Gå til innhold

Stokken

Medlemmer
  • Innlegg

    209
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Stokken

  1. Eg er ganske lik når det gjelder det å få følelsar for nokon, dei ligger ganske langt inne, men eg stresser heller ikkje med det. Eg likar meg godt å aleina, og veit at når tida er der, så blir eg klar. Kanskje litt barnsleg, men eg trur på sjebnen.

    Ikkje tenk for mykje på det, ta kvar dag som den er, og prøv bli meir open om følelsane dine til andre, om han veit at du trenger meir tid enn mangen andre, er det jo godt mogleg at han er villig til å gi det den tida og. :)

     

    -Jenta 24

     

  2. Sucker punch

     

    Detta var ein film eg ikkje hadde tenkt til å sjå, men av og til så blir ein slått av fleirtallet når det er tid for filmkveld!

     

    Eg blei posetivt overaska. Eg sitter igjen med mangen gode følelsar etter å ha sitt filmen.

    Handlingen kunne vert betre, men for min del gløymte eg litt ut at det skulle vert ein handling i filmen, eg blei så dratt med av musikken, effektane og bildene. Filmmusikken var fantastisk, og gjorde at eg blei hypnositert til å følga ivrig med. Absolutt ein grei film opplevelse!

     

     

    Edit: 6,5/10

    • Liker 1
  3. Hei!

     

    Eg går om dagane å sikler på nye Macbook air 11", men eg har ikkje nerver til å bruka ein så stor sum på ein til Mac. (Har macbook Pro 13" fra før)

     

    Grunnen til at eg er ute etter ein 11" bærbar pc er fordi eg vil ha den som reise pc, både på store og små reiser.

     

    Eg hadde min kjære macbook pro med meg på backpacker tur til Asia, noko som gjekk heilt fint, men eg kunne tenkt meg ein som ikkje tok så stor plass. Då eg som regel reiser med minst mulig ryggsekk/koffert når eg er på reis.

     

    Grunnen til at eg vil ha med meg ein pc er at eg vil ha muligheten til å lagra alle bildene mine ein plass, blogga, ha kontakt med venner og familie via skype og så klart facebook. Gjerna sjå ein film på ein lang busstur osv..

    Og av erfaring er det lettare å finna tilgjengeleg Wifi, enn f.eks ein internett kafè.

     

    Eg treng då hjelp til å finna ein bærbar pc som kan erstatta macbook air`en som eg egentlig vil ha. Any suggestions?

     

    Takker på førehand for svar!

  4. Ser etter ein film der det er ein elsdre mann som er ex agent/leigemorder (noko i den duren).

    Han bur i eit nabolag der dei blir trakassert av kriminelle, men det er ingen som tar tak i det.

    Ein kveld er han vitne til at ein venn(eldre mann) blir rana og drept av ein gjeng ungdommar, og bestemmer seg for å gjera noko med saken sjølv.

     

    Har ikkje sett filmen sjølv, men dette er det eg er blitt forklart, trur filmen har samme namn som hovudkarakteren.. Hjelp?

  5. .....

     

    Har du noen generelle reisetips?

     

    No er eg klar over at det ikkje meg du spør, men eg skrive no litt om min tur eg.

    Eg og ei venninda var på backpacking i år, og var i Vietnam og Kambodia i Oktober. :)

     

    Vår reise i Veitnam; Hanoi - Halong Bay - Hanoi igjen - Hue - Hoi An - Nah Trang - Saigon

     

    -Drikk vietnamesisk kaffi! Heilt himmelsk, best med consumed milk! Varm eller kald, opp til deg.

    -I Vietnam så venter du ikkje på at trafikken skal stoppa for deg, du går over.

    -Åpen buss bilett er ein rimlig og fin måte å reisa ned landet på.

     

    Hanoi:

     

    Me var i Hanoi under 1000-års feiringa, så for oss var dette ein veldig full stappa by. Men er veldig glad for at me var der akkuratt då.

    Me likte godt å vandra rundt i forsjellige gater, i Hanoi var det så mykje spennande butikkar å sjå på. Me likte spessielt sjå på alle dei fine maleriene dei satt å malte.

    Det kan vera gøy å sjekka ut det tradisjonelle Water Puppet Show, dette er ein gammal vietnamesisk tradisjon med dokker som går på vatnet til vietnamesisk sang, tale og musikk. Det er ein stolthet for vietnamesarane, så eg syntes det var gøy å få det med seg. Mest fordi det var så merkeleg, hehe.

    Andre ting å få med seg i Hanoi: The huc bidge som går over til Ngoc Son tempelet. Hiv dåke på ein tuktuk-sykkel(hugser ikkje kva me kaller dei) og få ein rund tur rondt vatnet f.eks. Er det noko eg har lært meg, så er det at det faktisk kan vera ein grei måte å sjekka ut litt av byen. Og gløym ikkje å sitta på City Wiew for nokon øl, eller det du har lyst på ;)

     

    Halong Bay:

     

    Eg synes at eg leste at dåke skulle her og, bestiller dåke den turen sjølv? I så fall, sjekk fleire enn 1 turistkontor om turar og prisar. Me fekk tilbud fra 200USD til 50USD. Og det endte med at me fekk ein kjempe fin tur, 1 natt overnatting på båten, og ei overnatting på eit hotell. (3dagar, 2 overnattingar) Me betalte 75USD per. person.

    I vår pakke var dette incudert mat alle dagar, kajaking, besøk i grotte, fjelltur, bading, besøk på monkey island, hotell og masse koslig tid på båten. Vanligvis er det ca 20personar på ein båt. Anbefalast! (finnes og "party"båtar)

     

    Hue:

     

    Når me ankom hue heiv med oss på ein tukktukk-sykkel med ein gang, og igjen kjempe fin måte å bli kjent og finna ut kva du vil bruka tid på. Synes ikkje detta var ein kjempe spennande by, men veldig kosleg. Me valgte å leiga oss ein scooter og fant på den måten mangen små skattar. Og tydligvis ein fin måte å møta lokale folk på og. (Var veldig fasinert av at me var 2 KVITE jenter på ein scooter, hehe)

    Det finnes og rimlige og fine dagturar om dåke er interressert i å sjå tempel og den slags. Me hadde ein dag på ein slags drage båt. På kvelden hadde dei eit slags market under brua som var kosleg. Utenom det er ikkje ein by du trenger vera for lenge i.

     

    Hoi an:

     

    Å skreddar byen Hoi an! (Anbefaler sunflower hotel, og dei har gratis transport til byen når du vil). Sunflower ligger midt mellom byen og stranda. Her valgte me igjen å gå for scootera, nok ein suksess. Det er så deilig å kjøyra rondt og sjå det du vil. Stranda er verdt å testast ut, men viktigast av alt, få deg ein skreddarsydd dress, jakke, eller kva enn det skal vera. Først og fremst så er det rimlige prisar, og om du finner rett skreddarbutikk ender du opp med eit antrekk av ypparste kvalitet. Eg brukte 4 forsjellige butikkar, og er kjempe fornøgd me alt eg kjøpte. Detta er byen du vil bruka pengar i. (ikkje følg lonlyplanet sine tips når det gjelder resturantar, dei var mindre bra.)

     

    Nah Trang:

     

    Detta er ein by som er kjent for strand og festing. pass på å ikkje tenka for mykje på festing, og hugs å få med dåke den store kvite Buddah statuen. (Endeleg noko anna enn masse like tempel)

    Eg vil og anbefala å ta ein dag i Vinpearl, detta er ei øy med ein fornøyelsespark + vannpark. Me blei som småbarn igjen, og hadde det kjempe kjekt. For å komme over til øya kan du ta ein kabel-bane som tar ca 10min. Kult.

     

    Saigon:

     

    Jada, her blei det nok scooter igjen, rett å slett den perfekte måten å utforska bya på.

    I Saigon er det eit backpacker/turist omådet der dei fleste heller til når det gjelder hotell, resturantar og barar. Sjekk ut Hardrock cafe, som ligger utenfor dette området, viss dåke er interresert i å høyra god musikk. Asiatiske band har ofta spelejobba der.

    Must i Saigon: War museumet og cu chi tunnels. (Eg veit endeleg korleis det er å skyta med AK47 i virkligheten, og ikkje berre i CS, hehe)

     

     

     

    Vår reise i Kambodja: Fra Saigon - Kep (+Rabbit Island) - Siem Reap

     

    Me valgte å droppa Phnom Penh, så har ikkje så mykje tips her, då me berre var innom nokon timar. Men det er utuleg synd at dåke ikkje skal ner til Kep, då går dåke glipp av fantastiske Rabbit Island. Detta er ei lita øy som ligger utanfor kep, ei øy som får alle til å pusta letta ut. Her får du bu i ein enkel bungalow nede på stranda. Detta er ein plass nesten utan elektrisitet. Dei har lys i resturantane når det er mørkt, og den eine baren dei har speler musikk. Vansklig å beskriva, men ein av mine beste opplevelsar var når eg berre var der. Det er veldig fint å gå rundt øya og.

     

    Siem Reap:

     

    Byen me aldri kom oss fra, detta var siste stopp for oss i Kambodja, me hadde 2 mål for denna byen her. The floating village og berømte Ankor Wat. Detta er ein by der alle tuktuk og mopedtaxi sjåførane gjerna vil visa deg Ankor wat for ein dag. (Ikkje så dyrt heller faktisk)

    Siem Reap var ein kjempe by, mykje folk og mykje å gjera. Detta er ein by som er laga for turista. Mat og drikka fikse du deg i Pub Street!

     

    Happy days in Siem Reap:

    -The Floating village ->Me fekk 2 mopedtaxia til å kjøyra oss på mangen forsjellige plassar, innkludert den. Rimlig, enkelt og kjempe kjekt.

    -Happy Ranch -> Heste riding, me hadde ein kosleg ridetur gjennom små "landsbyar" og på fin natur, med solnedgang.

    -A day in life -> Spennande dagstur der me fekk vera med å laga mat, bygga tak osv. i ein fattig village.

    -Santepheap -> Barnehjem me jobba frivillig på nokon dagar. Her leste me og jobba med engelsk med barna.

     

    -Ankor Wat -> Eg fekk desverre ikkje sett Ankor Wat, kvelden før blei eg utstatt for ei ulykke. Så mitt sista og besta reise tips til deg er:

     

    Husk alltig å ha reiseforsikring!

    Prøv å alltid ha ID på deg, eg var både utan ID og vennina mi då det skjedde, hadde ikkje han som kjørte scooteren vist kor veninna mi var, kunne ting endt gale, veldig gale.

     

     

    Håpe noko av detta kan komma til nytte, og beklaga om det står veldig rotete. Menst av alt, håpa dåke får ein fantastisk tur! Enjoy :)

    • Liker 1
  6. Eg er stor fan av Couchsurfing. Det finnes så klart mennesker på denna sida, som på alle andre, som ikkje burde vert der. Men alt i alt, meget bra!

     

    Eg har ikkje couchsurfa så mykje sjølv (kun i India), men har hosta ein del. Fra all slags land rundt i verden.

    Sjølv har eg vert veldig heldig med surfarane eg har hatt, og faktisk fått nokon gode venner. Det som kan vera lurt er å svara ja til dei som har litt like interresser som deg sjølv. Er jo greit om dåke kan ha fine samtalar saman. Nokon surfara er ute etter at du skal visa dei rundt, og ta vare på dei mens dei er der, mendan andre kanskje vil klare seg utan. Eller rett å slett har planar.

    Eg har ikkje fått inn nokon som har vert "plagsomme" hos meg, men har sjølvsagt vert eit par som eg ikkje har komt lika godt overens med.

     

    Uansett, prøv det! Det er kjempe kjekt å få hjelpa andre som er på tur, og det er kjempe spennande å få bu hos andre!:)

  7. Cheec:

    Eg meiner at det trenger ikkje å vera ein match sjølv om dykk har så mykje til felles. Er dåke meint for å vera kjærestar eller venner? Poenget mitt er vell egentlig at folk kan fort misstolka sine egne følelsar. Så berre pass på at du forstår dine.

     

    Ja, eg hadde nok stilt meg annaleis. Når eg ser tilbake på meg sjølv som 15åring, og som 18åring, var detta 3 viktige år, 3 år eg forandra meg på, og vokste mykje. Psykisk sett. Og eg trur nok at det er sånn med dei fleste. Det er dei årene som ofta former deg til den du er.

     

    Og slapp av, eg ler ikkje av nokon. :)

  8. Kjære TS.

     

    Spør du meg, så er det ikkje kun snakk om utnytting i denna saken her. Ja kanskje "mann25" er hyggelig og grei, men kor logisk er det egentlig at eit forhold mellom ei jenta på 15år og ein mann på 25år skal fungera? Eg er og redd for at du kan bli veldig fort såra, noko som kan gå hardt inn på deg. Spessielt om du tenker tilbake på alle desse advarsalane.

    Sjølv om dykk kanskje har samme interresser, kjemi osv, betyr ikkje det at det trenger å vera ein match. (Ja, eg veit at eg ikkje veit noko om korleis dykk har det saman. Men eg, som alle andre her, prøver rett å slett prøva å hjelpa deg.)

     

    Tankane i ditt hovud har forandra seg veldig fort. Både tankane dine om han, samt i innlegga dine. Når eg leste den første delen i denna posten, syntes eg du virka som ei moden og smart jenta. Så no når du forandrer måten væremåten din så kjapt, oppfatter eg det som at du ikkje er så moden som eg først trudde. Mykje på grunn av skrive-stilen din. Heilt greit at du ikkje liker alle svar du får tilbake, men kvifor trenger du angripa og bruka ord som "faen" og "helvette" i innlegga dine? Ein moden person viser respekt til andre. (Du er no ikkje den einaste umodne personen i posten.)

     

    Mitt tips til deg: Snakk med "mann25". Spør han og snakk med han om kva han føler og vil med deg. Det er sånn voksne mennesker kommuniserer. 1 av dei viktigaste tingene i eit forhold er å ha god kommunikasjon.

    Eg er klar over at det finnes mulighetar for dåke sjølv om aldersforsjellen er så stor, eg har sjølv sett bevis på det før.

     

    Spørsmålet er: Korleis ser du for deg at detta forholdet kan bli? Er det egentlig noko du vil satsa på? Er du kanskje berre ute etter ein "fling"?

    Det er nok av folk som trur alt kommer til å bli perfekt, men så blir det ikkje sånn. Det er viktig å tenka over kva du gjer deg inn på. Så spør deg sjølv.

     

    Min meining, utan at eg veit kven verken du eller han egentlig er, er at du dropper det, rett å slett for at tanken på det blir feil. Eg har sjølv ei søster på 15 år, og ja du er kanskje meir moden enn ho, Kven veit. Eg veit i alle fall at det hadde vert uaktuelt for meg å sjå at ein 25åring hadde prøvd seg på ho, det hadde eg aldri akseptert. (Hadde og reagert om nokon av mine kompisar plutlsig gjekk etter 15åringar..)

     

    Tenk deg litt om.. Av og til kan det vera lurt å stoppa ting før det er forseint, sjølv om det er følelsane inne i bildet. Du kommer enten no eller seinare, at du ikkje alltid kan velga å følga følelsane dine. Pass på deg sjølv og lykke til uansett kva du bestemmer deg for.

     

    -Jente, 23.

    • Liker 1
  9. Eg hadde nok valgt ein halv million, alltid kjekt med litt ekstra i lommeboka.

    I mitt hovud er ikkje ein halv million og 1 million såå mykje pengar, derfor heller ikkje så ulikt. Viss eg då kan få ein av dei uansett, velger eg så klart den.

    Hadde det vert snakk om ein halv million, mot 50% sjangse for 5 millionar f.eks. Hadde eg valg å tatt ein sjangse. 1 mill er rett å slett ikkje nok å sjangsa for.

  10. - Epic Movie

    - Grudge 2

    - Tenacious D

    - Slumdog Millionaire

    - Donnie Darko

    - Rocky IV

     

    ÅÅ det er så mange.

     

    Hadde vert interresant å få høyra kvifor du ikkje likar desse diverse filmane (Eg kunne godt tenkt meg begrunnelsen på Slumdog Millionaire)

     

    Generelt så burde vell alle prøva å begrunna kvifor ein ikkje likar dei filmane ein velger å dela med oss? Ser ikkje heilt poenget i å kun lesa titlane, utan noko begrunnelse om kvifor ein hater akkuratt den filmen.

    Eller er det berre eg som tenker sånn?

    • Liker 2
  11. Eg vil gi deg eit så enkelt råd: Tenkt posetivt!

    Posetive tankar har forandra livet mitt, det å vera oppmuntrande og sjå ting på ein lys og fin måte hjelper deg voldsomt med motivasjonen, og generelt i kvardagen.

    Når du legger deg kan du tenka at du gler deg til å gå på skulen, det samma når du vokner, overbevis deg sjølv! Trekk gjerna på smilebåndet og, det fungerer!

    Høyres kanskje heilt teit ut for nokon, men det har fungert for meg. Sleit sjølv mykje med motivasjon, no er eg heller med å motiverer andre.

     

    Lykke til! :)

  12. Sjølv byrja eg å utforska i underlivet i 14års alderen om eg ikkje hugser heilt feil.

    Andre byrjer før, og andre seinare. Så det er godt mulig at dine venniner faktisk ikkje har komt til det enda.

     

    Uansett, når eg fekk spørsmål om eg onanerte, sa eg nok nei. Var vell 17-18år gammal før eg byrja å svara ja på sånne spørsmål. Rett å slett fordi det er ein privatsak.

    Eg ser ikkje på runking og fingring på samme måte, runking har me på ein måte alltid fått med oss at guttane driver med, mens onanering for jenter er det ikkje så mykje snakk om. Kan derfor litt vansklegare å snakka om for mange, spessielt i så ung alder.

×
×
  • Opprett ny...