Gå til innhold

HarIkkePeiling99

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HarIkkePeiling99

  1. Hei, prøver å hjelpe søstra mi her, men jeg har dessverre ikke så mye peiling på slikt.

    Hun og en venn leier en leilighet i underetasjen av et hus i en by hun studerer i. I kveld fikk hun plutselig melding om at husvert har solgt huset (solgte det faktisk igår) og at de må flytte ut innen en måned. Er dette greit? 
    Har ikke vært noe snakk om å selge huset tidligere fra huseigers side og leierene hadde planer om å bo der i minst 1 år til.

    Personlig så syntes jeg det er dårlig gjort ettersom begge studentene har dratt hjem for sommeren og de begge bor en 8 timers kjøretur fra leiligheten...

  2. Hei. Typen min sto parkert på en parkeringsplass utenfor høyskolen i området for noen uker siden. Imens han hadde forelesning så var det en unge som syklet på bilen hans og ene baklykta knuste.

    Faren la heldigvis igjen en lapp på bilen så typen min ringte oppigjen senere på dagen. Faren sa at han var sammen med ungen sin og så hva som skjedde. Han nevnte flere ganger at «dette har aldri skjedd før» o.l. Ble videre sagt at han skulle betale for skaden.

    Nå kommer det frem at han ikke vil betale for skaden lengre, selv om han kunne ha hindret at skaden skjedde. Har lest på naf sine sider at foreldre kan bli lagt skyld på ettersom dette skjedde på en parkeringsplass og somsagt var faren der.

    Men hva skal vi gjøre videre? Faren nekter helt og blir ganske surt å bruke flere tusener selv pga ungen ikke ble passet godt nok på?

    Har noen vært i en lignende situasjon?

  3. trn100 skrev (1 time siden):

    Dette må etter min mening huseier godta som "normal slitasje". 

    https://boligmentoren.no/ma-tale-slitasje-pa-utleieboligen/

     

    Taurean skrev (49 minutter siden):

    Så ho fikk den gratis, men vil ha 2000 kr for omtrekk?? Fy søren ass ... dét er hva du kaller en ekte hai!

    Stå fast og hardt på at det er normal slitasje, som trn100 skriver. Tilby deg å hjelpe med å bære inn ny sofa og ut den gamle til fyllinga hvis ho skulle være interessert i å investere i nye møbler i stedet for dette gratisgreiene som har stått der i årevis.

    Hei, vi avsluttet selve leieforholdet ganske opphetet fra hennes side. 


    «2117,- koster nytt trekk på sofaen med frakt. Dette må du føre over, i kontrakta står det att du må erstatte skade eller det som blir ødelagt. Så eg forventer att du dekker dette.»

    Dette er en melding fra huseier.

    I kontrakten så står det at jeg skal erstatte skade, men står ikke noe om normal slitasje. Har dobbeltsjekket dette flere ganger og har ogsp sett i husleieloven... Selve dama skremmer meg og føler hun utnytter meg ettersom hun ikke fikk full leie siste mnd ettersom en ny person flyttet inn midt i oppsigelsesmnd.

     

    Sa til hun at jeg kunne betale for trekket om hun faktisk byttet dette, fikk dette til svar;

    »Når eg får trekket, så får du bilde av det. Du kan ikkje kreve å få bilde av trekket på. Det er det eg som bestemmer når det skal på sofa. Trekket må uansett erstattes.»

  4. Psykake skrev (14 minutter siden):

    Ja ok. Du har et poeng. Trådstarter har ikke sagt hvem som har bestemt at en ny person skal flytte inn 18. August. Er det en avtale mellom nåværende leietager og ny leietager forandrer det saken. 

    Det er utleieren som har bestemt at det er en ny person som skal flytte inn da. Hun begynte å lete etter folk med engang jeg sa opp leiligheten

  5. theNiceOne skrev (9 timer siden):

    Du sier du betaler på forskudd, men hva mener du det betyr? Når du betaler 15. august, betaler du da for 1.-31. august, eller for 15. august-15.september. 

    Hvis det første, skal du betale drøyt halv leie, det andre ingenting i det hele tatt. 

    Å leie er ytelse mot ytelse, dine penger mot retten til leiligheten. I det du gir fra deg tilgangen skal du ikke betale mer heller. 

    Etter det jeg har forstått av kontrakten så betaler jeg for 15.-15.

     

  6. Hei, skal flytte ut straks. 
    Oppsigelsestiden min er ferdig 31.august. Jeg betaler leia på forskudd den 15. hver mnd. Så jeg lurer på om hvor mye jeg skal betale? 

    Kan nevnes at det flytter inn en ny person 18.august. Har prøvd å spørre utleieren om den nye personen skal betale noe og om hvor mye jeg skulle betale. Hun virket utrolig fornærmet og sa jeg skulle betale full leie. 

    Jeg har søkt rundt på nettet og jeg blir egentlig ikke så mye klokere, men etter det jeg har funnet skal jeg betale halv husleie(?)
     

×
×
  • Opprett ny...