Gå til innhold

KTM RC

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KTM RC

  1. EmmetBrown skrev (4 minutter siden):

    Ja, det er flere turnuser å velge gjennom. Eksempler blir for omfattende å skrive her, men det er gjerne en blanding av lange turer med overnatting, kortere turer der man kommer hjem samme døgn, og andre vakter der man gjør mer lokale ting (kjører lok til vedlikehold etc.) 

    Arbeidstider er derfor også svært varierende. God blanding av tidlige og sene oppmøter.

    Ingen fasit på hvor mange timer/dager man er på jobb sammenhengende, men på de turene med lengst opphold (24 timer+), så blir man jo gjerne borte i et par døgn. Sjeldent mer. Og det er som regel få slike i en turnus, så lenge man kjører innad i Norge. Man kan ha flere dager fri sammenhengende i turnus, men det er ingen automatikk at disse kommer dagene etter langopphold.

    Både GreenCargo og CargoNet har godsførere stasjonert i Trondheim. Sistnevnte søker stadig etter nye førere.

    Antall overnattinger varierer med den turnusen du har. Jeg har opplevd å ha alt fra 15 overnattinger på 6-ukersturnus, og helt ned til 5 som jeg har nå. 

     

     

     

    Spennende! vet du hva lønnsgjennomsnittet i Trondheim er? 

  2. Spoiler

     

    HeI!
    Må bare beklage på forhånd om dette har blitt nevnt tidligere, men har noen spørsmål jeg ønsker å få svar på! gjerne fra en som kjører gods eller har tidligere gjort det da dette gjelder nettopp gods.
    Er det et bredt utvalg med turnus? gjerne gi eksempler.

    Arbeidstider?

    Hvor mange dager man er på jobb i strekk før man har fri? og eventuelt hvor mye fri?

    Jobbtilbud i trøndelag som godsfører?

    hvor mye overnattinger kan det bli på hotell i løpet av 1 mnd?

    Takker for alle svar på forhånd :)


     

  3. Niram skrev (1 minutt siden):

    Her må nok en lokfører svare for å kunne gi et eksakt svar, men jeg vil anta 2-3 overnattinger borte i uken ikke er helt unormalt når man kjører godstog.

    Det er mange godstogselskaper; f. eks CargoNet, HectorRail, Green Cargo, LKAB og Tågåkeriet. Turnusene varierer nok også litt selskapene imellom. 

    Ettersom man er mye borte er det slik at man får fridager etter et slik langt oppdrag?

  4. Niram skrev (1 minutt siden):

    Vanlig lønn i Vy er meg bekjent 7-800 000 i en normal turnus med jobb annenhver helg. Godstogførerne ligger gjerne litt høyere, med en god del overnattinger på hotell som medvirkende årsak (i tillegg til mye kjøring på natt).

    Det finnes de som tjener godt over millionen, men det kan man finne i de ganske mange yrker bare man jobber nok ;) Men at lokførere tjener svært godt sett opp mot hvor utrolig kort utdanning det er - det er ganske åpenbart. 

    Er selv utdannet togleder så kjenner mange lokførere :) Virker som de fleste jeg har snakket med trives godt i jobben. Det er nok en fordel å trives godt i eget selskap. Gjør man det er det vel bare å kjøre på :)

    Hvilke selskaper jobber de godstogførerne for? og er det ofte man overnatter på hotell som godstogfører?

  5. FrihetensRegn skrev (3 minutter siden):

    Hva får deg til å tro at 720 000 kr i året er lavt for en lokfører? En lokfører kan også ha forskjellige ansvarsområder som lokal gods og Bergensbanen med ansvar for mange passasjerer, noe jeg antar endrer lønnen. Sammenlignet med bussjåfører, så er en lokførerlønn god. Sammenlignet med flypiloter, så er det kanskje midt på treet.

    har hørt at fra noen folk i mitt distrikt at de ligger på en 900 000kr hvertfall, men nå vet ikke jeg om det er snakk om gods, passasjer, og andre ting som kan ha betydning for lønnen.

  6. Hei!
    Har sjekket på SSB om lønn for en heltidsarbeidende lokomotivfører for gjennomsnittslønn og synes det er overaskende lav lønn ut ifra hva jeg har tidligere hørt på denne siden. Lønnen som er visst på SSB er samlet med t-baneførere med 60 000kr i måneden og 720 000kr i året, men tar virkelig t-baneførere ned lønnen så mye. Dersom noen jobber som lokomotivfører vil jeg gjerne høre erfaringene deres :)
     

  7. Hei!
    I forbindelse med fremtidige planer spør jeg derfor hva man kan forvente i lønnsnivå som en ferdigutdannet lokomotivfører altså grunnlønn kontra tillegg, overtid, hvilket firma man jobber hos og om det er passasjertog eller godstog man kjører. Har hørt at de som kjører passasjertog tjener rundt 750 000kr til 800 000kr, mens de som kjører godstog har 950 000kr om ikke høyere. 

     

  8. Hei!

    Mitt navn er Kristoffer og er 15 år. Jeg nærmer meg alderen for oppkjøring av traktor og spør angående noe teknisk innenfor en type ATV, min har eier en Arctic CAT TBX 700 TX som er registret traktor(T3) gruppe og har en toppfart på 60km/t. 
    Spørsmål: Jeg lurer på hvordan man skal senke toppfarten på ATV slik at sperren er på 40km/t og kan omregistreres som traktorkort for 16-åringer. 

    ATV-en har ikke 2 eller flere nøkler for forskjellige topphastigheter. 

    Noen som har erfaringer med en slik type ATV? 

  9. Hei, jeg kjøpe nylig en ny pc og har installert windows 10 pro på Pcen, problemet er at jeg fikk det igjennom en venn som igjen kjøpte det fra ebay og jeg antar at produkt nøkkelen er en kopi fra den ekte nøkkelen. Jeg sliter med å ikke klare og installere programmer og annen utenfor microsoft sin egen butikk. spørsmålet er vis jeg allerede har windows 10 pro installert og kjøper en windows 10 home produkt nøkkel og installerer windows 10 home, hva vil skje da? 

×
×
  • Opprett ny...