Gå til innhold

JorunnL

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JorunnL

  1. La oss si at dersom vi hadde valgt ELbiler som nabobil istedenfor bensin, så måtte det legges på et ekstra lag med sikkerhet evt. pålogging i bilen slik at fakturaen kan stilles til riktig person. Å manuellt fordele kostnadene etterpå er ikke en god løsning. Jeg har ikke skjønt problemet dere referer til med å betale med kort eller telefonen evt med google pay på klokka. Er dette virkelig et stort problem?

  2. Utfordringen er ikke antall ladestasjoner Tesla eller ikke. Å kjøre t/r Nordkapp kan allerede gjøres nesten sømløst. Sett fra Tesla sitt synspunkt er dette "arvesølvet" deres. Jeg vil anta at mange kjøper Tesla pga av lade infrastrukturen. Så jeg forstår dem godt. Å gi bort denne fordelen kan virke mot sin hensikt. Men som de også ser, de er ikke alene lenger, så jeg antar at de vurderer flere måter å få ROI på. Ikke noe nytt her!

    • Liker 1
  3. 1P4XZQB7 skrev (14 timer siden):

    Er det virkelig mulig å omtale elgtesten uten å dra frem det begredelige resultatet til Mercedes A-klasse? Den (første?) bilen som endte på taket i testen? (Relian Rialto ender på siden i annenhver sving, så den saken er ikke engang verd nevne.)

     

    11-mercedes-a-class-topples-during-elk-t

    Så vidt jeg husker så tilbakekalte MB alle bilene som følge av den svenske testen og de ble oppgradert slik at neste gang passerte den med glans. Rask response av MB. Blir spennende å se hva Ford har tenkt å gjøre?

    • Liker 4
  4. Det er merkelig med denne rekkevidde sammenlikningen hele tiden. Den gamle dieselen min gikk 110 mil uten at jeg brukte det som argument for bilen en eneste gang. I dag lader jeg Elbilen ca en gang i uka. Og er jeg på langtur så er det på tide med en pause uansett når en er i område 25 til 35 mil (ca 4 til 5 timers kjøring på norske veier).

    Følelser og preferanser er personlig og uansett hva journalister mener, så er jeg ikke opptatt om denne BMWen har rekkevidde på 40 – 45 eller sågar 60 mil. Når det gjelder alle Elbiler så er de aller fleste skrudd godt sammen. Det handler rett og slett om jeg liker bilen eller ikke!

    • Liker 3
  5. Når et menneske (i dette tilfelle flere) blir syke av vindmøller, så er det alt for lett å avfeie dette som tull pga av vitenskapelige studier av de fysiske forhold. Hadde det vært så enkelt så hadde jo ikke verden hatt behov for psykologien. Det finnes flere studier som viser at psykologiske tilstander kan føre til fysiske lidelse. For noen er jo bare det å se en vindmølle en trigger for å gå inn i en dyp depresjon. Andre har mere nærliggende triggere. Men uten å knytte det til sykdomstilfeller så er det jo en interessant studie av de reelle forhold.

    • Liker 1
  6. Nøkklen er energi og hva den bør koste. Idag er ikke prismodellen laget slik at den gjennspeiler dette. Å skyve en bil avgårde, uansett om det er diesel, bensin eller El, krever energi. Det er dette vi egentlig betaler for, selv vi motar den i form av strøm, bensin eller diesel. Energi mengden i diesel er f.eks. mye høyere enn i bensin, likevel koster energien i denne formen mindre er enn bensin. Hvordan løse dette har jeg ikke noe godt svar på, men vi bør slutte å selge fosil energi på billigsalg i fremtiden.

    • Innsiktsfullt 1
  7. Det er vel ikke så sikkert at blått hydrogen vil bli billigere enn grønt hydrogen. Ingen kan si sikkert hva karbonfangst og lagring vil koste. På Mongstad ble lagring så dyrt at hele månelandingsprosjektet ble oppgitt. Dessuten er ikke blått hydrogen klimanøytralt. Det vil skje utslipp av metan under utvinning, transport og lagring av naturgassen.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...