Gå til innhold

Tore andre Rosander

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tore andre Rosander

  1. "Her har SV faktisk helt rett. Utrolig at vi ødelegger for våre egne bedrifter."

    Hvilke bedrifter? Elkjøp som outsourcet ett lass med kundeservice stillinger til utlandet?

    Eller power som gikk svært langt i forsøket på å nekte de ansatte tariffavtaler?

    Eller transportbedrifter som benytter utenlandske sjåfører?

    Eller Norwegian som forsøker å benytte utenlandsk arbeidskraft på så mange fly som mulig?

    Eller Norske shipping bedrifter som i hovedsak består av filippinske sjøfolk og skip som er flagget ut?

    Eller DnB som kun etter massivt press flyttet utvikling av vipps fra India til Norge?

    Denne listen kunne fortsatt flere meter nedover skjermen din. Fakta er at Norske bedrifter ikke er så nasjonalistiske som du tror.

    • Liker 5
  2. Jeg har nå ventet i snart 2 uker på fagbøker fra adlibris, ingen bokhandlere her i byen (blant norges 5 største) har fagbøker tilgjengelig over disk annet en et beskjedent utvalg av de aller mest populære.

    Det blir en fryd å se disse kundefiendtlige butikkene gå over ende når Amazon kommer.

    Det er også spesielt at ingen reagerte når komplett fjernet majoriteten av sine lagerarbeidere og byttet dem ut med roboter. Ei heller det faktum at komplett kontrollerte både grossistledd b2b og utsalg b2c hvor de alltid økte prisene ut til forhandler på produkter som skulle på salg hos komplett.

    Det var heller ingen dommedagsstemning når komplett åpnet egen markedsplass for 3.parter på samme måte Amazon har.

    Å mene noe negativt om Amazon betyr spalteplass og mye av hysteriet er totalt ubegrunnet.

    Kanskje det blir sånn at man slipper å gå til media for at butikker skal følge lover og sine egne løfter ovenfor sine kunder og at service faktisk blir en del av tjenestene norske butikker leverer i fremtiden.

    • Liker 2
  3. Veldig riktig Ivar, i alle andre bransjer øker som regel risikoen når profitten øker. Bankene er de eneste som kan øke profitten og dytte risikoen over på sine kunder.

    Om en privat bedrift sender et brev med sensitive opplysninger som kommer på avveie vil bedriften måtte svare for seg. Det offentlige (og banker) gjemmer seg bak at ansvaret forsvinner så fort brevet forlater deres hender.

    En nettbutikk har i kjøpsloven ansvar for en forsendelse helt til kunden mottar den, om et brev fra det offentlige forsvinner under transport til mottaker er det mottaker som er ansvarlig og har bevisbyrden.

    Jeg har selv tapt en stor sum på et brev som forsvant, og så lenge det ikke kommer i retur til avsender er det ansett som levert av det offentlige.

     

  4. Årets beste kronikk!

    Det er helt utrolig at både det offentlige og private mener at post fortsatt er en sikker måte å sende noe til en bruker/kunde.

    Eksempel fra virkeligheten hvor en bank sender både kode og kort samtidig i vanlig post og holder kunden ansvarlig når kortet blir stjålet i postkassen:

    "Problemet er at bedriftskortet kom i postkassen, men en lokal mann i 20-årene stjal brevet med kortet og pinkoden fra postkassa før de rettmessige eierne fikk henta det."

    "Barnehagen har ingen forsikring på kortet som dekker tyveriet, og de fikk ikke meldt kortet stjålet før utbetalingene skjedde.

    – Vi har tatt kontakt med Ikano bank. De sier at så lenge vi er kortholder, må vi dekke regningen. De sier vi måtte meldt det stjålet, men vi kan ikke det når vi ikke har fått det. Vi kunne ikke vite det, sier Frigstad."

    https://www.fvn.no/nyheter/lokalt/i/9vy52M/ble-svindlet-for-over-52000-kroner-risikerer-aa-maatte-ta-regningen-s

     

    • Liker 2
  5. Her er det helt tydelig at flere ikke forstår problemstillingen. 

    Det handler ikke om båndbredde eller kjøp av apper. Det handler ikke om kostnader rundt drift av butikkene. Det handler om abonnementer. Google og Apple krever penger som genereres ved kjøp in game og abonnement. 

    At de tar en prosentandel for å kjøpe noe direkte i app butikkene er det få som klager på, men det er ikke rettferdig at de også skal få penger for abonnementer som da i praksis foregår utenfor økosystemene til app butikkene. 

×
×
  • Opprett ny...