Gå til innhold

Nils-Kristian

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nils-Kristian

  1. Oppdatering på saken. Koblet inn advokat for å avslå krav fra kjøper og føre saken videre. Har nå godtatt en 50:50 betalingsløsning mellom meg og kjøper for å få saken ut av verden. 

    Min advokat mener dog at denne var en sak vi kunne vunnet i forliksråd. 

  2. Baranladion skrev (5 minutter siden):

    Familievernkontoret først vel? Be om ny samtale for å skrive ny kontrakt. Jeg ville også bedt han ringe og høre med de først, hva han kan gjøre. Det skal gode grunner til for at ikke han skal få være med å bestemme samværsreglene

    Det hadde jeg kanskje ikke tatt med. De har vært i 2 meklinger gjennom familievernkontoret, uten at det bedrer seg. De fokuserer på at de må lære seg å snakke ilag, men desverre opplever min bror isfront fra sin tidligere samboer. 

  3. Hei! 

    Jeg behjelper min bror i en kinkig sak. 

    Kort fortalt har han og sin samboer gått fra hverandre i sommer. De har 1 sønn under 1 år. 

    Hun nærmest nekter han kontakt med barnet, og min har særdeles lite tid sammen med gutten sin. Han har hver onsdag og annenhver lørdag, et regime hun har bestemt og som han har erklært ikke enig i. De følger pliktig familiemekling. De står langt fra hverandre, og hun desverre ikke går med på noe han foreslår. 

    Hva kan han gjøre for å se sin sønn mer? Hvilke instanser skal han kontakte, og hva er hans rettigheter i denne saken? 

  4. Svein M skrev (På 20.8.2020 den 8.56):

    Har det blitt byttet olje og filter så ofte som det skal på denne bilen. Altså etter det intruksjonsboka/fabrikant sier. Og var det byttet hvor lenge og antall km før salg.

    Det jeg tenker på er at om kjøper kan skylde på at dette skyldes dårlig vedlikehold i forhold til manglene bytte av olje. Det er ihvertall eneste grunnen jeg kan tenke meg at kjøper kan vinne frem er om olje bytte har vært veldig skjelden og at turbofeilen har oppstått som følge av dette. Men vanskelig sak for kjøper å vinne.

    Kjøper var informert om at siste service ikke var gjort, da heller ikke oljeskift i henhold til fabrikang anbefaler. Dog gjort et olje/filterbytte i april. Dette var også kjøper informert om. I kjøpekontrakt gjennom Finn.no er avhakingen for komplett servicehistorikk fjernet. 

  5. Loko skrev (4 timer siden):

    Hvor gammel er bilen? Kjøpt ny i Norge eller bruktimportert?

     

    Bilen er solgt som den er og såfremt du ikke har holdt tilbake vesentlig informasjon så har kjøper ingenting å hente fra deg. Risikoen gikk over til han i det øyeblikket han kjøpte bilen.

    Det at du har opplyst om at bilen ikke har tatt service gjør at kjøper burde forstått at han burde ha undersøkt den nøyere.

    Bilen er 2014 mod, kjøpt ny i Norge. 

  6. kremt skrev (9 minutter siden):

    Dette er meget suspekt. Jeg ville krevd å få tatt bilen til test på verksted på egen hånd. Gjerne et verksted som er uavhengig og helst ikke gjør reparasjoner, som NAF.  Jeg har hørt at det fins folk som driver med slik svindel på nærmest profesjonell basis. Kjøper en bil de bruker noen uker, deretter ringer og klager på feil og sender over en "proforma" faktura fra et verksted de samarbeider med. I realiteten trenger det ikke være noe som helst galt med bilen. Har bilen fulgt regelmessig service fra før? Da står du sterkere hvertfall. Du vet heller ikke noe om hvordan bilen har blitt kjørt og behandlet. Det er helt fint mulig å kjøre livet av en hvilken som helst bil på et par uker dersom man går inn for det. Dersom det har skjedd her. Ellers er det bare fake.

    Kjøper var et ungt par, så svindel slo meg ikke. Siste service ble ikke tatt, men også informert om og skrevet ned i kontrakt. 

  7. Randeboy skrev (11 minutter siden):

    Har litt av det samme problemet selv nå. Solgte en nyere bil med feil på motor, som jeg ikke visste hva er. Skrevet i kontrakt alt som jeg visste var feil. 
    Kjøper henter bilen og får en varsellampe i dashbord senere og krever at jeg skal betale reparasjon eller at han skal heve kjøpet.. ?

    Hva kommer du til å gjøre? 

  8. Altså her skjer feilen etter kjørt fra Mosjøen til Bodø, og så videre til Lofoten på ferie og så tilbake igjen før feilen oppstår. Kan dette med rette være mitt ansvar? 

    Kjøper krever selvfølgelig heving eller at jeg betaler fult ut verkstedregning. Jeg gjør det klar for han at jeg betaler selvfølgelig om dette er fult og helt mitt ansvar, men det begynner jeg å tvile på! 

    • Liker 1
  9. Hei! Jeg solgte en Mazda CX-5 nfor ca. 1 mnd siden. 

    Den ble solgt som den sto, og med informasjon om service ikke var tatt og utgått av serviceintervallet. Dog skiftet olje/filter. 

    Nå etter at kjøper var og prøvekjørt bilen, og kjøpte den har den forrige uke vist feilmelding i display, lavt oljetrykk og lavt turbotrykk. Turbo må byttes. 

    Denne meldingen var ikke ved overlevering av bil og heller ingen tegn til dette. Kjøper tok bilen med seg, og videre på ferie. 

    Hvem sitter med ansvaret? 

    Jeg har gjort det klar for kjøper at jeg ønsker å betale, om dette er mitt fulle ansvar. 

     

    Hva tenker dere? 

×
×
  • Opprett ny...