt i egen boble for å overleve. Man drømmer hele tiden om at et mirakel skal skje, som å vinne i lotto, man tar storeslem på børsen, eller at man arver av en ukjent slektning.

    Man føler at man ikke har noe sted å gjemme seg, eller noen måte å komme ut av situasjonen på. Tankene går av og til over til en dårlig løsning på å unnslippe, og det er å kaste seg foran et tog eller lignende. Jeg leker med slike tanker, men jeg er heldigvis ingen depressiv person, og jeg velger å leve i håpet om en løsning.

    Jeg går rundt med et konstant press i brystet.

    Når jeg ser på luksusfellen, om folk som har 500 tusen i forbruksgjeld, tenker jeg at de vet ikke hvor enkelt de har det.

    Jeg ser nok ikke annen løsning enn å gå til NAV og få rådgivning, og aller helst komme over på en tvungen gjeldsordning. Jeg har skjønt at man først må ha forsøkt å få til en avtale med kreditorene, men jeg har kanskje 10 kreditorer. Jeg er rimelig sikker på at jeg ikke klarer å få til en avtale. Dessuten vil en eventuell avtale ikke gjøre meg gjeldsfri etter 5 år antakeligvis. Derfor er en avtale med kreditorene nesten utelukket, slik jeg ser det. 

    Et av kriteriene er at gjelden ikke skal være fersk. Jeg lurer litt på hva som menes med dette. Regner de tiden fra datoen jeg fikk lånetilslaget eller tilsendt kredittkortet?  Siden jeg hver måned må benytte meg av innbetalt beløp for å dekke renter, vil jeg kanskje hele tiden ha "nytt lån". Derfor er jeg også usikker på om jeg får en tvungen gjeldsordning.

    Jeg skal følge denne tråden, og jeg skal bidra med mitt når jeg har noe å bidra med. 

     

×
×
  • Opprett ny...