Gå til innhold

skvallerkaal

Medlemmer
  • Innlegg

    281
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av skvallerkaal

  1. Hei.

     

    Gator krever at klokker kjøpt før desember 2017 krypteres.

    Vi har 2 slike klokker og har foreløpig kun brukt de til å ringe med, noe klokkene har fungert bra til.

     

    I sommer hadde jeg tenkt å gi barna mine mulighet til å vandre litt mere rundt på egenhand, da med Gator 3 klokka slik at jeg kan ringe de og vite hvor de er.

    På grunn av dette måtte jeg kryptere klokken.

     

    Vi fulgte krypterings veiledningen til punkt og prikke, og alt selve prosessen gikk smertefritt.

    Så skulle vi konfiugerere klokkene og legge de inn i Gator appen, da startet problemene. Vi får verken ringt til eller fra klokkene lenger, vi får ikke kontakt med de via appene.

     

    Når jeg kontakter kundeservice får jeg relativt raskt svar, og beskjed om jeg bruker feil app (jeg brukte appen som står på Gator Norge sine guider) og at den ikke finnes på Google Play for øyeblikket. OK tenker jeg og forsøker å legge den inn på kona sin iphone. (Appen heter "Tail It").

     

    Jeg forsøker å legge til begge klokkene i Tail It appen, men ingenting virker.

     

    Jeg kontakter kundeservice igjen, og denne gangen ble det stille, nå er det omtrent 3 uker siden jeg hørte noe, og i dag la jeg igjen en ny beskjed hos kundeservice på kontaktskjema.

     

    Er det noen som har vært borti lignende, eller har andre løsninger for å få klokkene til å virke?

     

  2. Vi kan vel takke disse gutta for tjenester som Spotify.

    Håper film og tv bransjen får ut fingeren snart og, for det funker ikke helt sånn som det er i dag. HBO Nordic er en god start, men det er litt for tåpelig å ha en tilbyder "pr kanal", må få samla alt i en dynge, alla Spotify, slik at man slipper å ta 20 forskjellige abonnement. Alle de store tv-nettverkene skulle hivd seg på Netflix, det hadde blitt bra :)

  3. .

     

    Nå er media rettighetsinnhavere og har egeninteresse her da, i beste fall må de regnes som inhabile.

     

    Norsk Journalistlag og Norsk Redaktørforening er blant de som har vært flinke og deltatt i høringene angående lovforslagene, og til dels kritiserer forslagene for å ikke gå langt nok.

     

     

    Uttalelsene til de forskjellige som engasjerer seg i disse lovendringene finner dere for eksempel her:

     

    http://www.regjering....html?id=663727

     

    Dette er tildels skremmende lesning for de som bryr seg om sånne ting. Husk nå at de som jobber med lovendringene også bare er mennesker, og når de får så ensidig tilbakemelding om at disse lovendringene virkelig er til beste for gud og enhvermann, så vil de føle at lovendringene i høyeste grad er rettferdiggjort.I høringsnotatene vil dere finne at organisasjonene roser dept. for å ha en så flott balansert tilgang mellom deres rettigheter og våre, og videre for at dept. er så flinke at de tar slike flotte tiltak.

     

    NORWACO:

    Norwaco er blant de som vil gå lengst. Andre ting fra Norwaco's høringsbrev:

    - Blokkering av nettsteder: ja takk.

    - Varselbrev-ordning: ja takk.

    - Når det gjelder sensurering av nettsteder fraråder det at et domene som blir blokkert skal få uttalelsesrett, og viser til at de fleste anonymiserer informasjonen i WHOIS for å unngå ansvar uansett.

    - HADOPI-lovgivningen = suksess.

    - Og tro nå for all del ikke at de som jobber med problemstillingen ikke har hørt om VPN, DNS eller proxy-servere. Det er diskutert allerede i høringsrundene. Norwaco oppmuntrer for eksempel løsningen med varselsbrev sendt til et IP-nummer fordi selv om blokkering av nettsider er foretrukket, vil det ikke alltid være effektivt fordi "enkelte tar i bruk virkemidler for å omgå en etablert blokkering".

    NORSK JOURNALISTLAG:

    - Gjør et poeng av at de er et sentralt medlem av Norwaco.

    - Støtter opp om Kopinors uttalelser.

    - Krever redaktøransvar på internett.

    - Argumenterer at varselbrev styrker abonnentens rettssikkerhet.

     

    Det skal sies at journalistene og redaktørene i høringsuttalelsene sine fra 2011 ønsker at man må via domstolene for å få utlevert personinfo.

     

    Takk for at du gjorde oss oppmerksom på dette. Nå skjønner jeg litt mere om hvorfor dette "holdes tett" om. Ved siste fremlegging av denne nye loven, var det kun to journalister som stilte ett spørsmål hver, og kun en av disse igjen stilte spørsmål som kan ansees som kritiske. (Klassekampen og Computerworld). Ser virkelig ut som det er en tapt kamp, blir spennende å se hva konsekvensen av dette blir på sikt. De åpner en dør her som mer eller mindre gir private aktører politimakt, hva blir det neste? Er nok endel tenårings foreldre som blir overraska over brev fra Justin B om å betale en regning på XXXkr Or Else!!!

    • Liker 1
  4. Man kunne jo sikkert gått inn og ranet 10 platebutikker med hagle, og fått mindre straff, dette blir for teit.

     

    Laster man ned en sang, så kan man betale sangens verdi på f.eks itunes samt ett straffegebyr på ca 50%. Eller noe som står i samsvar med verdien som faktisk blir tapt for plateselskapet.

     

    Dersom man f.eks stjeler en promo cd og legger denne opp på nett så er saken en helt annerledes, for da kan plateselskapene faktisk tape litt penger, men slike summer som man ser i denne artikkelen er jo latterlige og astronomiske selv i forhold til ett slike lovbrudd.

     

    Hvis datteren til Obama hadde lastet ned ett par album, så skulle Obama selv da bli sittende i økonomisk ufør resten av livet? Dette blir bare for IDIOTISK.

     

    Hvordan skal en vanlig person med en vanlig lønn få betalt noe slikt? Tvungen gjeldsordning hjelper jo lite for plateselskapene hvert fall, da vil de jo ikke få en drit uansett, men de vil ødelegge ett menneske/familie.

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...