Gå til innhold

realfingolfin

Medlemmer
  • Innlegg

    262
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av realfingolfin

  1. Jeg har et spørsmål angående eksamen ved UiO, jeg har egentlig eksamen i et imorgen men er for øyeblikket 70 mil fra Oslo og er ellers dårlig forberedt, det faget tilbyr konteeksamen for kandidater som stryker eller trekker seg fra eksamen, det jeg lurer på er om jeg får retten til å ta konteeksamen dersom jeg ikke møter opp til vanlig eksamen.

     

    Videre lurer jeg på om konteeksamen telles som et av de 3 eksamensforsøkene man har.

  2. Takk for informative svar, burde kanskje si at montør hadde vært hos oss flere ganger før en erfaren montør kom og tok en grundig sjekk på linjen ut/inn av huset og fant ut at det er veldig mye støy, så det er ikke telenor som har ansvar for vedlikehold av kabler inn/ut av huset? Hva er de 60~ kr man betaler uten telefonlinje for da?

     

    Og ja han satte ned hastigheten permanent.

     

     

     

    Håper jeg får opplevd 100/100mbits før jeg blir for gammel til å bry meg haha.

  3. Hei jeg har nettop kjøpt tven, fikk den fra komplett og den er helt deilig å se på/bruke, så på en dvd og var veldig fornøyd med kvaliteten men jeg antar at jeg bør skaffe meg en ps3 for å få utnyttet den maksimalt med tanke på at oppskalert ps2 via rgb ikke ser helt ok ut på nær avstand.

     

    Det jeg egentlig lurer på er om jeg klarer å kjøre maks oppløsning når jeg kobler den til pcen, en kompis av meg har samme tv og han får kun 1024x og jeg aner ikke hvorfor, jeg har forresten en geforce go 7600 så den bør vel klare å kjøre maks oppløsning med vga? Eller må jeg tweake noe spesielt?

     

    Tips om tweaking av brightness osv hadde vært fantastisk btw :D

     

    Btw, hvordan er det med lyd fra PC ut, er det bare HDMI som har både lyd/bilde?

  4. Ok, det jeg er mest redd for er å miste retten min til å få stipend.

     

    egentlig blir det vel lån, for jeg bor hjemme (borte bra, hjemme gratis)

     

    Jeg skjønner ikke helt hva du mener med at jeg mister retten min for dette studieåret, eksamen er i mai, siste utbetalingsmåned, har det da noe å si om jeg mister retten min til stipend (lån) dette året? For jeg skal starte på et nytt studium til høsten

  5. Jo prøver å stå (se klokkeslett på innlegg...leser nå) prøver å komme ut av helvetes Circle of Lazyness hvor latskap avler mer latskap, sikkert mange som er kjent med den.

     

    Hvis jeg ikke består fagene, mister jeg retten til å få stipend i fremtiden? Er det du prøver å si? Høres helig jævlig ut, jeg har lagt studieplaner for 12 år og vil helst ha penger de første 8.

  6. Jeg tror det er ganske sannsynlig at jeg ikke består de fagene jeg har dette semesteret (uni) av den enkle grunn at jeg ikke har vært på noen av forelesningene (valgte feil program..) får jeg smekk på pung av lånekassen nå?

     

    -Jeg har søkt på et annet program til høsten (noe jeg egentlig liker, det faget jeg går nå har gode karrieremuligheter men er også kjedelig) får jeg søke om lån/stipend til da om jeg ikke består eller avslutter et studieprogram?

  7. Ok først må jeg si at at jeg er 2 sec fra å smashe ipoden min.

     

    Slik jeg har forstått det må du først konvertere videofiler til h264 slik at de kan legges til itunes og SÅ må du enda en gang converte de gjennom itunes slik at de kan legges til ipoden?

     

    Jeg bruker videora ipod touch converter, den konverterer helt fint (finnes det bedre programmer? vil ha) og legger til itunes library, det merkelige er at itunes ikke syncer videofilen til ipoden min. Den har korrekt oppløsning, korrekt codec, korrekt everything, hvorfor må itunes finne på å konvertere enda en gang?

     

    Finnes det en metode hvor jeg ikke må konvertere førti ganger før jeg kan få video inn i ipoden? Nesten alt jeg har er avi...

  8. Nå ordner det seg endelig. Fristen i vest-agder gikk ikke ut før i februar. Så nå blir det mye lesing fremover :new_woot:

    Kan jo spørr med det samme om 2fy er ett vanskelig fag å ta på litt mindre enn fire måneder på samme tid som eg tar 3mx og de andre fagene på idrettsfag? (Har en sterk 5'er i 3mx.)

     

    Med mindre du er en racer i realfag, er 2FY et vanskelig fag siden det innebærer en helt ny tenkemåte.

     

    2fy er mye enklere enn 3mx og på eksamen møter du bare enkle ligninger og enkle spørsmål (3fy var sånn ihvertfall)

  9. Hvis jeg søker på et nytt studium, mister jeg retten til å fortsette den jeg allerede er på? Det hadde vært jævlig kjipt hvis jeg ikke kom inn i NTNU og mista plassen min på UiO.

     

    Minoritetsbakgrunn

    Dokumentasjon fra norsk offentlig myndighet som viser at søker eller begge foreldre er født i et ikke-vestlig land (Asia inkl. Tyrkia, Afrika, Latin-Amerika eller Øst-Europa).

     

    ? Er det en egen kvote for de med minoritetsbakgrunn? Første gang jeg har hørt om det.

  10. Hei

     

    Jeg har nå fullført 1 semester i samfunnsøkonomi i UiO og det var ikke like interessant som jeg hadde forventet, faktisk var det enormt kjedelig, jeg har ikke lyst til å drive med noe jeg ikke liker og vil heller gå på siv ing studiene @ NTNU (jeg er og har alltid vært en sciencegeek tongue.gif ). Jeg var aldri godt informert om byråkratiet og alle reglene ved universitetsopptak så jeg er litt småforvirret og lurer på om dere kan hjelpe, jeg har følgende spm:

     

    -Får jeg noe bonus/ekstrapoeng for å ha tatt 2 semester med samføk?

     

    -Jeg gikk ut med 53.5 poeng fra vgs (angrer på at jeg ikke jobba hardere) hvilke studier er jeg da kvalifisert for? (Jeg vil ikke gå NTNU fordi det er NTNU, alltid vært interessert i siving fagene, spess de som har mye matte/fysikk og de med data/teknologi)

     

    -Hvilken vitnemål søker jeg med og hva er forskjellen, hvis jeg får bonus for 2 semeester på samføkk, hvilken vitnemål faller bonuset på? Søker jeg med begge og er jeg bedre/dårligere stilt i forhold til opptaket hvis jeg har tatt 2 semester med samføkk?

     

    -Hvordan søker jeg på siv ing fagene til høsten? Skal jeg fortsatt bruke SO nettsida? Dette spørsmålet er ikke så viktig men er nysjerrig, kan alltids ringe SO og spørre.

     

    -Er det noen her som har kommet inn på siving studiene med 53.5 eller mindre? Eller som har tatt andre fag på uni for å så starte på siving?

     

    -Må jeg søke før 15. april jeg også? Hvordan er det mulig når jeg allerede er på et studium?

     

    -Opptakskravene for ordinær vitnemål er lavere, hvorfor det? faller jeg innenfor den kvoten?

     

    På forhånd takk og all ekstra informasjon som er relevant er velkommen smile.gif

     

    -Mr Confused

  11. Eksamensresultatet for det ene faget jeg tok ble kunngjort idag, jeg sjekket studentweb og så at jeg fikk en E (ærlig talt fortjente jeg en F, har ikke vært på et eneste seminar og boka åpna jeg første gang 3 dager før eksamen) men det merkelige er at det står sum studiepoeng: 0

     

    Får jeg ikke 10 studiepoeng for å ha bestått eksamen?

     

    Emnet bruker gradert bokstavkarakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk, jf. § 6.1 om karaktersystemet i Forskrift om studier og eksamener ved UiO.

     

    Jeg fikk en E, altså har jeg ikke stryki, hvorfor får jeg ikke studiepoeng?

  12. Jeg får lønning om 4 dager og jeg hadde planlagt å kjøpe ps3 denne måneden i veldig lang tid, men jeg var innom elkjøp komplett multicom mpx elprice ekspert, og absolutt INGEN har den gamle versjonen med 60GB og bakoverkompitabelitet, hvor har det blitt av komplett sin pakke til 6k? Den var jo helt genial, kontroller, minnekort, spil and the whole shabang.

     

    Hvor finner jeg den? help plx

  13. Jeg har bortimot null peiling på nettverk og tenkte at jeg burde spørre dere.

     

    Jeg spiller et FPS spill kalt Wolfenstein enemy territory, problemet er at spillet lagger noe jævlig, jeg har en mistanke om at det er det trådløse nettverket som har skylden eller kanskje vista. Jeg vet at det er enten vista eller nettverket fordi jeg opplever det samme på wow, men i et fps spill er lag=dead. Jeg tror problemet ligger i at routeren sender ikke informasjon ofte nok eller at den sender den i små pakker eller at vista er mongiskonfigurert.

     

    jeg har en dlink 524 og vista home basic

  14. Jeg trenger virkelig noe som lar meg tegne graf på frihånd (de fleste programmene jeg fant via google plotter grafer basert på en funksjon) Jeg er økonomistudent og trenger ikke scientific grafer, bare en graf som jeg kan krumme og bøye slik jeg vil og 2 akser ><

     

    Takker

×
×
  • Opprett ny...