Gå til innhold

draz_

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av draz_

  1. jeg lurer også veldig på om det kan være noe bøgg med avlesningen av cpu-tempen min. har en barton 2500@3200 og et asus a7n8x dlx hovedkort. når jeg leser av tempen i motherboard monitor så viser asus-1 sensoren fra 38-43 grader idle, og opp mot max 50 når jeg spiller over tid. diode-sensoren derimot (den som skal måle core-tempen på cpu) varierer fra ca 52-60 grader idle, og opp mot 66 grader ved spilling. er det vanlig med slike avvik på disse sensorene? bios viser en tre-fire grader over asus-1 sensoren, det stemmer vel om den legger på litt slakk i avlesninga. jeg ble litt nærvøs om det er for høy core temp her, for jeg kjører et swiftech kjøleelement påmontert ei 120mm vifte. skulle tro det holdt. tempen på hovedkortet stiger aldri over 24 grader, så luftgjennomstrømminga i kabinettet skulle det heller ikke være noe i veien med. har tatt av og satt på kjøleelentet flere ganger for å være sikker på at riktig mengde kjølepasta er satt på.

     

    det som er mest rart er at en kompis av meg som har nøyaktig samme hovedkort og prosessor får avlest en temperatur på asus-1 som er i samsvar med diode-sensoren. og han bruker kun en boxed kjøler uten nevneverdig kabinettkjøling i tilegg. greit nok at jeg overklokker, men tempen synker bare et par grader over hele fjøla når jeg kjører på default speed. irriterende siden jeg har lagt i en del penger på kjøling! what to do...? :grine:

  2. jeg har og en p90f, og syns den er for uklar i høyere oppløsninger. teksten blir anstrengende og lese selv om den er mer enn stor nok. fargene er jo meget bra da..men det hjelper ikke når det ikke blir skarpt nok. synd egentlig, for det er lenge siden jeg har sett en kulere skjerm designmessig. men så er det jo engang sånn at det er det på skjermen som skal telle.

     

    blir nok å bytte til en syncmaster 957mb, hørt mye bra om den!

  3. fikk meg en ny viewsonic p90f 19" her om dagen (basert på diamondtron-teknologi), og noe av det første som slår meg er at tekst og andre elementer i f.eks windows ikke blir fullt så skarpe slik som de er på min gamle shadowmask baserte 17". (hovedsakelig i oppløsninger over 1024*768). Forøvrig er fargene og brightness av en annen verden. Er dette et kompromiss som man må leve med når man har en monitor basert på aperture grill eller? Jeg hadde på forhånd ventet at det skulle være like bra siden den nye skjermen har mye høyere bandwith og dot pitch.

     

    Er alle aperture grill skjermene like på dette området? Er det sånn det skal være? Kjekt om noen med samme modell som meg (p90f) evt hadde noen synspunkter på klarheten på teksten.

     

    Et annet merkelig fenomen her fikk jeg i Warcraft3 da jeg skulle prøve og spille av noen av de cinematics-sekvensene mellom brettene. Da slo jaggu skjermen seg av, og jeg hørte kun lydsporet. Hva i alle dager kan dette komme av?

  4. Jeg lurer på en del ting angående viewsonic p90f. Fikk den tilsendt her om dagen, og syns at det er deler av bildet som ikke er like klart som eksempelvis hjørnene. (i resolusjoner over 1024*768). Området midt på øverst skiller seg ut mest, iallefall på tekst. Jeg har prøvd å justere konvergens og purity for den store gullmedalje her, men da går det som oftest på bekostning av et av hjørnene, hovedsakelig det venstre øverst, mht "farge-utvasking" og fokus. Sammenlikner jeg med en 3 år gammel 17" jeg har så er bildet like klart og fokuset er samstemt over hele fjøla. hmpf.

     

    Det skal sies at når jeg tester p90f på en annen pc med et creative tnt2 ultra kort så ble det merkbart bedre. (Mitt egen pc har et Asus Geforce2 GTS kort). Er det et kjent fenomen at Geforce2 GTS ikke er så altfor bra kvalitetsmessig i 2D?

     

    Til slutt, kontrastinstillingen står på max ved default, og justerer jeg den ned så blir bildet mye dårligere. Hva er da vitsen med en slik setting om den ikke har noe for seg i utgangspunktet? Skal det være sånn?

     

    Håper noen kan komme med noen råd her...

×
×
  • Opprett ny...