Gå til innhold

Sorten

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sorten

  1. frohmage skrev (16 minutter siden):

    Hvor mye dyrere er det for staten at noen dør av lungekreft når de er 65 enn av tykktarmskreft når de er 85? Er de økte helseutgiftene høyere enn pensjonsutgiftene vi sparer?

    Tenker alltid det samme når jeg hører noen påstår at staten taper på helseutgiftene. Tenk på hvor mye de faktisk sparer inn på pensjon når røykere dør i 50-60 årene. Det er da i snitt over 20 år med pensjon som ikke betales ut til personene som dør tidlig.

  2. frisk_frosk skrev (7 timer siden):

    Vi har nå sendt en søknad til styret, med blant annet godkjenning fra alle naboer i oppgangen

     

    frisk_frosk skrev (7 timer siden):

    Vår bekymring i denne saken er at vår nærmeste nabo (som også er styreleder) uttalte at han er "hyperallergisk" mot hund.

    Unødig bekymring om alle naboene i oppgangen har godkjent dyreholdet.

    Comma Chameleon skrev (7 minutter siden):

    Selvfølgelig. Hvem i sitt rette sinn gidder å fikse alt det for å skaffe hund en plass der de ikke krever det? 

    Jeg tolker det slik at TS nå er i en situasjon der h*n prøver å gjøre alt for å vri seg i rettningen for å få unntak på dyreforbudet.

    • Liker 1
  3. Allinuse skrev (8 minutter siden):

    Rått kjøtt of innvoller dynket i rått blod. Hadde fått ekstra poeng hvis kjøttet var hentet fra kinesiske våtmarkeder.

    Hva heter retten, og fra hvilket dyr stammer kjøttet og blodet fra?

    Edit: hvordan innvoller er det?

  4. Nå vet jeg ikke hvorfor dere kom på idéen om å anskaffe hund, eller om dere har et reelt behov eller ei, men må si det at jeg holder litt med styrelder her; siden først etter at dere fant ut at det ikke var tillatt med dyrehold kom påstanden om psykososialt behov, erklæring fra psykolog, og snakk om legeattest.

    I tillegg til at naboen din har allergi.

    Hvordan hunderase er det egentlig snakk om?  Etter min erfaring så er det de småe hundene som bjeffer mest, pisser inne og løper etter folk på gangene.

    • Liker 4
  5. Jeg tror det er slikt pga befolkningsveksten er ut av kontroll. Politikere å regjeringer som i all tid har manipulert våres holdninger og oppvekst siden dagen vi ble født har fått meg til å miste all tillit.

    Føler meg veldig som en moderne slave med falsk frihet. Hele samfunnet er jo lagt opp til at vi skal yte med arbeidskraft slik at regjeringen tjener bank på oss.

    Se for eksempel hva vi lærte på skolen, der ble vi veldig flinke til å følge normene som var tilrettelagt. Vi er designet til å jobbe 8-16, og vi er merket med hvert våres unike nummer. Vi lærte ingenting om filosofi eller selvstendig økonomi og levevilkår.

    Jeg har ikke sett viruset med egne øyne, og har heller ikke sett noen som har viruset. Om det eksisterer et virus som er designet for å skape panikk, så er det vaksinen som kommer til å ta knekken på oss. Enten ved å sterilisere en større prosent av samfunnet, eller drepe oss over tid.

    • Liker 2
  6. Nei. Kall meg gjerne en skrue, men jeg tror ikke på corona viruset.

    Alt vi har sett til nå i media er propoganda, og er iscenesatt.

    Jeg tror det er noen som er ute etter å tynne ut menneskebefolkningen, og verdenslederene er med på det. I den sammenheng vil de "vaksinere" oss, mens i realiteten vil vaksinen utrydde en stor del av oss over kort tid.

    • Liker 1
  7. Importerte frukt, bær og grønnsaker som ikke er varmebehandlet, eller som var varmebehandlet i utland før import kan være direkte helsefarlig pga. Bakterier, parasitter og virus.

    Eks. Sukkererter fra Kenya var kilden til et Shigella bakterieutbrudd i desember 2019 på østlandet. I Kenya er det kjent at såpe ikke er vanlig å bruke, og grønnsaker skylles også ofte i skittent vann.

    Bønnespirer kan også være farlig, siden de produseres under høy fuktighet og temperatur kan det være at man også produserer farlige bakterier som sitter på frøene i samme slengen. Bønnespirer har ført til flere E. Coli utbrudd, og dødsfall. Råmelk er også en kilde til E. Coli.

    Skalldyr er en kjent kilde til Hepatitt A virus.

    Det er også andre ting som må, eller burde varmebehandles. Flere typer sopp skal ikke spises rå. Eks. Sjampinjong innholder fenylhydrazinforbindelser, som kan være kreftframkallende. Fenylhydrazinforbindelsene fjernes om soppen får god varmebehandling.

    Potet innholder stivelse. Magesyren klarer ikke å fordøye stivelsen, mens bakteriene i tarmen spiser stivelsen. Dette kan føre til mye ubehagelige avgasser.

    • Liker 1
  8. Rabarbrablader er farlig. Innholder oksalsyre. Stilken kan spises.

    Edit:

    Hakarl er en nasjonal islandsrett (hákarl betyr hai på islandsk). Haien som brukes er vell håkjerring. Som grovetussen sier må den tilberedes rett (fermentert). Retten oppsto for ca. 400 år siden, trolig oppdaget av noen som var veldig sulten. Siden de viste at den var giftig på den tiden.

  9. frohmage skrev (26 minutter siden):

    Ingen "mat" er jo farlig om den inngår i et variert kosthold, men av det vi spiser en del av tipper jeg at salt er noe av det farligste. Ville ikke spist et hekto av det på en gang. 

    Salt er også livsviktig i rette mengden.

    Hakarl (fermentert, og tørket hai) kan være farlig da haien har urin i blodet. Noe som kan ha giftige stoffer i seg.

  10. Fikk match med en på Tinder, og hun var veldig direkte. Meldinger ble sendt frem og tilbake, og hun hintet veldig om hva det var hun ville. 

    Jeg er ikke en som har meg med personer jeg ikke kjenner. Så jeg spurte om hun ikke ville bli bedre kjent først, men da ble det helt stilt fra henne etterpå. Mulig jeg cockblocka meg selv, men hun ville i hvertfall ikke ha noe bedre bekjentskap.

    Har også fått det inntrykket av at damene på Tinder enten søker bekreftelse eller et raskt ligg.

  11. 0laf skrev (30 minutter siden):


    Javisst, det er åpenbart at beredskapstroppen stort sett blir tilkalt når det dreier seg om saker hvor politiet tror noen har våpen, og hvor de derfor kaller inn forsterkninger fra Delta.

    Det er dog ikke alltid slik, Delta bistod altså i arrestasjonen av Tom Hagen, og for et par dager siden bisto de i pågripelsen av to personer siktet for drapet i Askim, som gikk rolig for seg, uten at de pågrepne hadde våpen så vidt jeg har forstått.

    Poenget var jo at påstanden om at ....


    ... er helt feil !

    Å hevde at alle som kommer borti politi i taktisk utstyr, inkludert trådstarter,  er tidligere straffet for vold eller dop, og har tidligere vist seg å være utagerende mot politiet, er helt feil.

    Hva trådstarter har gjort, vet ikke jeg, men å dra slutninger basert på Berts totalt manglende erfaring og evne til å lese nyheter, blir også helt feil.

    Sier meg enig med deg her altså. Ville bare påpeke at begge sakene du linket til var alvorlige nok til at politiet rykket ut bevæpnet. Straffedømt eller ei.

    Men tilbake til TS. Det må jo være et foreliggende grunnlag til å inndra førerrett, så noe må du jo ha gjort. Hvorfor har du latt advokaten bruke 5 år på ingenting? Det gir meg inntrykk av at du har akseptert grunnlaget til inndragelsen, og at du holder tilbake informasjon fra oss.

    • Liker 1
  12. Sitat

    Da mannskapene kom til stedet oppdaget de at det hele dreide seg om en skytekonkurranse i en barnebursdag. Det er ikke kjent hvor gamle barna var, men ifølge politiet hadde de lekevåpen som kunne se ut som ekte våpen. Deltakerne i bursdagen fikk beskjed fra politiet om at dette ikke var greit.

    Skjønte ikke helt hvorfor de ikke syntes det var greit at barna lekte med lekevåpen. Er ikke det vanlig? Men skjønner godt de kommer bevæpnet når noen ringer de, og forteller at noen sitter med våpen i en busk.

    Sitat

    - Jeg slenger ut et gammelt våpen som ligger helt foran i våpenskapet, og bak står det en nyere pistol som jeg har ammunisjon liggende fremme i skapet. Helt tilfeldig tar jeg det som ligger fremme. Så sier jeg til min venninne at hun skal ringe politiet med en gang. Jeg går da ut i inngangspartiet ved døra og legger det ene våpenet (pistolen) som det er skudd i magasinet, i skuffen, sier Valen.

    Tvilsom historie det der, kan det være mulig han faktisk hadde pistolen ladet og klar i skuffen før hendelsen inntraff. Og kan man egentlig stole på historien hans om at det var en inntrenger i hus?

    Uansett så er begge sakene angående bevæpnet personer. Så om de var dømt for noe fra før hadde sikkert lite å si. Valen, og dama i hus hadde jo ringt politiet flere ganger; og for alt vi vet. Så ble våpen nevnt i samtalen.

  13. Corp Por skrev (43 minutter siden):

    Kvinner søker nok i stor grad sosial status. Det kommer nok fra naturens side, akkurat som vi menn går etter det mer visuelle. 

    En gang ga dette nye mening da det vi som oftest anser som attraktivt enten er tegn på at en person er frisk, vil øke avkoms immunitet eller styrke - samt at kvinner, som den selektive part, også må ta hensyn til risikoen forbundet med et svangerskap. For menn er den risikoen ikke eksisterende, fra naturens side.

    Denne evolusjonære seleksjonen har da fått en bi-effekt siden "sosial status" ikke lenger gir samme mening med tanke på overlevelse, og vi har nå kunstige midler som kompenserer for mange av de naturlige målestokken Vi er programmert til å gå etter.

    Tema er selvfølgelig mye mer komplekst og det er mange faktorer som påvirker hverandre, men vårt vi har en naturlig preferans én vei som "de fleste" er født med så vil det slå ganske kraftig ut i den store helheten.

    Samfunnet er bygget rundt kuk og fitte :) vi liker å tro noe annet, men i bunn og grunn har vi alle samme source code som vi styres av om man vil eller ikke :)

    Mye av det du skriver om nettdating stemmer ganske bra. Har lest en del av hva du har skrevet tidligere, og synes du alltid kommer med bra innspill rundt temaet. Er det én jeg ville tatt i mot råd fra, så er det uten tvil deg.:)

    • Liker 1
  14. Kveite som er over 2 meter lang kan være farlig å spise, og er også forbudt å fiske de da de har mye miljøstoffer i seg, slik som Dioksin og PCB. 

    Disse organiske miljøstoffene blir akkumulert i kroppen over tid, og kan føre til nedsatt immunforsvar, redusert fruktbarhet, føre til endringer i hormonbalansen, og økt risiko for kreft.

  15. Tror du ikke han hadde bedt deg om å rette opp leiligheten etterpå?

    Ville selv bare ha gjort et par enkle inngrep. Flytt på et par planter, og flytt på et par bilder, og se hvor lang tid det tar før han oppdager det:)

    Flyttet engang for et par år siden to bilder hos en som er "perfeksjonist", og som skal ha stålkontroll på alt fra hvordan fjernkontrollen ligger på bordet, til hvordan melkekartongen skal stå i kjøleskapet. 

    Bildene henger fremdeles slik i dag?

  16. meg0709 skrev (7 minutter siden):

    Du er vel av den typen som også forventer at andre skal redde livet ditt i trafikken også, flaks at vi andre stopper når du ikke har evenen til å følge trafikkreglene.

    Det der synes jeg var frekt sagt. Rett og slett. Jeg hadde stoppet for andre, og ja, regner med at andre hadde stoppet for meg. 

    Hva har dette med vaksinen å gjøre? 

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...