Gå til innhold

hloken

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hloken

  1. Jeg har samme laptop og jobbet litt med å finne en sekk som passer. G73'en er 2-3cm dypere enn andre 17" laptop'er så det fungerer ikke med en "vanlig" 17 tommers-sekk. Kan forøvrig nevne at det også fulgte med en sekk fra Asus som har lite ekstra lasteplass men er helt grei for enkle transportetapper.

     

    Endte opp på MobileEdge sin Alienware Orion sekk som selges hos Dell: http://accessories.euro.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=no&l=no&s=dhs&cs=nodhs1&sku=A4347663&~ck=dellSearch&baynote_bnrank=0&baynote_irrank=3.

     

    Edit: Denne sekken har god plass og skal faktisk kunne ta to 17"-laptopper(!) uten at den virker så veldig stor utenfra. Tror det går fint å ta med den på fly. Eneste ulempen er prisen. :)

     

    Mvh Hans

  2. Apples argument om at dette sikrer høy standard virker litt svak:

    (1) det er null problem å lage dårlige apps uavhengig av språk, rammeverk osv.

    (2) Apple kan uansett nekte å godkjenne app'en i sin app-store hvis de skulle vurdere den til å ha for dårlig kvalitet.

     

    Jeg tror Apple gjør dette for å først og fremst ta Adobe som var få dager unna å release tools for å kross-kompilere Flash til native iPhone kode men også låse utviklere til sin plattform (man må lage helt separate versjoner av apps for iPhone, Android og Windows Mobile). Dette er utvikler-fientlig og tiden vil vise om de kan fortsette sånn.

  3. Det finnes 3 spill + 2 ekspansjonspakker. I tillegg finnes det samle-pakker som inneholder spill + tilhørende ekspansjonspakke. Her i kronologisk rekkefølge:

     

    Shogun Total War

    Mongol Invasion (Shogun expansion)

    Medieval Total War

    Viking Invasion (Medieval expansion)

    Rome Total War

     

    De første spillene kan fåes til nice-price diverse steder nå men kanskje bedre å vente på at de kommer som mods til Rome i stedet? :-)

     

    mvh Hans

  4. Dette kommer nok på hvilken modell du har. Kjøpte selv en Dell Dimension 8300 i fjor og der var det ikke noe problem å putte inn et nytt skjermkort. Mulig at de billigste modellene ikke har noe innebygd AGP-slot men det er ihvertfall første gang jeg har hørt om det. Et annet mulig problem kan være PSU'en i Dell'en. Kan være lurt å sjekke om den kan drive kortet. Ellers så kan jeg anbefale å sjekke support-forumene hos www.dell.com . Sikkert mange brukere som har prøvd det samme.

     

    Lykke til!

     

    mvh Hans

  5. Jeg har også montert en Silencer på mitt Gainward 6800 GT kort. Eneste problem er bakplaten som er dual-slot på Gainward. Denne må helt fjernes/deles, noe som kan være problematisk. Noen her på forumet har brukt vinkel-sliper for å "tilpasse" den. Selv sendte jeg en mail til Arctic Cooling (produsenten av Silencer) som lovte å sende meg en ny en som passer til kortet. Skal visst nok følge med nye Silencer'e men vet ikke om de er i butikken enda.

     

    Og slik som jeg forstår det så bryter du garantien ved å skifte kjøleløsning.

     

    Ellers så er jeg meget fornøyd med kortet. Med en Silencer er det mere stille enn det ATI 9800 pro-baserte kortet jeg erstattet det med og performance er jo sinnsyk i det aller meste. Endelig kan jeg kjøre alt i native på LCD-skjermen min(1600x1200) uten råtten framerate.

     

    Lykke til!

     

    Hans

  6. Hei,

    jeg har akkurat oppgradert skjermkortet på min Dell Dimension 8300. Jeg kjøpte en 6800GT og monterte en Arctic Cooler Silencer nv 5 for å redusere støy-nivået. GT-kort går helt fint på 8300, dette står det også ganske mye om på Dell support-forumet.

     

    Der leste jeg også at når Dell PSU'en oppgis i "mean power" på 250W så kan ikke dette sammenlignes med andre som oppgis i "peak power". Det ene er gjennomsnitt og det andre er max. I max ligger 8300 PSU'en på 345W eller noe sånt. Dette betyr at den holder bra til 6800GT og X800PRO, muligens også til X800XT men dette er litt på kanten. Dette stemmer også bra med erfaringene mine med 6800GT som fungerer perfekt for meg i hvertfall.

     

    Siste punkt, Dell Dimension 8300 PSU'er ikke fysisk kompatible med "normale" PSU'er så man må kjøpe spesial-produserte PSU'er for å kunne skifte. Fant kun en til salgs i USA som var steindyr så jeg har ikke vurdert dette.

     

    Lykke til!

     

    Hans

  7. Dette stemmer ikke helt. I siste versjon av ExpertTool (v3.18) kan man velge om viften skal være dynamisk dvs. hastighet stilt etter temperatur, eller statisk. I dette tilfellet velger man en hastighet for 2d og en for 3d. Selv synes jeg at støynivået fremdeles er for høyt og eksperimenterer nå med en nv silencer.

     

    Hans

  8. Hei,

    akkurat kjøpt et Gainward 6800GT (ikke GS) som har en slik spes. Gainward kobber-kjøler med doble vifter. Problemet er at jeg synes denne bråker litt for mye for min ellers fredelige maskin. Har brukt ExpertTool 3.18 til å stille vifte-hastighet men synes fremdeles at det blir for mye av det gode.

     

    Så spørsmålet er: vet noen hvor vanskelig det er å montere en Arctic Cooler nv silencer 5 på et slikt kort? Vil det at Gainward har valgt å ikke bruke reference-design gjøre det vanskeligere å montere med tanke på skruehull, høyde på heatsinker osv.?

     

    Ellers så er jeg kjempe-fornøyd med performance til kortet og vil nødig returnere det fordi det bråker for mye! Så hvis noen har noen andre forslagt for å redusere støy så si i fra men vannkjøling synes jeg er for dyrt så det er uaktuelt.

     

    På forhånd takk,

    Hans

×
×
  • Opprett ny...