Gå til innhold

Anonym90

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Anonym90

  1. Mannen1 skrev (27 minutter siden):

    Terror i usa igår. Muslim fra syria som hatet trump.

    Var en i Oslo igår og som ville angripe tilfeldige med kniv. Lurer på om han også var en slik?

    Dette er resultat av å støtte terrorister i midtøsten for å destabilisere land. Nå biter det det vestlige folk i ræva som godtar slik medie og politiker propaganda 

    Kan man ikke si det samme om kristendommen når det gjelder Breivik?

    • Innsiktsfullt 1
  2. jjkoggan skrev (4 minutter siden):

    Hva Islam er varierer mye samt hva er menneskefiendtlig.  Det blir  vanskelig å vurdere noe som tolkes  så mange motsatte måter. 

    La oss ta det i utgangspunktet i Norge. Islamofobi begrepet logisk begrepet å bruke når det gjelder en ideologi? 

  3. Alexander4840 skrev (2 timer siden):

    1. Om ideologien var fredlig ville det kanskje vært mulig å kalle det en Fobi, Men Islam er grusom, ved det litterære i Koran/Hadith, det samfunnspraktiske vi ser i Islamske land, læren ved feks Koranskoler, og hva Imamer preker.
    2. Om du bryr deg om å bli stemplet, ja, men det gjør ikke jeg.
    3. Nei, (Se Punkt 1). Å kritisere tvungen religionsuniform er forsåvidt den mest politisk korrekte kritikken en kan gi i Norge, fordi her ser vi på kvinnet som frie.

    Om det er tvunget kan argunenteres, fordi det er endel som vil påstå at de ikke blir tvunget. Om det er psykologisk påtvunging så kan man argumentere alt annet som blir påtvunget i ung alder. 

    • Innsiktsfullt 1
  4. Hei jeg fikk bot for noen uker siden og har sendt klage fordi jeg mener jeg fikk bot mens jeg betalte for parkerings plassen min. Men nå nærmer fristen seg og saken har ikke blitt ferdig behandlet. Skal man fortsatt betale boten eller vente? det ble sagt at det kan ta flere uker før den blir ferdig behandlet. 

    Bot klage.jpg

  5. Pallehysa skrev (9 timer siden):

    Vel det burde være all lives matter. Men eindel folk meiner at jødene opplever meir diskriminering enn andre. Men dette er heilt feil måte å sjå diskriminering på. Man burde ikkje kategorisere kven som opplever mest diskriminering fordi dei individuelle som opplever diskriminering, opplever det så forskjellig avhengig hvilken etnisitet dei har. Ein tysker kan oppfatte sin opplevelse like ille som ein jøde. Dersom målet er å bli kvitt rasisme i samfunnet, så må det vel bli gjort for alle, uansett om det er tyskere eller jøder.

    Anno 1942

    Ja? mener du at tyskere idag ikke opplever diskriminering?

  6. Morromann skrev (4 timer siden):

    Det er ikke noe som heter white privilige på norsk. Vi er Norge, ikke USA. Jeg forholder meg til norske forhold og norske kontekster i Norge, IKKE amerikanske. Ferdig med den saken.

    I USA har de "rase"-census hvor man har "rase" oppgitt på ID-kort.- Det har vi ikke i Norge fordi man ikke definerer folk etter raser her, noe som er logsik fordi USA er et gammelt settlersamfunn hvor europeere bosatte seg på mørkhudedete innfødtes land og hvor de rikeste av settlere etablerte plantasjer med slaver fra Afrika. Ingen av disse tingene er relevant for det europeiske landet Norges vedkommende. Vpår historie er fundamentalt annerledes og likhetene med USA er tilnærmet null.

    Hvis du vil diskutere diskriminering bør du være mer Konkret på om det er Norge eller USA du vil diskutere og ikke sause disse to fundamentalt forskjellige landene sammen som om det var det samme noe det ikke på noen som helst måte eller under noen som helst omstendighet er. For Norges vedkommende er det mest relevant å sammenligne oss med andre europeiske, da spesielt nordiske land men ikke med USA.

    Jeg har ikke blandet Norge og USA. Derfor jeg har skrevet USA i 2 siste spørsmålene fordi det handler om USA og nr. 1 handler om Norge. Men det er endel folk som mener at white privilige fins i Norge. Det med at nordmenn får lettere jobb enn andre mener folk at det er en privilege. 

    • Liker 2
  7. Jeg mener at alle grupper mennesker privilegerte, men jeg kom borti noen interessante spørsmål og lurte på hva andre ville svart.

    1. Etniske nordmenn har større sjanse for å få mulighet til å komme på en jobb intervju enn andre etnisitet pga navnet, og har større sjanse å få jobb også enn andre. Er dette White privilege? selv om ikke alle white har den privilegen fordi de kan være fra utlandet men fortsatt være hvite men med en utenlandsk navn. 

    2. I USA lærer de mer historie om hvite menn enn svarte, veldig mye mer. Er dette også White privilege?

    3. I USA får hvite menn mindre strengere dom enn mørke menn for kriminalitet handling, men mørke kvinner får mindre dom enn hvite menn, samtidig så får hvite damer mindre dom enn alle andre. Er dette White privilege?

  8. Vel det burde være all lives matter. Men endel folk mener at svarte befolkningen opplever mer diskriminering enn andre. Men dette er helt feil måte å se diskriminering på. Man burde ikke kategorisere hvem som opplever mest diskriminering fordi de individuelle som opplever diskriminering, opplever det så forskjellig avhengig hvilken etnisitet de har. En hvit person kan oppfatte sin opplevelse like ille som en som er mørk person. Hvis målet er å bli kvitt rasisme i samfunnet så må det vel bli gjort for alle, uansett hvilken hudfarge individuelle har. 

    Black lives matter virker mer som en politisk agenda for å holde folk sure og sørge for at de voter for demokratiet. Men det er noen individuelle som begynner å se dette. Når det kommer til statistikken dør flere hvite folk i USA av politiet enn mørke folk (beregnet i %), hvite folk har 25% større sjanse for å bli drept enn mørke av politiet, hvite får strengere av en mørk dom og hvit dom gir strengere straff til mørke folk, mørke folk utfører flere kriminalitet handlinger enn andre, hvite dreper flere hvite og mørke dreper flere mørke. Når det gjelder "privilage" så har alle sammen noe form for privilage, men media og generelt meste parten av befolkningen snakker kun om white privilage som ikke akkurat gir mening å fokuserer på kun 1. 

    Så alt dette er ikke akkurat bare bare som media får det til å se ut som, når man ser på selve forskningen så må man lure på hva er løsningen? hva bør gjøres for at mørke klarer seg bedre i samfunnet i lik linje som andre? og når skal folk begynne å ta ansvar selv enn å skylde på samfunnet? 

    Jeg kan ikke se at samfunnet er imot dem, det er mange andre som også kommer fra utlandet som klarer seg veldig bra i samfunnet. jeg får mer inntrykk over at det er mer en kultur problem som må endres, og dette er noe som de selv må gjøre. Dette kan være for eksempel at menn ikke forlater ungene sine, prioriterer utdanning og økonomi. Det å protestere i gatene som har ført til at flere har blitt skadet, dødsfall av både hvite, mørke og privat eiendom som blir ødelagt virker veldig lite produktivt ut. Jeg kan ikke se for meg hvordan dette kommer til å hjelpe de mørke i USA. 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...