Gå til innhold

:Francis:

Medlemmer
  • Innlegg

    3 310
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av :Francis:

  1. 11 hours ago, k.n.b said:

    Oi, har det vært fototreff i Oslo i år altså? Må innrømme at jeg ikke har fulgt med her på år og dag. Men kunne godt tenke meg å slenge med for om ikke annet og treffe igjen gamle kjente Akam’ere. Har jo kamera fremdeles også da…

    Samme her! Har vært uten skikkelig kamera i åresvis nå, men har kommet inn i det igjen og storkoser meg 😊

  2. Men det mest absurde er at etter utdanningsinstitusjoner har kastet bort over et tiår på Java og/eller C# så rettes nå fokuset av mange mot et ennå dårligere språk: JavaScript. Selv om JavaScript har ingen relasjon til Java, så er i det minste Java et språk som ser litt "pent" ut i teorien. JavaScript derimot bærer preg av gamle synder, har inkonsistent oppførsel og er et mareritt å debugge. JavaScript er i ferd med å ta over applet-delen av Java og tildels webserver-kode fra PHP. PHP er forøvrig ikke et spesielt pent språk, men det er vel ingen i edru tilstand som hevder JavaScript er penere. Så det er bare å se frem til trege uresponsive nettsider fremover, overlesset med halvveis fungerende funksjonalitet.

     

    Bare fordi man kan skrive søppelkode i et språk, så betyr det ikke at det er en god ide. Ja, JS har en del underfundigheter, men så lenge man setter seg inn i språkets særegenheter så kan man etter min mening skrive både god og vakker JS-kode.

     

    Faktumet er at vi ikke har så mange andre gode alternativer til klientsideutvikling akkurat nå.

     

    /Francis

    • Liker 1
  3. Hei,

     

    Jeg har en offroad-sykkel med en dårlig dempegaffel, men der det øvrige utstyret ikke er så aller verst.

     

    Jeg gjorde et impulskjøp på ebay på en gaffel, men sjekket ikke lengden på min nåværende gaffel først.

     

    Det viser seg at gaffelen på sykkelen er ca 45,5cm fra bunnen av styrerøret til akslingen, mens den nye gaffelen er 41.5cm.

     

    Er den nye gaffelen så kort at det vil skape problemer i svinger, og gjøre sykkelen ustabil?

     

    Jeg ønsker å sette smale dekk på sykkelen, så dette vil føre til at kranken blir ytterligere nærmere bakken enn den er nå med forholdsvis store dekk.

     

    Jeg må kanskje se meg rundt etter en annen gaffel som er korrigert for dempegaffel, eller bruke en gaffel som er beregnet for en 29" sykkel?

     

    /Francis

  4. Jeg har sett maskinen kjøre i levende live, og det er virkelig et imponerende stykke ingeniørkunst. Den optiske leseren var testet opptil 9700 tegn i sekundet, og ble kjørt ved 5000 tegn/s i produksjon. Det høres kanskje ikke så spenstig ut i dag, men når man tar inn over seg at dette var i 1943, er det utrolig imponerende.

     

    Det er trist at mange av de som jobbet med disse tidlige datamaskinene ikke fikk berømmelsen de fortjente. Ved krigens slutt ble alle tegningene/dokumentene brent, og maskinene ble knust, i frykt for at teknologien skulle komme i feil hender.

     

    Jeg kan anbefale boken "The secret life of Blechley Park", som gir et innblikk i utviklingen av både Turing Bombe og Colossus, samt hvordan det var å arbeide i Blechley Park under krigen.

     

    Francis

    • Liker 1
  5. Hei,

     

    Jeg har kjøpt meg en 15" retina MBP, som jeg har installert en Windows 8.1 partisjon på med bootcamp (skal utvikle i Visual Studio).

     

    Jeg forsøker å logge meg inn på jobb med Citrix Receiver 4.1 (fra windows partisjonen), men får bare valgt maksimalt 1480x854 inne i den eksterne sesjonen.

     

    Er det noen som vet hvordan jeg kan øke til minst 1920x1200?

     

    Mvh

     

    Francis

  6. Jeg har i dag en stasjonær PC som jeg bruker til programmering i Visual Studio, bilderedigering i Lightroom, og redigering av en og annen GoPro-video. Jeg har også noen virtuelle maskiner på den i ny og ne.

     

    Jeg kunne tenke meg å bytte ut den stasjonære PCen min med en kraftig 15" laptop.

     

    For å ivareta lagringskapasiteten min, har jeg tenkt å gå til anskaffelse av en HP Microserver N54L (Unix med zfs er planen), som jeg kan legge alle bildene mine på. Når jeg skal redigere bilder har jeg tenkt til å bruke kablet GBit nettverk, dersom jeg skal redigere bilder som ligger på serveren.

     

    Jeg har kikket litt rundt, og har fått litt sansen for Macbook Pro 15" (retina), men ønsker også å se på andre alternativer.

    Jeg har ikke brukt OSX før, men ser egentlig bare på det som en fordel at jeg har lett tilgang til et Unix-miljø i tillegg til Windows, som er min primære utviklingsplatform.

    Dersom jeg går for Mac, kommer jeg sannsynligvis til å bruke OSX til bilde- og videoredigering.

     

    Spesifikasjoner som jeg ønsker meg:

     

    • i7 (Haswell)
    • 16GB RAM
    • >= 256GB SSD
    • høyoppløst skjerm med IPS-panel, eller tilsvarende (helst 16:10)

     

    Er det riktig at man må helt opp på den aller dyreste rMBP for å få GT 750M? Jeg spiller ikke så ofte lengre, men ser for meg at dedikert GPU vil være til hjelp de gangene jeg redigerer video.

     

    Jeg har det ikke travelt, og kan godt vente noen måneder, men jeg tror det blir litt for lenge å vente på Broadwell (høsten 2014?).

     

    Setter stor pris på alle innspill.

     

    Francis

  7. Jeg tok dette bildet av den ene hunden vår Leon, på vei opp til utkikkspunktet i Ravnedalen i Kristiansand.

     

    Leon er en nysgjerrig type, og jeg forsøkte å fange dette.

     

    post-56362-0-80239500-1374356138_thumb.jpg

     

    Hva synes dere? Fungerer det?

     

    På forhånd takk for konstruktivt innspill.

     

    Francis

    • Liker 1
  8. Hei,

     

    Vi ønsker å kjøpe en laserskriver til hjemmebruk i prisklassen rundt 1000kr, da vi er lei av alt styret og de relativt høye kostnadene som er forbundet med å ha en blekkskriver.

     

    Dersom vi går for en multifunksjonskriver, kan vi gå litt opp i pris.

     

    Kan vi forvente noe særlig til kvalitet i denne prisklassen? Skriveren skal kun brukes til utskrift av dokumenter i ny og ne.

     

    Det hadde vært fint med trådløs funksjonalitet, men er ikke et absolutt krav.

     

    Jeg har overhodet ikke peiling på skrivere, og tar i mot alle anbefalinger med stor takk!

     

    Francis :)

×
×
  • Opprett ny...