Gå til innhold

Rock76

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rock76

  1. Gledelige nyheter folkens! For et par år siden, la jeg ut et innlegg her hvor jeg spurte dere om dere visste om en episode fra «Mummidalen», der de skal ha dratt til verdensrommet. Jeg tenkte at jeg kunne meddele at jeg har endelig funnet episoden!

    En jeg traff på, hadde tilgang til en del episoder av «Mummidalen». Han fant frem en episode som lignet beskrivelsen som jeg ga til ham. Med en gang jeg så det, fikk jeg en overveldende nostalgi-følelse, en skatt som ikke hadde blitt funnet på lenge. Til de som er nysgjerrig på hvilken episode det er, her er wikipedias beskrivelse:

    «Det gyldne riket» Episode 26, sesong 4

    Mummitrollet og vennene hans havner i Afrika for noen dager siden med tidsmaskinen, de møter en oppdager og en fleretusen års-gammel dame som eier et lager med medisiner, hun hadde til og med stjernemedisinen til Tante Jenny.

    Når jeg spurte ham om han kunne legge ut episoden, sa han nei. Han ville ikke komme i strid med rettighetshaverne. Vel, jeg er uansett glad at jeg kan bli ferdig med letingen. Tusen takk til de som bidro! :) Her er noen skjermbilder:

    317809053_824001048680587_2705370209193488623_n.jpg

    317835955_514853960598413_4937443045222940252_n.jpg

    318376613_844891170168021_4652375985397630389_n.jpg

    • Liker 1
    • Hjerte 1
  2. Ingatoppen skrev (10 timer siden):

    Hei!

    Jeg har i lengre tid vært på jakt etter en tegneserie som gikk under påskemorgen på 2000 tallet. Det handler om en sliten hane?. I begynnelsen av serien går solen opp og hanen ligger på en haug med høy. (Hanen virker alltid tiltaksløs eller sliten) Han bor på en gård med 4-5 andre høner og en bonde med blå klær. (Ansiktet til bonden får man ikke se) Det er kun mumling og ingen prater i serien. Jeg tror bonden kjører rød traktor. Setter pris på svar hvis noen vet hvilken serie dette er!! 

    Kan dette være serien du tenker på? Den norske tittelen skal visst være "Hønsehuset" og er en finsk animasjonsserie som gikk på NRK på 2000-tallet. Passer ikke helt 100% på hvordan du beskrev serien, men nokså nærme :) 

    • Liker 1
  3. Tarzan93 skrev (På 4.11.2021 den 18.34):

    Du tenker på det hundeprogrammet fra "nå er det nå" med thomas numme. Finner ingen videoer av det .Husker hundene hadde nr på seg

    Ja, tusen takk! Det hadde jeg nesten helt glemt :) Ikke rart siden man finner ikke så mye informasjon om det på nettet. Litt synd jeg ikke klarer å finne et bilde av programmet engang. 

    Det jeg fant ut derimot, var at det finnes en svensk versjon av programmet. Det ligger en del klipp av det på youtube, og det er vel det nærmeste vi kommer den norske

     

    • Liker 1
  4. E.T. skrev (12 timer siden):

    Kan det være Labbetuss du minnes? Geir Børresen spilte Labbetuss, sammens med Vibeke Sæther og Halvdan Sivertsen som var programledere. "Smitt og Smule" var også med. 🙂 

    Nei dessverre, men bra forslag. Programmet jeg husker var litt nyere. Rundt slutten av 90-tallet eller tidlig 2000-tallet. Det var flere hunder i stedet for en husker jeg.

    • Liker 1
  5. Hei folkens! Se hva jeg fant i mine gamle arkiver. Jeg besøkte NRK Marienlyst i 2011 og der fikk vi en artig omvisning. Blant annet fikk vi se kostymer som ble brukt i nostalgiske barne tv-programmer som Brødrene Dal og Sesam Stasjon. Et artig bilde jeg fant viser et par hoder av noen hundekostymer fra et program som jeg husker veldig godt. Husker ikke hva det het men jeg fikk så mange minner da jeg så bildet! Noen som vet? Er det også noen her eller kjenner noen som har tilfeldigvis et par episoder av dette programmet?

    Håper i hvert fall at noen vet om dette😊

    SANY0198.JPG

    • Liker 1
  6. Ole Magnus skrev (15 timer siden):

    Har noen episoder fra "I Mummidalen" fra når NRK sendte serien på 90-tallet?

    Som det har blitt tidligere sagt, ligger de fleste episodene ute på Youtube. Du kan se listen her: 

    Ikke alle er tilgjengelige, og jeg er fremdeles på leting etter episoden som jeg husker godt (der hvor de er i verdensrommet?). Men det er en herlig serie som gir mye minner fra en annen tid?

    • Liker 2
  7. TheDudeFromTheBreadzz skrev (1 time siden):

    Sitter på nesten alle episodene på Norsk, så kan grave litt. 
    Men søker du "I mummidalen" på Wikipedia/google så finner du en liste med oppsummering av alle 106 episodene av serien. 
    De første 80 ish episodene er animert som vanlig, men de siste (sesong 4) er animert i en billigere japansk stil og plottet blir rarere med at de reiser tilbake i tid. 
    Men skal sjekke om jeg fremdeles har den liggende :)

    Har prøvd Wikipedia, men fant ikke noe som  matcher episoden jeg tenker på, men det kan være at jeg overser noe. Episodene hvor de reiser tilbake i tid skal jeg sjekke. Episodene på norsk har jeg sett på YouTube, men jeg har ikke funnet den ennå og dessverre er ikke alle tilgjengelige? Men takk for tipsene?

  8. Heisann? Noen av dere som husker "I Mummidalen"? Det er en episode som jeg husker veldig godt som jeg dessverre ikke klarer å finne igjen.

    I episoden husker at jeg at mummifamilien kom til et eller annet mystisk sted. De var antakelig i verdensrommet eller noe sånt, fordi det så nesten ut som om de var i en planet og det var en svart himmel med masse stjerner. Jeg husker veldig godt at animasjonen var spesiell og vakker, og at atmosfæren var rar. Jeg tror mummifamilien lette etter noe i den episoden.

    Dette er alt jeg husker. Jeg vet ikke om de faktisk var i verdensrommet, hvilke karakterer de møtte der eller hvordan de ble tatt til det spesielle stedet. Når jeg prøver å google episoden, finner jeg ingenting. Og derfor lurer jeg på om dere vet noe om denne episoden?? Den vil jeg gjerne se igjen

    4576545.jpg

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...