Gå til innhold

raid2

Medlemmer
  • Innlegg

    1 926
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av raid2

  1. Hei.

     

    Hvis du søker studiespesialisering/allmennfag og fullfører dette vil du få et kompetansebevis hvor det står at du har gått et år med medier og kommunikasjon med karakterene du fikk i programfagene her, i tillegg til årene med studiespesialisering. Dersom du tar opp fellesfagene vil disse "ta over" de eksisterende karakterene. Altså, det vil ikke stå noe om karakterene du fikk i fellesfagene på VG1 MK dersom du tar de samme fagene på nytt i VG1 studiespesialisering.

     

    Det vil heller ikke stå noe om fraværet ditt fra MK etter de tre årene med studiespesialisering. Mest sannsynlig vil det bare stå mengde fravær du hadde på VG3, men det varierer litt. Om du bytter skole under løpet er det mer sannsynlig at det kun er fraværet på den siste skolen du gikk på som står på vitnemålet.

     

    Vitnemålet ditt fra ungdomsskolen er det egentlig bare å kaste, for det hjelper deg egentlig bare med å komme inn på en videregående skole. Etter det er det mer eller mindre ubrukelig.

  2. Jeg er like gammel som deg og jeg er/var i samme båt som deg, bortsett fra at jeg gikk elektrofag og data- og elektronikk. Hadde ekstremt mye fravær og null motivasjon for å gå på skole og gikk ut med hovedsaklig 2-ere. Fikk selvsagt ingen lærlingjobb og skal jeg være helt ærlig så var jeg ikke så veldig interessert i det heller. Det bød meg litt i mot å sitte å skulle forklare hvorfor jeg skulka halve året og likevel overbevise noen om at jeg var rett person for firmaet.

     

    Ting ordna seg delvis for meg i og med at jeg ble innkalt et år i forsvaret og fikk meg jobb som murer gjennom en bekjent da jeg var ferdig. Jeg fikk et nytt syn på ting og skjerpet meg veldig. Jeg bestemte meg så for å fullføre elektrofagutdannelsen min og søkte derfor skoleplass på et opplæringskontor gjennom voksenopplæringen. Var egentlig for ung fikk jeg beskjed om (jeg var 21/22 da jeg søkte, "kravet" var 25), men det var en ledig plass så jeg var heldig og ble tildelt den.

     

    Jeg gikk da et halvårstudie (et år komprimert) og fikk 5 i alle programfagene og hadde null fravær. Vitnemålet/kompetansebeviset ble selvsagt oppdatert med det siste året. Selv om det er preget av noen 2-ere i allmennfag fra tidligere, så er det er utrolig deilig å ha et rent papir fritt for fravær. Eneste som er litt kjipt er at skolen sluttet på våren/sommeren så de fleste læreplassene var allerede besatt, så jeg var nødt til å vente til nå på vinteren for å søke de plassene jeg hadde lyst på.

     

    Så mitt tips er å ta kontakt med et opplæringskontor i ditt hjemfylke og høre med dem om de kan være behjelpelig med å skaffe deg skoleplass eller en passende lærebedrift. Se http://www.byggopp.no/

    Du bør også kontakte voksenopplæringen for rådgivning. De er flinke folk som gjør det de kan for å gi folk en sjanse uansett hva slags bakgrunn de måtte ha.

  3. Støtter innlegget over med tanke på grillsmak.

    Jeg kjøpte en slik bordgrill for 5-6 år siden og den har bare blitt brukt til smørbrød/toast, en jobb den forsåvidt gjør greit og raskt. Det skal nevnes at den jeg har har ikke har noe form for varmeregulering og blir alt for varm, noe som resulterer i mat som er gjerne er svidd utenpå, men kald/lunken innvendig. Nyere varianter er sikkert bedre, men det kommer nok uansett sjeldent til å bli brukt tror jeg. Raclette-grill er ihvertfall egentlig bare å glemme med en gang, for det er garantert å aldri bli brukt, selv om det virker spennende og artig ved festlige anledninger.

     

    Jeg er selv glad i mat og matlaging, og hvis jeg skulle ønsket meg noe relatert til det ville det for eksempel vært en skikkelig stekepanne med tykk bunn, en god kokkekniv (type Global, Victorinox etc), en tykk skjærefjøl i tre og slike ting. Tror dere begge har bedre nytte av noe dagligdags av kvalitet enn noe som kanskje kommer til å bli brukt en gang i blant.

     

    Hvis du vil gi en gave som dere begge har nytte av, tenk deg om og finn ut hva du eller dere begge bruker eller gjør hver dag som kunne vært bedre.

    Hvis du eller han ofte tenker "skulle ønske jeg kunne grillet mat i stua", så gå for bordgrillen. Hvis det å ha et sted å gjøre av skittentøy er noe som oftere kommer opp, kanskje en skittentøyskurv er lurere. Hvis dere liker å se film, så kan abonnement på C More eller Netflix være lurt å gi.

     

    Nyttige gaver er ofte de beste, og finner du ut hva en person virkelig trenger – og løser det problemet – viser du hvor godt du kjenner hun eller han. Husk at det trenger ikke være stort og heftig for å glede. For eksempel fikk jeg en kjøkkenvekt i gave en gang, og det er en av de gavene jeg har hatt mest nytte og glede av...

    Og det går fint an å spørre den det gjelder om hva han eller hun har behov for eller ønsker seg hvis man er helt "lost" ;)

  4. Lurer litt på dette med bilde sammen med CV.

    Driver å ser etter lærlingeplass for tiden og skal legge inn CV på bl.a FINN. Ser at mange oppfordrer til å legge ved bilde, noe jeg vurderer. Problemet er bare at det eneste bilde av meg selv som jeg anser som "fint nok" er et portrettbilde tatt i militæret, dvs ikledd uniform og beret.. Litt usikker på om det er noe som egner seg?

     

    For øvrig er det er snakk om jobb i håndverkerbransjen.

  5. Noen gang lurt på hvordan 482 bokser med snus ser ut?

    Nei? Men her får du svaret uansett:

     

    post-56083-0-83473700-1376513124_thumb.png

    post-56083-0-32822900-1376513130_thumb.png

    post-56083-0-61708400-1376513133_thumb.png

     

     

    Lenge siden jeg har skrevet noe i tråden her, var vel rundt v2.0 eller noe sånt tipper jeg, og en dåse med snus kosta vel en femtilapp :)

     

    Grunnen til denne galskapen er at jeg driver å pusser opp og rydder i leiligheten for tiden, og så fant jeg masse snusbokser fra de to-tre første årene jeg snuste som jeg av en eller annen grunn valgte å samle på.

     

    Det som kanskje er enda mer skremmende enn at jeg har samla på masse bokser, er at jeg har brukt og kasta like mange opp igjennom årene :ermm:

     

    Er noen bokser her som vekker gamle minner: som da "large portion" var en greie, den gangen Nick & Johnny kom i løs (og ikke smakte mint og alt mulig dritt), da man kunne velge mellom Skruf Original og Sterk, og da en boks porsjon inneholdt 24 gram med snus og en boks løs 50g.

  6. Jeg foretrekker "plain" potetgull med salt eller salt & pepper dersom dipping skal involveres, da dippen er hovedårsaken til smak, men svensk naturchips med dill og gräddfil er også bra egnet til dette formålet. Potetgullet bør helst være riflet og dippingen foregår med riflene posisjonert vertikalt. Dette for at flaket ikke skal brekke.

     

    Dersom flate, uriflede chips skal dippes foretrekker jeg en metode hvor man tar en liten bunke med flak, ca 3-5, dipper de i skålen samtidig som man roterer 90 grader. Dette gjentas til man får en fug mellom flakene. Med denne metoden unngår man brekking, pluss at man får et passelig chips til dip forhold.

     

    Edit: Gode gamle Holiday dip er stort sett det som regjerer her. Hender den "pimpes" med litt ekstra hvitløk og seterømme. Andre dipmixer jeg bruker er Olw Fresh Island og Maarud Tzatziki. Kims Traktor og Kims Naturchips med pepper og vårløk er bra egnet til dipping.

    • Liker 1
  7. Hvordan er det å bruke 30 år gammel bruddhelle som bakesten? Type Oppdalskifer, 5-ish cm tykk. Tenker i forhold til innhold av uran, radon, svovel og andre ting som ikke er helt heldig å ha i pizzaen. Samt hvor godt den tåler temperatursvingninger osv.

     

    Ser liksom ikke poenget med å kjøpe en sånn keramisk "stein" til et par hundre kroner av ukjent kvalitet når jeg har tilgang på et tonn stein gratis.

  8. Det er ingen tvil om at mange bruker Windows fordi det er eneste måten å få spilt på, deriblant meg selv. Nå har jeg riktignok brukt Linux på sekundær-PC-ene mine i mange år, og kjører nå Linux på samtlige PC-er fordi Windows nekter å boote på primær-PC-en.. Hadde vært enormt deilig å kunne kvitte seg med Windows 100%. Spill er den eneste PC-oppgaven som står igjen for min del (mediasenter og nettsurfing er de to andre tingene jeg hovedsaklig bruker PC til, og disse oppgavene klarer Linux mer enn bra nok).

     

    Steam er den største distributøren av spill digitalt, og hvis de får til en suksessfull port hvor mesteparten av spillbiblioteket kjører like bra som i Windows tror jeg Linux vil se en stor vekst. Det at Apple og MacOS har hatt en så enorm vekst de siste årene vitner jo om at folk er interessert i noe nytt og annerledes. En vekst for Linux vil også legge mer press på hardware-produsentene og driverutviklingen hos disse.

     

    Har nok litt store forhåpninger, men Valve har allerede en Mac-klient og har såvidt meg bekjent holdt på med Linux-klienten siden 2010.

  9. Sjekk ut disse videoene:

    http://www.youtube.com/user/dayzguidez

     

    Nye spillere bør kanskje bruke litt tid på å lære seg kontrollene, da de er noe gammeldagse og lite intuitive sammenlignet med nyere spill. Stort sett alt av interaksjon gjøres med musehjulet (scroll og klikk), og noen ganger blir det en pixelhunt for å lete etter punktet der du kan åpne en dør eller gå opp en stige. Merk at langt fra alle dører kan åpnes, hvilke som kan og ikke kan åpnes lærer du deg fort.

     

    Før kontrollene sitter 100% kan det være lurt å heller gå utenom de store byene, finne en låve e.l og skaffe seg en øks eller annet våpen. Man føler seg automatisk litt tryggere med et våpen i henda. Når du føler deg trygg på kontrollene og hvordan inventory (G-gear) fungerer kan du gjøre som i "Quick start" videoene til dayzguidez. Å bevege seg i de store byene krever litt mer smidighet og hurtighet, mest pga faren for å møte andre spillere.

     

    edit: ment som svar til de to som slet litt med å komme i gang.

    • Liker 2
  10. I got a lot of shit, men jeg gir ikke vekk Fyrstikker , kniv, akm og akm magazin,

    resten kan du fråtse deg med

     

    Er med Kamenka

     

    Er ved 024 132 omtrent, altså rett ved griden til Kamenka. Norway 9. Var selvfølgelig en kar som skjøt etter meg ved sykehuset, så nå ser jeg svart hvitt. Grovkaliber rifle, han hadde sikt inn i sykehuset, så jeg antar at han ligger ved 060 125 ca.

    Jeg er med veien som kommer fra ELEctro, bare let ved veien

    Langt unna fyrtårnet eller?

  11. I got a lot of shit, men jeg gir ikke vekk Fyrstikker , kniv, akm og akm magazin,

    resten kan du fråtse deg med

     

    Er med Kamenka

     

    Er ved 024 132 omtrent, altså rett ved griden til Kamenka. Norway 9. Var selvfølgelig en kar som skjøt etter meg ved sykehuset, så nå ser jeg svart hvitt. Grovkaliber rifle, han hadde sikt inn i sykehuset, så jeg antar at han ligger ved 060 125 ca.

  12. Angrer på at jeg ikke tar opp mens jeg spiller. Sniker meg inn på Balota Airfield, og blir ambushed av en kar med øks og en unarmed. Får et økseslag og brekker bein, men skyter karen. Orka ikke krabbe til et sykehus og han fyren uten våpen hadde ikke morfin (han tilbød dog transfusion), så jeg la fra meg geværet og bad ham om å "finish me off". Fikk en "If that's the way you want to go soldier, I shall oblige" og "I love you" mens han plaffet løs :p

     

    Og hvordan muter man ingame voice chat? Prøvde å bruke "mute" på personen i journalen ("J"->players->mute), men fungerte dårlig. Er en kinamann her som ikke vil slutte å snakke.

     

    Og hvis noen vil teame opp en gang:

    Ingame: Generalen

    Steam: xstatus90 (generalen99)

    Skype: generalen999

    Har også teamspeak, andre kommunikasjonsmidler kan også skaffes..

     

    Spiller på US26 og Norway 8 og 11

    • Liker 1
  13. Møter en kar i cherno: Vi slår oss sammen, deler det vi finner av loot, økser Zed's, alt i alt en god tid. Plutselig støter vi på en kar like utenfor Prigorodky uten gear som spør om vi er friendly. "Jada", svarer jeg. Han henger seg på. Vi stikker så innom en av låvene hvor det ligger en del stæsj. Da bestemmer han vi nettopp møtte seg for å totalfucke oss ved å gyve løs med øksa si. Jeg brekker selvsagt beina, mister bevisstheten samtidig som jeg faller ned fra "loftet" i låven og dør. Derp. Rekker heldigvis å skyte fyren i panna i kaoset.

     

    Blir nok ut å kjøpe en form for mikrofon i morgen. Å kommunisere via chatten i spillet er jo totalt åndssvakt.

  14. Hva er en group leader? Ser at han sender order til folk når jeg venter på å joine, men de forsvinner ganske fort. Ting som "Fall tilbake" "Regroup" osv.

    Det er en Arma greie. I DayZ så er alle spillerne egentlig på et stort lag (BLUFOR) istedenfor alene, det er derfor det kommer opp "blue on blue" når man skyter andre spillere. Når folk spawner sier automatisk den som er squad/group leader "regroup" osv. I en vanlig Arma modus gir det litt mer mening, da du har klare skiller mellom lag, tropper, OPFOR, BLUFOR, sivile osv.

  15. Spiller du på US 26? Det er den serveren jeg spiller mest på. Hva heter du ingame? Så jeg slipper å drepe deg. :p

     

    Noe sent svar, var på en kortere utenlandstur.. Uansett, spiller en del på US 26 på kveld/nattestid (dvs etter 20/21-ish) og på den Norway-serveren med åpne slots på dagtid (stort sett Norway 9,10, eller 11). Er "Generalen" ingame både her og i de fleste andre spill :)

×
×
  • Opprett ny...