Gå til innhold

Blikken

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Blikken

  1. Fordelen med å kjøpe bil fra forhandler er at det er rom for forhandling og tidvis store rabatter om selgerne skal få sine bonuser knyttet til salgsmål. Denne fordelen forsvinner fort ved kjøp på nettet. Tesla har denne salgsmodellen i dag og siden de selger et unikt produkt (lenger rekkevidde, bedre tech og en etablert fullstendig onlineopplevelse) kan de selge uten å gi rabatter. Volvo/Polestar selger et mer konvensjonelt produkt og de kommer til å møte utfordringer med denne salgsmodellen når kunder går til VW/Skoda/Ford og møter salgskåte selgere som gir rabatt og gratis vinterhjul med på kjøpet.

    • Liker 1
  2. Om en skal generalisere så kjøper folk på bygda i liten grad nybiler. Personen det var snakk om i artikkelen det vises til mente at 500 000kr var for mye for en ny elbil med grei rekkevidde. Det virker derfor som han heller er så fornuftig at han kjøper en bil som er et par år gammel og sparer mye på det kontra en helt ny bil.

    Dette er ikke et stort problem, det er en liten del av befolkningen det er snakk om her. Normalt viser byfolk vei for resten av landet. Det samme kommer til å bli tilfellet her. Bruktmarkedet av elbiler med grei rekkevidde til rimeligere priser vokser og er det diesel som er ønskelig, er det heller ikke akkurat mangel på dette i bruktmarkedet.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  3. Simen1 skrev (1 time siden):

    Ser ut som en helt ok oppdatering. Jeg er veldig fornøyd med at de beholdt skjermen bak rattet. I Europa får vi nok normalt ratt. Litt friskere og mer stilrent interiør.

    Men de må gjøre noe alvorlig med prisen. En startpris på 1,2 mill og full pakke for over 1,55 er jo helt villt. Jeg mimrer tilbake til den tiden Model S startet på ca 460 000 kr i Norge og "full pakke" kostet ca 780 000. Nå skal riktignok valutakursene ha mye av skylda, men de trenger sårt å komme tilbake med en rimeligere variant. De trenger en ny standardvariant med to motorer, større frunk, 4680-celler med ca 2/3 av batterikapasiteten (560-600km), noe som vil gi lavere egenvekt og potensielt kan øke lastekapasiteten. De bør legge stor innsats i å skaffe hengerfeste ettersom det er et av de store ankepunktene mot model S.

     

    Ja, den koster, men sammenlignet med konkurrentene er den fremdeles langt foran når det gjelder spesifikasjoner. En ferdigsspekket etron 55 ligger på ca samme pris som en Tesla S, og en Taycan Turbo S (og etron GT) ligger langt over plaid og plaid +. De kunne sikkert ha priset den lavere, men tar heller ut større marginer. 

    • Liker 2
  4. Takk for gode podcaster!

    Jeg synes det er skremmende å høre hvor langt bak Volvo er i elbilracet. Teknologisjefen overbeviste meg ikke og det virker som de har satt sammen en bil i hui og hast med ymse deler for å få en bil ut på markedet. Når han sier at de begynner å se på å produsere egne motorer og vertikal integrasjon er dette altfor sent. Det hjelper jo heller ikke når han bortforklarer høyt forbruk med at forbruket i elbiler er avhengig av hvor varmt man har det i bilen og om rattvarmen er slått på.

    Gleder meg til flere podcaster og håper dere får en prat med VW om samme tematikk.

    • Liker 1
  5. Det er varslet at i 2030 skal CO2-avgiften være på 2000kr, det er 9 år til. Innen den tid har mye endret seg og elbilmarkedet vil være stort og det vil finnes en elbil som bør passe alle. Blir for dumt å trekke kortet om fattigdom da det vil være et velfungerende bruktbilmaked for elbiler, og de med vettet i behold har for lengst skjønt at det vil være mye billigere å eie og kjøre en elbil enn en fossilbil.

    Om bilrelaterte kostnader bekymrer AMCAR og FrP så bør de heller se på hvor mye bompenger har økt for bilistene de siste 15 år, det slår mer ut enn de 4 til 5 kronene det her er snakk om....men det har jo skjedd med bla FrP i regjering da...

     

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  6. Hei, bra at dere lager denne podcasten! Har hørt første episode og skulle gjerne hatt mer dybde i de tekniske detaljene, spesielt nå når bilene kan oppdateres over nettet. Det hadde vært nyttig å få vite hva andre produsenter vil ha mulighet til å oppdatere. Begrenser dette seg (i dette tildelle for XC40) til Google-systemet, eller vil de kunne forbedre effektivitet etc.?

    Til denne bilen, først så sier dere at dette er en veldig bra bil og i neste sekund begynner dere å snakke om relativt store svakheter ved denne bilen (forbruk, ladehastighet, bugs i systemet). For å være ærlig, så er vel dette en bil som ikke utmerker seg spesielt positiv mot konkurrentene, relativt kostbar er den også. Kan dere ikke være ærlige å si at dette er en bil som er midt på treet bra og som ikke bringer noe nytt utover et nytt infotainmentsystem?

    • Liker 1
  7. Hanhijnn skrev (28 minutter siden):

    Det står det litt om her: https://www.tu.no/artikler/vi-tester-dette-er-det-forste-infotainmentsystemet-som-kan-male-seg-med-teslas/503751 Dette er om Polestar 2, men det er akkurat samme systemet som i XC-40.

    I den artikkelen leser jeg at det begrenser seg til brukergrensesnitt, ventilasjonssystem og minne til seter. Sikkerhetssystemer, drivlinje etc er ikke koblet til systemet.

    Ser ikke ut til at Volvo/Polestar kan få økt rekkevidde, forbedret selvkjøring etc over nettet. 

  8. Dette var skuffende fra Volvo og igjen viser bare hvor langt Tesla er foran legacyprodusentene. Dette er en halvbra bil til en høy pris. Prisen er den samme som en TMY som er bedre på samtlige punkter (100 km lengre rekkevidde (WLTP), mer plass, ladehastighet, bedre ladenettverk, 1600 kg hengervekt, oppdatering over nett som er bevist at virker, etc....)

    En sak jeg lurer på er hvilke funksjoner som kommer til å kunne bli oppdatert over nettet når dette blir tilgjengelig? Her er legacyprodusentene tilbakeholdne med informasjon og vi har tilgode å se om de faktisk får dette til. Vil de kunne forbedre rekkevidden, forbedre funksjoner slik som Tesla gjør, eller vil det begrense seg til ny interface i infotainmentsystemet?

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  9. " Bilindustrien har etterspurt en større innsats på utbygging av ladeinfrastruktur i Tyskland, og har gitt uttrykk for at de frykter at elbilsalget vil dabbe av dersom ikke antallet ladestasjoner følger økningen i antall biler. "

    Hva med å bidra mer selv enn å sitte å klage. Tesla så denne utfordringen tidlig og bygget ut eget ladenettverk uten formen for støtte som legacy-produsentene maser om til myndighetene. Tesla baket inn dette i prisen på bilene, noe legacy-produsentene også kan gjøre på en mye bedre måte enn i dag (les: Ionity) om de virkelig vil bidra til omstilling av bilparken.

     

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  10. oophus skrev (21 minutter siden):

    Løsningen for dette har dem funnet, og man må slutte å trykke på start/stopp knappen. Så for de som er berørt, så har løsningen vært ekstremt enkel. Så får de implementere litt andre metoder for den knappen i hva den skal berøre når man skrur av bilen. 

     

     

    Tja...Tek.no har prøvd denne løsningen og det virket ikke for dem..... https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/aPPx1E/bekrefter-batterifeil-paa-id3-kan-gjoere-at-bilen-ikke-starter

     

    oophus skrev (25 minutter siden):

     

    Du "spår" med andre ord en helt naturlig utvikling som har skjedd alle bilmodeller siden 1920 tallet omtrent. De koster som regel litt mer i starten, og de som hopper inn i en ny modell gjør det samme her som ellers vell vitende om at det vil være et lite fall etterhvert og spesielt når neste års modell skal ut. Dette gjelder jo mobiltelefoner og all "tech" stort sett med prisnivåer som faller jo eldre modellen blir. 

    Jepp. Man må nesten velge om man vil kjøpe en nybil når den er helt ny. En nybil når den er i slutten av sin runde før neste modell kommer, eller kjøpe bruktbiler og spare enda mer. Alt som normalt rett og slett. 

    Ja, ikke noe revolusjonerende det jeg kommer med, men likevel fascinerende å se hvor mange som stiller seg i lange køer for å kjøpe det nyeste. Og når det er så mange, så er det nok endel som ikke villvitende vet at ved å vente 6 måneder (ikke til neste modell som du skriver over) kan spare mange kroner og hodebry. 

    • Liker 2
  11. oophus skrev (1 time siden):

    Til gjengjeld så har ID.3 kunder fått verdier for rundt 20,000 kr for feilene når de kjøpte bilen. Så om ID.4 fremdeles har bugs liggende igjen i systemet ved lansering, så gjentar de nok det samme. Så får folk velge selv om de takler litt bugs i starten, mot gratis vinterdekk og felg og service-avtale f.eks. 

    Ja, de blir kompensert og det skulle bare mangle, å kjøpe en ny bil som må stå konstant på 12V-lading til en gang i 1. kvartal kan ikke være særlig moro, og ikke minst flaut for en produsent som VW. 

    20,000kr er jo en relativt beskjeden kompensasjon i dette tilfellet. Regner med at de som har kjøpt disse bilene har betalt dyrt og ikke fått særlig mye rabatt ved bilkjøpet, Møller har vært veldig tilbakeholdne på rabatter ved lansering av nye elbiler.  Bare se på etron, maks 3% rabatt var mulig da alle skulle ha bilen ved lansering, og nå har de store kampanjer. Tror spesielt ID.3 kommer til å få store prisreduksjoner da den er kunstig høyt priset i dag i forhold til konkurrentene. Spår at den vil ha samme prisutvikling som den nye Nissan Leaf, dyr ved lansering så flere store prisreduksjoner for å tilpasse seg markedet. 

    Så, min spådom er at det samme kommer til å skje med ID.3 og ID.4. Vent til hysteriet om å ha den nyeste VW har gitt seg og få en feilfri bil til en lavere pris.

    • Liker 1
  12. Kjetil Sandal skrev (1 time siden):

    Det er fantastisk at BMW endelig satser litt på elbiler. de har lagt langt bak i flere år nå. selv om I3 er en kul bybil, så er den upraktisk og for liten for de fleste, med mange dårlige løsninger. den virker litt som om den er laget litt sent om natten på et hulebord hos BMW 🙂  men kul er den!   Når de endelig kommer med X3 og skikkelig STV som elbil. så kommer nok salget til og ta av, de må bare forstå at og satse på rekkevidde under 400 km er helt bortkastet. det er 1000km som bør være målet for folk flest. først da vil elbil kunne overta alt i verden.  hvorfor skal man lade hver dag??? en gang i uken bør holde for folk flest og ellers bør bilen kunne kobles til huset for og ta strømtopper ved matlaging oppvarming mm. og en bør kunne bruke bilen som "powerbank" på hytten eller camping mm. 

    1000km er overkill, sløsing med ressurser, fordyrende og unødvendig mye vekt. Med dobbel batterikapasitet hadde bilprisen økt med minst 100 000kr  og blitt flere hundre kg tyngre med dagens teknologi. Dette er ønske fra folk som enda ikke eier elbil og tror at dette er et reelt problem. Vi som har kjørt elbil i flere år vet at 500km fungerer helt fint , så lenge det er et fungerende et ladenettverk. 

    • Liker 3
  13. Trestein skrev (12 timer siden):

    Ix3 er vel snart i salg. Tror den kommer til å konkurrere mot id4 og enyac. Ser ikke vekk fra at den kommer til å selge endel.

    Det ser ut som om at man slipper skjerm full av fingeravtrykk på denne. 
     

    Gunstig priset også i forhold til hybrid og diesel med samme utstyr. Ladehastighet blir trolig brukbar. I 4 kommer vel også. Hvorfor man må vente 5 år for en annen plattform er vel ikke helt nødvendig. Bilene er helt ok. Kommer nok snart med 4 hjuls trekk også.

    En annen fordel med bmw er at bilen er lik de andre. Man skal være trenet for å skille en hybrid x3 fra denne. 

    Den kommer ikke med 4x4 som BMW bekrefter i denne artikkelen: https://motor.no/bmw-bmw-ix3-elbil/her-er-alt-du-ma-vite-om-bmws-nye-el-suv/184335

    Heller ingen M-versjon.

    Helt klart en compliance-bil i vente på en skikkelig elbilplatform og veldig skuffende fra BMW. Tror ikke at iX3 vil selge godt når konkurrentene i premiumsegmentet tilbyr 4x4 og høyere hengervekt. Den blir heller en dyr konkurrent til Kia e-niro, og da 200 000kr dyrere enn Kiaen. 

    • Liker 1
  14. Heiti skrev (16 timer siden):

    Har troa på dette. Anmeldelsene av iX3 er veldig positive, det sies at den er bedre en ICE varianten. Bytter ut min i3s om den kommer med firhjulstrekk.

    Kanskje det blir muligheter for en elektrisk stasjonsvogn i fremtiden?

    Den kommer ikke med 4x4 og vil heller ikke gjøre det.......en bil laget for det kinesiske markedet

  15. Hvem er det som absolutt faktisk MÅ fylle tanken raskt og ha uendelig rekkevidde utenom utrykningsbiler i grisgrendte strøk? Tror dette er et minimalt problem. Ladingen vil gå raskere og det blir flere ladere, det kommer flere attraktive elbiler og elvarebiler vil det være godt utvalg av i 2025, det vil bli enda større avstand mellom kostnadene ved å eie (og kjøpe) fossilbil vs elbil. Dette løser seg av seg selv....

    Kan ikke se at det å nå 100% av nybilsalget elektrisk skal være så vanskelig. Må man absolutt ha en fossilbil, er det fullt mulig å kjøpe en bruktbil i 2025.

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...