Gå til innhold

erikerikerikerik

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av erikerikerikerik

  1. On 7/9/2020 at 10:09 PM, automagiker said:

    Slik jeg har skjønt det er det utdanningsinstitusjonen som søker om stipend som du kvalifiserer til, for deg. Og for å kvalifisere til erasmus-stipendet må institusjonen ha en utvekslingsavtale med universitetet du vil utveksle til. Men det jeg ikke har skjønt er om det holder at NTNU har en generell avtale om utveksling med f.eks universitetet i Bologna eller om NTNU i tillegg må ha en spesifikk avtale om det studiet man søker utveksling til, altså i mitt tilfelle bachelor i elektro med spesialisering i automasjon.

     

    Hei!

    Jeg dro på utveksling til et universitet som i utgangspunktet ikke hadde avtale med NTNU for mitt fagfelt. Det som må skje er at en avtale opprettes, det pleier å være ganske smertefritt dersom de allerede har avtaler i andre fagområder. Snakk med internasjonal seksjon og vær veldig fast og spesifikk på at du vil opprette avtale innenfor ditt studie til det universitetet, så skal du se at det skjer.

    Det må nevnes at de er ganske tafatte og ikke informerer om at dette går an. Det de prøvde for min del var å la meg søke via et annet studieprogram, og si at "det er vanlig praksis". Ok kult, det er vanlig praksis. Universitetet jeg skulle til ga glatt avslag, så jeg mistet et utvekslingssemester pga internasjonal seksjons udugelighet. Be dem opprette avtale og gjør dette tidlig semesteret før avreise, så skal alt gå knirkefritt - en bonus er at ditt lille arbeid vil hjelpe alle som ønsker å utveksle etter deg :)

×
×
  • Opprett ny...